Ancelotti: A játékosaim önbizalmat adnak nekem

Az olasz mester a Liverpool elleni BL-döntő előtt.

„Természetesen élem meg ezt a pillanatot. Ez a mérkőzés a sikerünk jele. Mindig tisztában voltunk ennek a klubnak a történelmével, és hogy mit követel meg tőlünk. Nagyon fontos volt, hogy eljussunk idáig, mivel remek idényünk volt, most pedig már csak egy lépés választ el bennünket a legnagyobb díjtól. Mindent bele fogunk adni. A hangulat jó, nyugodt. A csapat jól kezeli az ilyen mérkőzéseket. A veteránok segítenek a fiataloknak nyugodtnak maradni, és hogy nagy önbizalommal várják a találkozót.”

„Nagyon élvezem, ami a klubnál, ami ezekkel a játékosokkal történik. Még mindig élvezem. Nyugodt és magabiztos vagyok. Holnap kora este biztosan ideges leszek, de a játékosok arca megnyugtat majd, nagy önbizalmat adnak nekem.”

Ancelotti

„Úgy megyünk neki a mérkőzésnek, hogy meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Amit ebben az idényben már meg tudtunk mutatni, azt kell holnap is tennünk. A csapat nagyon elkötelezett, a végén az egyéni kvalitások, és a pályára lépő játékosok döntenek majd, akik bizonyítottak és megteremtették a különbséget. A Liverpool nagy iramban fog focizni. Rengeteg tehetségük van, direkt játékot játszanak. A csapat, amely képes megmutatni a kvalitásait, nyerni fog.”

„Megérdemeljük, hogy itt lehetünk a döntőben. A futballban a győzelem sokkal többről szól mint az egyéni kvalitások. Együtt kell megmutatnod, a csapatnak kell elkötelezettnek lennie, ahogy mi is megmutattuk már ezt. A klub történelme hajtott minket a nehéz pillanatokban, ezért is érdemeljük meg a döntőt. De ahhoz, hogy megnyerjük, holnap is meg kell érdemelnünk, nincs más út.”

„Minden mérkőzésnek megvan a maga története, stratégiája. Abból, amit én látok, megvan a motiváció, és valamivel kevesebb aggodalom, mint a Tizedik megnyerése előtt, mivel az mindenkinek egy sorsdöntő meccs volt a Real Madridnál a klub korábbi években mutatott sikerei miatt, ezért is már a jelenlegi várakozás.”

„Az első időszakomhoz képest Benzema erősebb karakter lett, jobb vezető a pályán és azon kívül is. A kvalitásai nem változtak, még mindig egy top játékos, alázatos mint mindig.”

„Ha egy játékos megsérül, nem játszhat. Ha a Liverpool játékosai játszanak, akkor az azt jelenti, hogy nem sérültek. Lehet, hogy nem edzettek teljes erőbedobással az elmúlt napokban, de ez nem fogja befolyásolni a mérkőzés végkimenetelét. Ez az idény utolsó meccse, mindent bele fognak adni.”

„Vannak nagyszerű emlékeim a korábbi döntőkről, szerintem abban a döntőben játszottunk a legjobban, amikor kikaptunk a Liverpooltól. Bármi megtörténhet egy döntőben, készen kell állnunk mindenre. Volt időnk felkészülni, szerintem jókor érkeztünk el a döntőhöz. Mindent bele fogunk adni. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez elég lesz a győzelemhez, mivel tudjuk, hogy a futballban vannak dolgok, amiket nem irányíthatunk. De ez a döntő, a készülődés egy jó időszak, ki kell élveznünk ezt, amíg a bíró bele nem fúj a sípjába.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK