Ancelotti: Két nagyszerű csapat lép pályára egymás ellen

Az olasz szakember az UEFA munkatársával beszélgetett a BL-döntő kapcsán.

A döntőről:
„Karrierem során sokszor találkoztunk már egymással a BL-ben. Először 1984-ben, a római döntőben. Nem játszottam, mert sérült voltam. Aztán 2005-ben és 2007-ben [Ancelotti az AC Milan edzője volt ekkor – a szerk. kieg.], és persze az angol ligában is összefutottam velük az Evertonnal. Nagyszerű keretük van, nehéz föléjük kerekedni. Nagyon magas szinten játszanak, fizikálisan rendkívül erősek, de hatalmas öröm ellenük játszani a döntőt.”

„A 2005-ös döntős csapat volt a legjobb, amit valaha egy döntőben irányítottam. Sajnos a futball megjósolhatatlan, nem tudod irányítani. Nehéz megmagyarázni ezt. Nehéz elmagyarázni, hogy hogyan lőttünk 2 gólt a 90. percben a City ellen. Ezek a dolgok előfordulnak, el kell őket fogadni. Nem szabad az ilyeneken túl sokat gondolkodni. A labdarúgás mindig magában hordozza a javítás lehetőségét. Ez történt két évvel később, amikor a Milan legyőzte a Liverpoolt a 2007-es döntőben.”

Ancelotti

A Liverpool esetleges bosszúja?
„Hogy meg akarnák-e bosszulni a 2018-as döntőt? Ennyi erővel a Real Madrid is vissza akar vágni, hiszen 1981-ben döntőt veszített a Liverpool ellen Párizsban. Nem gondolom, hogy ez sokat jelentene. Két nagyszerű csapat lép pályára egymás ellen, a bátrabb és erősebb személyiséggel rendelkező nyer majd.”

„Ahogy mondtam, a Liverpool igazán minőségi együttes, nagy intenzitással játszik és rendkívül szervezett. Ők az egyik legjobb csapat. Jürgen Klopp remek edző. Jó kapcsolatom van vele. Ő egy nagyszerű edző, aki újdonságot hozott a futballba az intenzitás és a letámadás terén a csapataival. Remek munkát végez.”

Állandóság és jó kapcsolat a játékosokkal:
„Különbséget teszek a játékos és az ember között. Szerintem az, hogy megmutasd az igazi éned, rendkívül fontos a játékosokkal való, tiszteleten alapuló kapcsolatban. Egy játékos egy olyan ember, aki van olyan szerencsés, hogy futballozhat, én pedig vagyok olyan szerencsés, hogy edző lehetek. Különbséget kell tenni aközött, hogy mit tesz valaki a pályán és milyen ember valójában.”

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

Ötödik BL-döntő:
„Gondoltam erre, igen. Hosszú idő eltelt már az első óta. A labdarúgás sokat változott, én pedig tudtam alkalmazkodni ezekhez a változásokhoz. A 2003-as első döntő óta rengeteg dolog változott. Pozitív változások voltak ezek. A labdarúgás mindig nagyon izgalmas és érdekes show volt, én pedig alkalmazkodtam a változásokhoz, mivel szenvedélyem ez a sport.”

„Hogy milyen érzés megnyerni? Mintha megnyerted volna a legfontosabb sorozatot; mintha jól végezted volna a munkád. Hogy más-e edzőként megnyerni? Igen. Az érzések, érzelmek teljesen mások. Erősebbek, amikor edző vagy. Játékosként a győztes csapat része vagy, de edzőként nagyobb felelősséged van.”

Forrás: UEFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK