Ancelotti: Könnyebb a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyerni, mint bármely más csapattal

A Real Madrid edzőjének nyilatkozata a klub Tizennegyedik BL-címének elhódítása után.

„Ez volt az eddigi legnehezebb sikerünk Európában. Segített minket az, hogy mindenki leírta a csapatot, senki nem hitte el, hogy a végén nyerhetünk, és ez csak extra elköteleződést, önbizalmat és küzdővágyat biztosított számunkra. Jó környezetet teremtettünk. Az egyéni kvalitások jelentették a különbséget. Megérdemelten diadalmaskodtunk a sorozatban, nagyon kellett küzdenünk a nyolcaddöntőtől kezdve, de soha nem adtuk fel."

„Jól menedzseltük a játékot. Fontos volt, hogy a védelmük mögé tudjunk kerülni. A hátsó négyes tagjai mind nagyszerűen játszottak, hiszen a Liverpool nem tudott mögéjük kerülni. Amikor kevésbé nyomtak, akkor jobban kontrolláltuk a játékot. A Liverpool nem sok meccset veszített ebben az idényben.”

„Könnyebb a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyerni, mint bármely más csapattal, figyelembe véve a klub történelmét és a szurkolók odaadását. A drukkerek különlegesek, és már gyerekkoruk óta a csapatnak szorítanak. Örülök, hogy négy Bajnokok Ligáját nyertem már, de még jobban örülök annak, hogy visszatértem Madridba. Fantasztikus szezonon vagyunk túl. Nem tudom eléggé kifejezni a hálám az elnöknek, José Ángelnek, és a játékosoknak ezért a fantasztikus közegért, amit teremtettek.”

„Az általunk teremtett jó hangulatra fókuszálok. Egy ilyen közeg az kuriózum, hiszen általában mindenhol vannak nagy egók, vagy elégedetlenkedők. Meg kell hogy mondjam, hogy nagyon egyszerű irányítani ezt a csapatot, nagyon nyugodt és magabiztos volt az öltöző annak ellenére is, hogy csúszott a kezdés. Ez a klub történelméből gyökeredzik, ez volt a nyolcadik zsinórban megnyert döntő, ami nem normális, hiszen a Bajnokok Ligája egy nagyon kiélezett verseny.”

„A madridi visszatérés igazán sikeres eddig, és őszintén szólva nem is gondolok a trófeákra, amiket nyertem. Köszönöm a szurkolóknak a támogatásukat. Megmondtam Courtoisnak, hogy elviszem a döntőig, de azt majd neki kell megnyernie, és végül ezt meg is tette. Nem mondhatsz nemet a Real Madridnak.”

„Én csak az önbizalmában segítettem Vininek. Sokat fejlődött a helyzetek befejezésében, de minden más megmaradt, beleértve a cselezési készségét, amelyben hihetetlenül hatékony. Türelmesnek és nyugodtnak kell lenned. Benzema és a Madridtól jövő önbizalom sokat segített neki. A gólja volt a hab a tortán, a tökéletes lezárása a szezonjának.”

„A tervem az, hogy elmenjek nyaralni, majd elkezdjük a következő idényt. Muszáj kiélveznünk ezt a pillanatot, mert egy hihetetlen évet tudhatunk a hátunk mögött. Nem számítottam arra, hogy ennyire sikeresek leszünk, és hogy három címet is elhódítunk.”
 
„Sok kérdés volt a PSG, Chelsea és City elleni meccsek során. A mai meccs nehéz volt, de nem annyira, hiszen nem volt szükségünk még egy visszajövetelre. A játékosokban nem volt egy cseppnyi kétely sem, folyton hittek a sikerben. Brusztolnunk kellett az első félidőben, de kontrolláltuk a játékot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…