Mbappé: Szerintem jó döntést hoztam

A francia támadó a MARCA-nak adott exkluzív interjút azt követően, hogy aláírta új szerződését a PSG-vel.

Öt évvel ezelőtt azt mondtad, hogy egy szappanopera szereplőjének érzed magad. Hogy halad most ez az szappanopera, melynek részeként még a francia elnökkel is beszéltél?
Ez különleges dolog. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen emberrel beszélhetek az új szerződésem kapcsán. Nagyszerű volt beszélni vele és a sok fontos emberrel, akikkel még beszéltem, de végül én hoztam meg a döntést, ők csupán jó tanácsokkal láttak el. Csak jó dolgokat mondtak. De a döntés az enyém volt. Rengeteget gondolkodtam azon, hogy mit tehetnék, hogy mivé válhatnék. Azt választottam, hogy a hazámban maradok, mivel francia vagyok, egy új projekt része, egy új PSG-korszaké. Szerintem jó döntést hoztam, mivel az én döntésem volt.

Sokat beszéltek arról, hogy két évre írhatsz alá, amelyből a második egy opciós év. Van a szerződésedben kitétel, mely szerint a vb után elhagyhatod a PSG-t?
Spanyolországban vannak ilyen kitételek, Franciaországban nincsenek. Jelenleg, hogy őszinte legyek, csak az új szerződésemmel és a következő idénnyel foglalkozom. Nem akarok más dolgokra gondolni, mivel mindenkit tisztelned kell akkor, ha nagyszerű játékos akarsz lenni, én pedig tisztelem a klubomat. Jelenleg a PSG játékosa vagyok.

Igen, őszinte vagyok. Beszéltem a Liverpoollal, mivel édesanyám kedvenc színe a vörös és imádja a Liverpoolt. Hogy miért? Nem tudom, tőle kérdezzétek. (nevet) Néhány éve találkoztunk velük, amikor még a Monaco játékosa voltam, nagyszerű klub. Most is beszéltünk velük, de nem sokat. Végül a Real Madrid és a PSG között dőlt el a dolog.

Döntő
Mbappé nem lesz ott a BL-döntőben, de te gyere és nézd velünk! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

Mindenki tudja, hogy az előző idényben szerettem volna a Real Madridhoz csatlakozni. Úgy gondoltam, hogy jó döntés lett volna távozni akkor, de most már más a helyzet, mivel szabadon igazolhatóvá váltam, francia vagyok, tudom, hogy fontos vagyok az országnak, ha pedig az országnak fontos vagy, nem gondolhatsz csak a futballra, az életedre is gondolnod kell.

A karrierem után Franciaországban leszek, itt fogok élni a családommal, barátaimmal. Az egyetlen, amit tehetek, az az, hogy megköszönöm a Real Madrid szurkolóinak, a klubnak a sok szeretetet, amit adtak és adhattak volna nekem, ez pedig csodálatos, mivel sosem játszottam ott. Mindössze 14 évesen voltam ott egy hetet, de egy csodás klub, a legjobbakat kívánom nekik a BL-döntőben.

Még mindig az az álmod, hogy a Real Madrid játékosa légy?
Szerintem tiszteletlenség lenne ezt mondanom, miután épp most írtam alá az új szerződésemet.

De nem azt kérdezem, hogy valóra is váltod-e ezt az álmot, csak azt, hogy ez-e az álmod.
Az álom rendben van, de ma csak az új szerződésemre, a jelenre koncentrálok. Soha nem lehet tudni, hogy mi történhet. Három évre írtam alá, de jelenleg a következő évemre koncentrálok a PSG-nél.

Édesapád mindig azt mondta, hogy légy önmagad, hogyan tudod ezt megtenni szupersztárként?
Lehetsz szupersztár és lehetsz önmagad. Én ez vagyok. Nyugodt vagyok. Tudom, hogy néha csinálok dolgokat a futballért, az üzletért, mivel híres vagyok, de amikor hazaérek, akkor egy teljesen normális srác vagyok. Kylian vagyok, a családommal töltöm az időt, élvezem a szabadidőmet, törődöm a családommal. Olyan vagyok mint te, egy normális srác. Amikor kilépek az utcára, már nem, de otthon igen.

Azt mondják Florentino küldött neked egy Real Madrid mezt. Mi lesz most ezzel?
Nem küldött. Szóval semmi.

Gondolod, hogy hibát követtél el a legutóbbi madridi utaddal?
Nem. Azért voltam ott, mert Achraf megkért, hogy menjek vele. Valószínűleg újra megtenném. Nem azért mentem oda, hogy beszéljenek rólam. Privát gépen mentünk Achraffal, álnéven utaztunk, mindent megtettünk, hogy senki ne tudjon róla, aztán elmentünk egy étterembe, valaki meglátott és nyilvánosságra hozta.

De nem azért mentem oda, hogy meglássanak. Konkrét helyre mentem, titokban, a barátaimmal, Achraf fizette az utat, szóval még a nevem sem volt sehol, az emberek nem láttak a reptéren. A hotelbe mentem, pihentünk, aztán elmentünk enni, ahol mindenki látott. De Achraf miatt mentünk.

Mit gondolsz a vádakról, melyek szerint csak a pénz miatt maradtál Párizsban?
Kissé elszomorít, mivel amióta futballozom, mindenkinek megmutattam, hogy imádok játszani. Mindig a futballról beszéltem, címekről, fontos meccsekről, soha nem a pénzről. Az emberek mondhatnak, amit akarnak, de mindenki ismer.

Mindenkivel beszéltem a Real Madridnál, a PSG-nél, és tudják, hogy soha nem beszéltem pénzről az elnökökkel, Florentino Pérezzel vagy Nasser Al Khelaifivel. Az ügyvédem beszélt pénzről, ahogy édesanyám is, de nem én. Én a sportról beszéltem, mivel én a pályán beszélek.

A pénzem a bankszámlámra megy, rénézek, de nem érdekel. Azért vagyok itt, hogy címeket nyerjek, hogy megmutassam, hogy én vagyok a legjobb, és hogy boldog legyek. Úgy gondolom, hogy boldog vagyok.

A Bajnokok Ligája megszállottság vagy csak egy cél?
Mindig is megszállottan akartam. Nem csak egy cél, amit nem értünk el, hanem megszállottan akarom. Nem szabad a vereségtől félni, én sem félek. Lehet, hogy nem fogom megnyerni a következő idényben, de nagyon akarom.

Megnyertem a világbajnokságot, remélem, hogy idén sikerül a másodikat is, de a BL-t is meg akarom nyerni. Nem azt mondom, hogy ez egy sima cél, hiszen elveszítettem egy döntőt. Megszállottság. Minden évben megpróbáltam, és meg fogom próbálni újra. Ezt akarom.

Mi történt Benzemával és az Instagram story-jával?
Igen, láttam, hogy több Real Madrid játékos is posztolt dolgokat. Előfordulnak az ilyen dolgok, nincs mit mondanom. Természetesen amikor a válogatotthoz csatlakozom, elmondok mindent Karimnak, hogy miért maradtam, hiszen jó a kapcsolatunk.

Azt mondtad, hogy a legjobb akartál lenni. Mi kell ehhez?
Ahhoz, hogy a legjobb légy, történelmet kell írnod, egyéni és csapatszintű trófeákkal, el kell érned, hogy az emberek élvezzék a futballt, hiszen az nem csak a címekről, hanem érzelmekről, érzésekről szól. Nem csak a gólszerzésről és az Aranylabdáról vagy a BL-ről van szó. Sok minden történik a pályán és azon kívül, ilyen például a tisztelet. Ez globális dolog.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK