Hazard: Tudom, hogy képes vagyok még visszatérni a csúcsra

Eden Hazard már a válogatottal készül a Nemzetek Ligájára. A belga csapat edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt három évéről, az Aranylabdáról, a jövőjéről és a motivációjáról.

"Még egy kicsit fáradt vagyok, mert elég hosszú volt a vasárnapi ünneplés a Bajnokok Ligája-győzelem után. Csodálatos pillanat volt ez, az egyik legnagyobb, amit játékosként átélhetsz."

"Sohasem gondoltam a távozásra, mert tudom, hogy még sokat adhatok ennek a klubnak. Sajnos nem voltam jó állapotban, és erről a klub is tudott. Másfél évig folyamatosan mondogattam, hogy zavar a játékban a lábamban lévő fémlemez, emiatt nem éreztem magam sohasem komfortosan, emiatt fájt a térdem is. Tisztában voltam vele, hogy a műtét után nem lesz sok lehetőségem játszani, de én már akkor a következő szezonra készültem. Tudom, hogy képes vagyok visszatérni a csúcsra, csak minél több játékidőre van szükségem. Most sokkal jobban érzem magam, és meg akarom mutatni, hogy milyen is az igazi Eden Hazard."

"Amikor megérkeztem a Real Madridhoz, akkor már egy egész szép karrier volt a hátam mögött, de álmaim klubjában szerettem volna feltenni az i-re azt a bizonyos pontot. Sajnos az elmúlt három évem nem úgy sikerült, ahogyan elterveztem, csalódott voltam és szomorú, de a rossz dolgokat a hátam mögött szeretném hagyni, és csak arra koncentrálok, hogy még van két évem a szerződésemből. Remélem, hogy nem lesz több sérülésem, és akkor nagyszerű dolgokat fogok még itt véghezvinni. Mindennél jobban motivál, hogy újra a legjobb formámban futballozzak."

"Valószínűleg nem játszom végig az összes Nemzetek Ligája mérkőzést, mivel nem igazán voltam meccsben mostanában, de bízom benne, hogy fokozatosan ez is vissza fog jönni. Most az a legfontosabb, hogy jól sikerüljön a felkészülés, mivel hosszú ideje nem játszottam rendeszeresen. Aztán jöhet a jó játék, a csapat segítése a pályán, a gólok és egy jó világbajnokság. Szeretnék végre egy jó szezont futni újra, amikor nincsenek sérülések, hanem állandóság van. Újra élvezni akarom a játékos, ahogy korábban mindig is tettem. Az biztos, hogyha a következő szezonban is megsérülök, és hasonló nehézségek jönnek, mint az elmúlt időszakban, akkor nem fogom folytatni a VB után a nemzeti csapatban."

"De Bruyne-nek és Courtois-nak is ragyogó szezonja volt, de ha mindent figyelembe veszünk, akkor 99 százalék, hogy Benzemának kell megnyernie az idei Aranylabdát."

"Mbappé? Ha jött volna, akkor még nagyobb küzdelem lett volna a csapatbakerülésért. De velem kapcsolatban az érkezése sem változtatott volna semmin. Meg akarom mutatni magam az edzőnek, és azt, hogy mire vagyok képes. Így most csak eggyel kevesebb játékost kell legyőznöm. Kizárólag rajtam múlik, hogy bebizonyítsam, képes vagyok még varázsolni a pályán."

Forrás: bernabeudigital
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK