Asensio: Az is egy opció, hogy maradok és kitöltöm a szerződésemből hátralévő időt

A spanyol játékos a válogatott edzőtáborában beszélgetett az AS újságírójával.

Gondolod, hogy a játékod megszenvedte a kevés játékpercet?
Az állandó játéklehetőség az, amit igazán szeretnék az elkövetkezendő években. Az, hogy megkapjam a bizalmat és a folyamatos lehetőséget, nagyon fontos számomra. A Madridnál is voltak ilyen időszakaim ebben az idényben. Ez az, amit keresek, amire szükségem van.

Luis Enrique azt mondta, hogy meglepődtél, amiért behívót kaptál a válogatottba.
Mindig is úgy gondoltam, hogy képes vagyok a válogatottban szerepelni, nagyon örülök, hogy itt lehetek. A hangulat remek, nagyszerű, hogy a társaimmal lehetek. A maximumot kell beleadnom.

Hatással van rád, ami a szövetségben történik?
Nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy mi folyik odakint. Meglehetősen elfoglalt voltam, épp most kértem meg a barátnőmet, szóval egy kicsit kimaradtam minden ilyesmiből. Arra koncentrálok, ami itt zajlik, annak érdekében, hogy elérjük a kívánt eredményeket.

24 meccsen játszottál és 12 gólt lőttél ebben az idényben. Gondolod, hogy nagyobb állandóságot is el tudnál érni Madridban? Mikor fogsz többet tudni a jövődről?
Az első kérdésre a válaszom az, hogy igen. A jövőm? Jelenleg a válogatottra koncentrálok. Amint ennek vége, visszatérünk rá.

De a helyzet eléggé egyértelmű. Azt biztosan tudod, hogy vagy megújítja a szerződésedet a Real Madrid, vagy eladnak téged, mivel azt nem fogják engedni, hogy ingyen távozz.
Három lehetséges kimenetel van. Az is egy opció, hogy maradok és kitöltöm a szerződésemből hátralévő időt.

Kinek a módszereit kedveled jobban? Ancelottiét vagy Luis Enriquéét?
Mindkettőt nagyon kedvelem. Carlónak rengeteg tapasztalata van, ő egy nagyon bölcs edző. Luis Enrique remek edző, aki sokat ért már el a futballban. Tudja, hogy hogyan közvetítse az üzenetet a játékosok felé.

A kevés állandó lehetőség Madridban hatással lehet a vb-szereplési esélyeidre? Ez is szerepet játszik majd a döntésedben?
Sok dolognak lehet hatása rá. Nem tudom, hogy bármi köze lesz-e hozzá, de a játékosok mindig szerepelni akarnak a válogatottban.

Idegesít, amikor olyan játékosokat hoznak szóba a Real Madriddal, mint Gabry vagy Gabriel Jesús?
A pletykák is hozzá tartoznak a futballhoz. Mindig szóba fognak hozni játékosokat a klubbal, mi már hozzászoktunk ehhez. Ezzel is együtt kell élnünk.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK