Florentino Pérez: Ezek a játékosok igazi madridisták

A Real Madrid elnökének nyilatkozata a klub Tizennegyedik BL-címének elhódítása után.

„Nagyon jó játékosaink vannak, mindannyian megérdemlik az elismerést. Elégedett vagyok, ahogy az összes szurkoló. Keményen harcoltunk és dolgoztunk az egész idény során, hogy idáig jussunk. Összességében ez egy remek idény volt. Megérdemelten lettünk bajnokok, együtt ünnepelhettünk. Ez mind a játékosok, az edző és a szurkolók érdeme.”

„Courtoisnak csodálatos idénye volt, ő egy igazi madridista, számomra a vilád legjobb kapusa, ezért is hoztuk ide. A Real Madrid egy életforma. Értékei vannak, néha vannak viták, de a játékosok és a szurkolók közötti egység nagyon fontos.”

Pérez

„Ő egy jó vezető, aki nagyon jól ismeri a játékosok pszichológiáját, a Real Madridot és a futballt. Igaza van, amikor azt mondja, hogy a Real Madrid és a többi klub között az a különbség, hogy bár mindenhol igazi profik vannak, ezek a játékosok igazi madridisták is.”

„A Madrid tovább dolgozik azon, hogy a legjobb játékosok játsszanak a csapatban, de Mbappé már a múlt, nem téma. A Madridnak tökéletes idénye volt.”

„Igen, az egyenes kieséses szakaszban búcsúztatott ellenfeleink rendelkeznek a legnagyobb büdzsével, ezért vannak náluk a legjobb játékosok, ezért is értékeli mindenki oly nagyra ezt az eredményt. De itt, Madridban másként működünk, máshogy értelmezzük a futballt, az értékeink az elkötelezettség, áldozathozatal, harcos szellemiség, az egység a szurkolókkal… Ezeket az értékeket Don Santiago Bernabéutól örököltük meg, én pedig nyugodtan mondhatom, hogy mindig igyekeztem megfelelni az út kihívásainak, amelynek alapjait ő kovácsolta.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK