Alexander-Arnold: Mindent bele kell majd adnunk azért, hogy egyáltalán a kupa közelébe kerülhessünk

A szombat esti Bajnokok Ligája döntőt megelőző sajtótájékoztatón Trent Alexander-Arnold és Andy Robertson nyilatkoztak a Liverpool játékosai közül.

Trent Alexander-Arnold

Akár már 23 évesen kétszeres Bl győztessé válni

„Igen, az, hogy már ilyen fiatalon a második Bajnokok Ligája címemet nyerhetem meg egy nagyon különleges érzés számomra, mint ahogy mindenki másnak is az lenne. Sok-sok olyan legendája van ennek a sportnak, akiknek nem adatott meg ez a lehetőség, szóval számomra ez egy valóságos kiváltság, hogy itt lehetek, de hozzá kell tennem, hogy egy világklasszis ellenféllel kell majd holnap megmérkőznünk, akik ellen mindent bele kell majd adnunk azért, hogy egyáltalán a közelébe kerülhessünk annak, hogy ismét a magasba emeljük ezt a serleget.”

TAAa kép forrása: youtube (fc liverpool)

Ez is csak egy újabb fontos találkozó?

„Lehet azt mondani, hogy ez is csak egy a fontos mérkőzések sorában, ugyanakkor ott van a körítés, a sajtótájékoztatók, a média napok, a pályán tartott edzés és hasonlók. Ezek olyan dolgok, amelyeket csak ritkán szoktunk csinálni, ezért különbözik ez a találkozó, de szerintem minket csak előrébb segítenek ezek a pillanatok. Tudod, ezek azok a pillanatok, amelyek a fejedben járnak miközben a színfalak mögött keményen edzel, és segítenek egy újabb lépcsőfok megugrásában. Szóval számunkra nem ugyanolyan és izgatottak vagyunk, hogy itt lehetünk.” 

„Véleményem szerint megérdemelten vagyunk itt. Nem a puszta szerencse juttatott el minket idáig. Kemény utat jártunk be. Egy nagyon kemény csoportkörünk volt, utána pedig kiejtettük az összes eddigi ellenfelünket. De mint korábban már mondtam, még egy mérkőzés hátra van a szezonból számunkra mint csapat, s mint klub. Ez egy olyan különleges meccs, amelyen mindenki játszani szeretne. Ez egy varázslatos sorozat, az idény összecsapásával. Tehát jó, hogy itt lehetünk, de még jobb lenne megnyerni.”

Várod már, hogy szembe kerülj Vinícius Jr.-ral?

„Teljes mértékben. Az egész találkozót alig várom már. Amikor a Real Madriddal kerülsz szembe, arra számítasz, hogy világklasszis játékosokkal kell majd megmérkőznöd és holnap ez ránk egytől egyig igaz lesz. A pálya minden szegletén párharcok lesznek. Megvan a tervünk arra, hogyan tudjuk semlegesíteni az összes fenyegetést, amelyet jelentenének. Vinícius egy kiváló játékos, amit idén meg is mutatott a góljaival, a gólpasszaival és a veszéllyel, amely a játékában rejlik. Érdekfeszítő nézni, ahogy játszik, de az egész csapat pontosan tudja, hogy holnap lesznek feladataink, amelyeket egyénileg kell megoldanunk, ugyanakkor olyanok is, amelyeket együttesen, mert végül csak egy csapatként nyerhetünk. Az egyéni párharcok is a játék részei lesznek, azonban ez még mindig egy csapatsport, és végül mindig a csapat nyer.”

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

Andy Robertson

Lehetőség Alan Kennedy nyomdokaiba lépni, aki 1981-ben a BEK döntőjében győztes gólt szerzet a Real ellen Párizsban

„Őszintén megmondom, hogy ez még csak meg sem fordult a fejemben. Azt hiszem Mo tökéletesen megfogalmazta ezt szerdán azzal, hogy amíg Hendo emelheti majd fel a kupát, addig semmi más nem érdekel. Természetesen egy nagyszerű ellenféllel állunk szemben. Viszont, ha esetleg gólt lőnék, reméljük, hogy így lesz, biztosan bekereteztetem majd, mivel nem sűrűn történik ilyen. Ha így alakulna, hát nem bánom. De igazából erre még nem gondoltam. Csak arra fókuszálok, hogy a lehető legjobb tudásom szerint játsszak majd, mert ha mindannyian így teszünk, akkor lesz a legnyagyobb esélyünk nyerni.”

Szoktatok még a 2018-as döntőre gondolni?

„Ha csak a kijevi mérkőzésre gondolsz, akkor nem igazán. Szerintem az azt követő évben mindent sikerült feledtetnünk Madridban, amikor megnyertük a Bajnokok Ligáját. Akkor sikerült előszőr nyernünk és az volt a mi, úgy mond bosszúnk a sorozattal szemben. Azt hiszem már rég magunk mögött hagytuk kijevi találkozót és csak a holnapi döntőre koncentrálunk. Természetesen ismét a Real Madrid az ellenfél és ezért mindenki felhozza ezt, de minket csak a holnapi mérkőzés érdekel. Meg akarjuk nyerni a kupát. A döntővel már nagyon közel vagy ehhez, viszont ez a legnehezebb akadály. Remélhetőleg végül majd mi ünnepelhetünk.” 

„Ez a legnagyobb labdarúgó mérkőzés a világon, szóval nem hiszem, hogy mentálisan gondok lennének majd. Egész héten erre készültünk. Természetesen a vasárnap minden szempontból egy csalódást keltő nap volt számunkra, egy valóságos érzelmi hullámvasút, azonban hétfőn kiadtuk magunkból minden bánatunkat. Kedden pedig már mindannyian bevetésre készen álltunk, tele energiával és felkészülve a holnapi megmérettetésre.”

Robertson
a kép forrása: youtube (fc liverpool)

Az előtted játszók rotálása

„Jó képességű játékosok alkotják a csapat minden pontját. Szerintem bizonyítottuk, hogy a cseréktől függetlenül a csapat mentalitása és minden egyéb változatlan marad. A szezon során ezt megmutattuk. Már jó néhányan játszottak előttem, és mindegyikőjük különbözik, ezáltal kissé máshogy töltik be a szerepet. Minden csak azon múlik, hogyan tudok ehhez alkalmazkodni. A mérkőzéseken mindegyikőjükkel jó kapcsolatot ápolok és ugyanez elmondható Trentről is, amikor előtte játszik valaki más.”

„Ilyen az amikor tele van kvalitással a csapatod, ezáltal egy változtatás következtében sem gyengül. Csak a kapcsolatok, azok amelyek különböznek. Kimondottan jól szerepeltünk idén és akkor sem estünk ki a ritmusból, amikor több változtatásra voltunk rákényszerülve vagy hasonlók. A srácok egytől-egyig a lehető legfegyelmezettebbek voltak, ritmusban maradtak és szerintem ez volt az egyik kulcsa annak, hogy a győzelmeket figyelembe véve egy jó szezont futottunk.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK