Klopp: Sokkal tapasztaltabbak vagyunk mint 2018-ban

A Liverpool edzője az UEFA munkatársával beszélgetett a BL-döntő kapcsán.

„A 2018-as vereség óta amolyan liverpoolosan fejlődtünk, a nehéz úton. Vagyis elveszítettünk néhány nagy döntőt. Az első évemben EL-döntőt és ligakupa-döntőt, az ilyen tapasztalatok pedig fontosak az életben. Valóban azok. De semmiképp sem kellemesek. Szóval akkor hazatértünk és azóta megtanultunk nyerni. Meg kellett tanulnunk, hogy hogyan legyünk csúcsformában, hogy hogyan koncentráljunk megfelelően az ilyen mérkőzéseken.” 

„Amiket az évek során csinálsz, azokat az ilyen magas szintű meccseken használnod is kell, szóval ez a terv. Úgy gondolom, hogy ha még nem is vagy világklasszis csapat, de azzá akarsz válni, akkor meg kell tanulnod, hogy hogyan tudod ezt megtenni. Mi pedig ezt tettük, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahová a srácok az elmúlt években fejlődtek. Ezért is van, hogy a csapat azóta is nagyjából együtt van. Nem sokszor fordul elő ilyen, de néhány játékos már a harmadik BL-döntőjét játssza, ami teljesen hihetetlen.”

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

„A Real Madrid ellen mindig nehéz dolgod van. Ez először is azért van, mert egy világklasszis csapatról van szó, egy világklasszis klubról, akik tudják, hogy hogyan kell futballmeccseket nyerni.”

„Úgy gondolom, hogy ez mindent elmond. Nem barátságos meccseket akarnak játszani, ahogy mi sem, különösen nem egy döntő esetében. Szerintem abból, amit 2018 óta látunk a két csapattól, azt vehetjük észre, hogy nem sok minden történt a keretekkel, talán náluk egy kicsit több, de mégis, a mag, különösen a középpályán ugyanaz.”

„Sok minden olyan mint akkor. Persze a védelmük sokat változott, Cristiano sincs már ott a támadósorban, ez is igaz, de Benzema még igen, és a fiatal brazilok is, úgyhogy ez egy top csapat. De jó, hogy játszottunk döntőket korábban. A Tottenham elleni döntő megnyerése után mondtam azt, hogy korábban minden elveszített döntőben jobban játszottunk mint az ellenfelünk. Szóval megtanultuk, hogy hogyan nyerjünk döntőket, megnyertünk néhányat, nem BL-döntőket, de más döntőket igen. Sokkal tapasztaltabbak vagyunk most, ez pedig vélhetően jó dolog.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK