Így ünnepelte a csapat a szurkolókkal az idei trófeákat

Ahogy mindannyian jól tudjuk, szombat este megnyerte a csapat a klub történetének 14. BEK/BL trófeáját, másnap Madridban pedig a szurkolókkal közösen ünnepelték meg ezt a csodás győzelmet és ezt az emlékezetes szezont.

Azt hiszem, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy ez a BL-siker a Real Madrid történelmének egyik legkülönlegesebb eredménye, hiszen a kieséses szakaszban nemcsak túljutottak a végső győzelemre leginkább esélyes csapatokon, hanem többször is a sírból hozták vissza és fordították meg az állást.

A győzelem másnapján aztán együtt ünnepelhettek Madridban a csapattagok és a szurkolók. A spanyol főváros utcái fehérbe borultak, és a CAMPEONES, CAMPEONES rigmustól visszhangoztak. A játékosok, edzők és a csapathoz tartozó minden dolgozó buszra pattant a Santiago Bernabéunál, hogy elinduljanak az Almudena Katedrálishoz és a Community of Madridhoz, majd a városháza után a Cibeles térre. Az ünnepi kör pedig a Santiago Bernabéuban zárult.

Fesztiválhangulat a Cibelesen

A klub hagyományaihoz mérten, a Cibeles téren a csapatkapitány, Marcelo öltöztette habfehérbe az istennő szobrát. Aztán a játékosok és a szurkolók közösen ünnepeltek, énekeltek és táncoltak. Néhányan mikrofont is ragadtak, hogy vagy éneklésre buzdítsák a közönséget, vagy, hogy mondjanak néhány szót. Ilyen volt például Eden Hazard, aki a következőket mondta a szurkolóknak: “Nagyon nehéz volt az elmúlt három évem, tele sérülésekkel. De a következő szezonban mindent meg fogok tenni értetek, madridisták!

Carlo Ancelotti, miután megköszönte a szurkolók támogatását, elindította az éneklős kört, ami arról szólt, hogy a játékosok külön-külön elkezdtek énekelni egy-egy szurkolói rigmust, amit a közönség folytatott. A legviccesebb pillanat Toni Kroosnál jött el, aki rögtönzött egyet a csapat himnuszával, csak pár hanggal feljebb kezdte el énekelni – a csapattársak jót nevettek rajta. A fellépők között volt Ruszó Tibi Rodrygo is, de szólt itt a Campeones mellett, a Cómo no te voy a querer, az Así, así, así gana el Madrid és a Real Madrid ale is.


Kroos alakítása 2:43-tól

Érzelmes este a Bernabéuban

Este aztán visszatért a csapat a stadionba, ahol teltház előtt, egy hatalmas bulival ünnepelték meg az idei három trófeát. Voltak itt fények, kivetítők, tűzijáték, Hala Madrid y nada más éneklés és néhány nyilatkozat is.

Marcelo: “Ez az egyik legcsodálatosabb pillanata az életemnek, a világ legnagyobb klubjánál. A mai nap nem a szomorkodásról szól, hanem az örömről, az ünneplésről, amiért ismét megnyertük a világ legrangosabb kupasorozatát. Nagyon büszke vagyok erre. Nagyon köszönjük nektek azokat a varázslatos estéket, amiket együtt éltünk át itt a Bernabéuan. Még egy dolgot szeretnék mondani: a Real Madrid jövője nagyszerű kezekben van a fiataloknak hála. Hala Madrid!”

“Számomra most véget ér egy korszak, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben még visszatérek a klubhoz. A klubhoz, ahol 16 év alatt annyi örömteli pillanatot élhettem át. Sohasem gondoltam, hogy 25 trófeát fogok nyerni a világ legnagyobb klubjában. A Real Madrid már az első napom óta nagyon sokat jelent nekem.”

Courtois: “Ma reggel még mindig nem hittem el, hogy megnyertem az első BL-trófeámat. Elképesztő érzés! Megtiszteltetés a Real Madridban játszani. Remélem, hogy még sokáig folytathatom itt, mert újabb és újabb kupákat szeretnék nyerni. Ezt megtapasztalni a világ legcsodálatosabb érzése.”

Ancelotti: “Szeretném megköszönni az egész éves támogatásotokat. A fordításainkban nagy szerepet játszott ez a stadion, a buzdításotok vitt minket előre. Nagyszerű pillanatokat éltünk át, mert, hozzátok hasonlóan, mi is madridisták vagyunk.”

Benzema: “Köszönjük a szurkolóinknak, mert minden egyes trófeát nekik nyerünk meg. Szükségünk van rátok, szükségünk van arra, hogy mindig mögöttünk legyetek.”

Modric: “Amit ebben az idényben elértünk, az egyszerűen hihetetlen. Szeretném én is megköszönni a szurkolóink egész éves támogatását. Mindig mellettünk álltatok, különösen a nehéz pillanatokban, ti toltatok minket előre ilyenkor, nektek köszönhetően hittük el, hogy vert állásból is nyerhetünk. És nyertünk is! Jövőre találkozunk.”

Vini Jr.: “A világ legboldogabb embere vagyok, amiért ezt a mezt viselhetem. Remélem, a csapattársaim nyomdokaiba léphetek majd. Nagyszerű szezonunk volt, többször is csodás fordításokat vittünk véghez. Örökké emlékezni fogok ezekre a híres Bernabéu-éjszakákra.”

Kroos: “Amikor idejöttem, elképzelni sem tudtam, hogy ötszörös BL-győztes leszek. Arról álmodoztam, hogy nyerek majd egyet a Real Madriddal is, de ez már a negyedik! Általában megtalálom a megfelelő szavakat, de erre egyszerűen nincsenek. Megmagyarázhatatlan, mit vittünk véghez ebben a szezonban. Az ünneplésem Modriccsal? Nagyon boldog voltam, el sem tudom mondani, mennyire. Luka és én egyszerűen nagyon örültünk. Nem számítottunk rá, hogy idén megnyerjük a BL-t, szóval ezért volt annyira hihetetlen.”

Casemiro: “A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyi trófeát nyerek majd. Ebben az évben volt néhány elképesztő fordításunk, padlóról felállásunk. Elmondhatatlanul élveztük ezeket a varázslatos estéket. Mindig is ez lesz a világ legnagyszerűbb klubja.”

Carvajal: “Szeretnék köszönetet mondani minden Madrid-szurkolónak. Idén ti voltatok a csapat 12. embere, különösen a kieséses szakasz hazai meccsein. Nélkületek ez nem ment volna. Ezt a BL-trófeát nektek ajánlom.”

Valverde: “Nagyon elégedett vagyok, a csapat mindent tagja rengeteg áldozatott hozott ezekért a trófeákért. Számomra ez a mostani nagyon különleges, mert ez az első BL-győzelmem. De messze nem az utolsó. Az ünneplés? Casemiro mesélt már róla, hogyan megy ez errefelé, de azért erre nem számítottam.”

Militao: “Még most sem tértem magamhoz, micsoda bulit csináltunk itt együtt. Ragyogó érzés ezeket a pillanatokat megosztani a szurkolókkal. Ez mindennél többet ér.”

Nacho: “Köszönet mindenért, amit egész évben kaptunk tőletek. Átéltünk együtt néhány csodálatos és történelmi estét itt, a Bernabéuban. Nagyon jól tudjátok, hogy még több és több trófeát akarunk nyerni. Hala Madrid!”

Rodrygo: “Elképesztően jó érzés ezeket a pillanatokat megtapasztalni, még most sem tértem magamhoz. Szeretném megköszönni a csapat idősebb játékosainak a támogatását, mindig segítettek nekünk, fiataloknak, hogy sokkal könnyebben menjenek a dolgok a pályán és azon kívül is.”

Lucas Vázquez: “Már most a következő trófeára gondolunk, ez ennek a csapatnak a titka. Továbbra is keményen fogunk dolgozni ezért. Most jöhet egy kis pihenés, aztán megcélozzuk az újabb aranyérmeket.”

Camavinga: “Nagyon büszke vagyok arra, hogy megnyerhettem az első Bajnokok Ligája-trófeámat a Real Madriddal. Azért jöttem ide, hogy rengeteg kupát nyerjek meg. Remélem, sikerül olyat sok trófeát szereznem, mint amennyit Benzemának vagy Marcelonák. Kiélvezem ennek az örömnek minden pillanatát.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…