Xabi Alonso: Nekünk annyi a dolgunk, hogy élvezzük ezt a döntőt

A legendás spanyol középpályás mindkét BL-döntős csapatban szerepelhetett, és mindkét helyen imádták őt. Néhány nappal a döntő összecsapás előtt ő is elmondta véleményét a találkozó kapcsán.

“Sokszor játszottam Jürgen csapatai ellen. Intenzív, nagyon szenvedélyes, de az egyik legjobb tulajdonsága szerintem az, hogy képes kihozni a legtöbbet a játékosaiból. Ő maga is teljes mértékben elkötelezi magát a csapat mellett, és megfelelően állítja össze a keretét.”

“Úgy vélem, minden edzőnek megvan a saját útja, a saját könyve. Néhányan a taktikai elemeket helyezik előtérbe, analitikus szemlélettel. Mások sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a kapcsolatokra, a játékosok szabadságérzetére, de mindenekelőtt ismerned kell a játékosaidat.”

“Képesnek kell lenned arra, hogy a megfelelő receptet adhasd a játékosaidnak, akik ennek segítségével a legjobb arcukat tudják mutatni. Ez az egész szépsége. Nem csak egy mód van erre, hanem nagyon sok. Jürgen különbözik Carlo Ancelottitól, ahogy Pep is Thomas Tucheltől vagy Xavitól. Mindannyian különbözőek.”

“Imádom, amikor Jürgen arról beszél, hogy a csapata egy mentális szörnyeteg, hiszen nem könnyű, amit ők csinálnak. Nemcsak erről az évről van szó, hanem az elmúlt néhány idényről. Valóban megvan bennük ez a mentalitás.”

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

“A döntő azonban egy teljesen más dolog. A döntőben a Real Madrid az ellenfél, egy másik mentális szörnyeteg, akik ellen meg kell mutatnod mindazt, ami benned van. Nagy összecsapás lesz, élvezze ki mindenki!”

“Ott voltam Kijevben néhány éve, nagyszerű volt látni, ahogy a két korábbi csapatom játssza a döntőt. Ez nemcsak a döntőről szól, hanem az idáig vezető útról, majd a pillanat élvezetéről. Madridi és liverpooli barátaimmal néztem azt a meccset, én valahol a két csapat között helyezkedek el. Így számomra mindkét kimenetel esetén örömöt okoz a győzelem.”

“Mindkét csapat nagyszerű, mindkét csapat megérdemli a győzelmet, így a vesztes csapattal is együtt fogok érezni. Bármi történjék, a jövőben mindkét csapat fog még győzedelmeskedni. Meglátjuk, mi vár ránk szombaton. Ez a Bajnokok Ligája döntője, így tényleg csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK