Vinícius: A PSG legyőzését élveztük a legjobban

A Real Madrid fiatal brazil támadója a Liverpool elleni BL-döntő előtt beszélgetett az AS munkatársával.

BL-döntőre készültök. Miben más most ez az időszak?
Az idegességben. Ez lesz az első döntőm, de minden játékos, aki már tapasztalt ilyet, próbál megnyugtatni. Nem beszélünk szombatig a futballról, jobb csendesebben készülni. Nagyon boldogok vagyunk a remek idényünk miatt, a csapat és én is, számos fordítást éltünk át ebben az idényben, csodás meccseket a Bernabéuban. Alig várom a szombatot.

Ancelotti volt a kulcs?
Igen, mindig nagyon sokat jelentett a játékosoknak. Az ezt megelőző három nehéz madridi évnek is volt hatása, mivel a szurkolók mindig elvárják, hogy döntőbe jussunk. Rengeteget tanultam az edzőimtől, akikkel itt dolgozhattam, például Zidane-tól az előző idényben. Egyre jobb vagyok, ahogy haladunk előre az időben, ez az első év, hogy ilyen sok gólt szerzek és ilyen sok gólpasszt osztok ki. Remélhetőleg még hosszú ideig csinálhatom ezt itt.

Ez az első BL-döntőd, milyen tanácsokat adnak a többiek? Ki adja a legtöbbet?
Igen, ez az első. Carlo Ancelotti, az edző. Sokat beszél Militãóval, Rodrygóval és velem is. Mindig együtt vagyunk, így neki is könnyebb. (nevet)

Meglepett, hogy milyen pozitívan beszéltek róla, a fiatal és idősebb játékosok egyaránt. Mit ad neked Ancelotti?
Ő egy nagyszerű edző, aki nyugalmat és szeretetet nyújt a játékosoknak. Mindenkivel egyformán beszél, még azokkal is, akik nem játszanak sokat. Ebben az idényben nagyon egységesek voltunk, ilyen erős köteléket nem láttam még azóta, amióta itt vagyok Madridban.

Benzema azt mondta, hogy a világ legjobbjai között vagy az érettséged miatt, továbbá azt is említette, hogy egyedül is képes vagy eldönteni a döntőt…
Meglepett. Nagyon elégedett vagyok az idényemmel és a Benzemával való kapcsolatommal is, aki rengeteg tanácsot ad, és az érkezésem óta szeretettel bánik velem. A gólszerzésre és a gólpasszokra kell koncentrálnom, ebben az idényben sok gólt lőttünk együtt. Megtiszteltetés mellette játszani és osztozni vele az öltözőn. Az, hogy egy 34 éves játékos az egyik legjobb idényét futja és közel áll ahhoz, hogy megnyerje az Aranylabdát és a BL-t, kivételes dolog. Ő egy legenda, aki egy gólra van attól, hogy megelőzze Raúlt. Én adtam neki a gólpasszt, amivel beérte őt, remélhetőleg én fogom adni ahhoz is, amely a győzelmet jelenti majd nekünk és amellyel maga mögé utasíthatja Raúlt.

Vini és Benzema

Azt mondta, hogy a világ öt legjobb játékosa között vagy. Gondolod, hogy túl messzire ment?
Nem tudom. Sok gólt lőttem, sok gólpasszt osztottam ki, ott vagyok a BL-döntőben, sok jó teljesítmény van a hátam mögött… Mindenki döntse el maga.

Benzema a világ legjobbja?
Igen, és messze van a másodiktól. Azt követően, hogy Cristiano Ronaldo mellett játszott, eljött az ő ideje az Aranylabdáért folytatott harcban.

Ilyen sok lenyűgöző egyenes kieséses BL-meccs után meg szerettem volna kérdezni, hogy mire emlékszel ezekből. Például a PSG elleni meccsekből.
Teljesen meg voltam őrülve. Varázslatos este volt, olyan, ami csak a Bernabéuban történhet meg. Ha bárhol máshol lettünk volna, nem történt volna meg. Mindig a végsőkig harcolunk, van valami különleges ebben a mezben, ami semmi másban nincs meg, mi pedig éreztük ezt. Bár nem annyira, mint az ellenfeleink.

Mindhárom egyenes kieséses párharcban megtörtént. Donnarumma hibája indított el mindent, aztán jött a Chelsea, ahogy visszajöttetek a meccsbe… Melyik volt a három közül a legcsodálatosabb?
A City elleni, Rodrygo egy perc alatt szerzett két gólja miatt. De a legjobban a PSG ellenit élveztük.

Miért?
10 perc alatt megnyertük a meccset és még volt hátra 15, hogy a szurkolóink kiélvezhessék. A City ellen jobban szenvedtünk, keményebb volt, de jött aminek jönnie kellett.

Olvastam, hogy érdekel téged a PSG. Igaz ez?
Boldog vagyok itt, közel a szerződésem megújítása. Ez a világ legjobb klubja, nem akarok távozni, addig akarok maradni, ameddig csak lehet. Olyan akarok lenni mint Marcelo, Benzema vagy Modrić, akik nagyon hosszú ideje itt vannak és történelmet írnak.

Szóval Al-Khelaifinek: Vinícius nem megy sehova Madridból.
Madridista vagyok, boldog vagyok itt.

Örülsz, hogy Mbappé nem csatlakozott a csapathoz?
Ez egy olyan téma, amiről most nem beszélhetünk. Minden játékos a saját döntéseiért felel, ő úgy döntött, hogy Párizsban marad, ennyi. Sok játékosunk van, akik fejlődnek, nagy jövő előtt állnak Madridban. Ez a legcsodálatosabb hely, a lehető legjobb.

Meglepett, ahogy az egész dolog zajlott? Hogy az utolsó pillanatban dőlt el minden?
Nem tudom, hogy ő mit gondol, én csak azt tudom, amit én gondolok. Nem vagyunk ott, nem beszélhetünk olyan dolgokról, amikről nem tudunk semmit.

Egy sajtótájékoztatón Ancelotti azt mondta, hogy ha Mbappé csatlakozott volna, akkor is a tiéd lett volna a bal szél. Ez számodra nagy lökést ad? Hogy bárki is jöjjön, Ancelotti embere a bal szélre Vinícius? Emlékszel erre?
Igen, emlékszem. Itt érzem magam a legjobban, itt vagyok a legnyugodtabb. Itt szerepelek a legjobban. Az edző megadja számomra a bizalmat, amire szükségem van.

Felkavarod az álló vizet. Épp nem sok minden történik a pályán, aztán jössz te. A közönség mond neked valamit, néha reagálsz. Valami mindig történik, ha Viníciusnál van a labda.
Mindig próbálok valami nagy dolgot tenni. Ez az idény a sok góllal és gólpasszal… Az önbizalmad erősödik. Szeretném így folytatni. Remélhetőleg ez csak az első idényem ilyen mutatókkal.

Vini

Egy dolog meglepett. A nyugalmad a gólpasszok kiosztásánál. Például amikor Benzemához passzoltál Donnarumma hibája után. Dolgoztál ezen? Beszélsz ilyenekről Karimmal? Honnan ez a nyugalom, önbizalom?
Ilyen sok mérkőzés után egy olyan csapatban, ahová olyan nehéz bekerülni… Csodálatos dolog a Madridban focizni, de egyszerre nehéz is, hiszen hatalmas a nyomás. Úgy gondolom, hogy folyamatosan tanulok. Nem csak én, hanem Camavinga, Rodrygo, Valverde, Militão, a fiatal játékosok. A játékpercek során tanulunk, az edzőtől is tanulunk, azoktól a nagyszerű játékosoktól is tanulunk, akik már hosszú idő óta itt vannak, akik rendkívül magabiztosak.

A tánc bennetek van Militãóval. Ez az örömforrás az öltöző része. Készültél valami különlegessel a döntőre?
A fiatal és az idősebb játékosok keveréke ez, szerintem így alakult ki ez az egység ebben az idényben. Camavinga és Alaba érkezése… Szerintem összehozott minket, ezért is vagyunk egy újabb döntőben.

A mérkőzés kezdetéig jelen van az idegesség. Ez azért van, mert már nagyon várjátok a kezdést?
Igen. Aztán amikor elkezdődik, az a legcsodásabb része, amikor azt tehetem, amit akarok, ilyenkor magabiztosabbnak érzem magam mint valaha.

Kapsz néhány tanácsot otthonról is, nem igaz?
A pályán történtekkel kapcsolatban kikérem azok tanácsát, akik már négy döntőben is pályára léptek. Az otthoniak nyugalmat adnak, így boldog lehetek.

Sok videót megnéztetek a Liverpoolról, vagy inkább nem szerettek ilyesmit csinálni? Tökéletesen tisztában vagytok vele, hogy mi vár rátok?
Igen, sok meccsüket megnéztük. Nagyszerű csapatuk van, erősek és intenzív futballt játszanak. Ha mi is így teszünk… Biztosan nyerünk.

Gondolod, hogy tényleg ennyi sérültjük van, vagy ez szerinted csak taktika? Nem túl furcsa ez a helyzet?
Remélhetőleg mindenki bevethető lesz. Egy csodás meccset akarunk játszani két olyan csapat részvételével, akiknek minden játékosa játékra kész, 100%-osan a meccsre koncentrál. Mindkét csapat a legfontosabb címért, a BL-trófeáért harcol.

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

Mit teszel, ha betalálsz?
Nem tudom. Nem készültem semmivel, de biztosan megőrülnék. Nagyon örülök, hogy ott lehetek az első döntőmben, remélhetőleg betalálok majd.

A Liverpool olyan mint az orosz rulett. Nagyszerű meccsnek ígérkezik.
Igen, ahogy az összes egyenes kieséses meccs is az volt a BL-ben. Izgalmas volt mindegyik, de csodásak is voltak egyben. Most jön az a mérkőzés, amelyen mindenki játszani akar. Előnyünkre válik, hogy olyan játékosaink vannak, akik sok döntőn játszottak már. Remélhetőleg nagyszerű meccs lesz.

Fontosabb a BL, mint a bajnoki cím? Nehezebb megnyerni?
Igen, persze. Számunkra a BL az első, a többi ezt követi. Mindig meg akarunk nyerni mindent. A bajnokságot már megnyertük, úgyhogy nyugodtabbak, magabiztosabbak vagyunk. Most mindent beleadunk a BL-ért, a Tizennegyedikért.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK