Megvan a megállapodás Tchouaméni ügyében

Több hitelesnek mondható forrás is egybehangzóan állítja, hogy a Real Madrid a játékos után mostanra a Monacóval is megegyezett, így a papírmunka lezárása után jöhet a hivatalos bejelentés.

A MARCA és a The Athletic is úgy tudja, hogy a Real Madrid hamarosan újabb játékos leigazolását jelentheti be, ez a játékos pedig nem más, mint Aurélien Tchouaméni, az AS Monaco francia válogatott középpályása.

A blancók és a Monaco között megszületett a megállapodás, így a középpályás lesz a Real Madrid második nyári igazolása Antonio Rüdiger után.

Tchouaméni rendkívül népszerű volt az átigazolási piacon, a Liverpool és a PSG is sokat tett azért, hogy megszerezze a játékjogát. A Liverpool oldaláról maga Jürgen Klopp is felhívta a játékost, a PSG pedig az utolsó pillanatig próbálta meggyőzni a fiatal középpályást, ám végül Tchouaméni álomklubja, a Real Madrid lett a befutó.

Ez az igazolás stratégiai fontosságú a Real Madrid számára, hiszen a klub tökéletesen tisztában van vele, hogy a kiöregedő félben lévő középpályát frissítenie kell.

A Casemiro, Kroos és Modrić által alkotott történelmi sikereket elért trió az elkövetkezendő években folyamatosan adhatja át helyét a Camavinga, Valverde, Tchouaméni hármasnak.

Miközben Tchouaménire Camavingához hasonlóan a jövő egyik fontos kulcsszereplőjeként tekintenek, lényegében azonnal beépíthető lesz a csapatba, hiszen amellett, hogy a Monacónál sok tapasztalatot szerzett, felnőtt francia válogatott is. A játékos az ebben az idényben a bajnokság harmadik helyén végzett Monacóban 35 alkalommal lépett pályára, három gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki, továbbá 11 alkalommal európai hadszíntéren is futballozhatott. Összesen egyébként 95 alkalommal ölthette magára a monacói trikót. A felnőtt francia válogatottban 2021 szeptemberében debütált, azóta 10 alkalommal kapott lehetőséget Deschamps-tól. A Monacóhoz egyébként a Bordeaux együttesétől igazolt, ahol 37 meccsen játszott.

A többi klub érdeklődését figyelembe véve ez egy nagy győzelem a Real Madrid számára, hiszen az egyik legnagyobb középpályás tehetséget sikerült megszerezniük. Az átigazolás egyik kulcsa egyébként az volt, hogy Tchouaméni mindenképp a Real Madrid játékosa akart lenni, emellett az sem tett rosszat az ügy előre lendítésének, hogy Carlo Ancelotti telefonon beszélt a játékossal és elmondta neki, hogy fontos láncszemként tekint rá a következő időszakban.

Ahogy korábban már Facebook-oldalunkon mi is megírtuk, az átigazolás összege 80 millió euró + bónuszok (nagyjából 100 millió euró) fejében jön létre.

Forrás: MARCA, The Athletic
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK