2022. June 25., Saturday

Benzema: Ez a csapat bármilyen helyzetből képes felállni

  • Gy. András
  • May 24, 2022, 1:20 p.m.
A Real Madrid francia támadója a BL-döntő kapcsán beszélgetett az UEFA munkatársával.

„A jelenlegi idényben tapasztalt érzelmek örökre bennünk maradnak, mivel nem volt könnyű menetelésünk a Bajnokok Ligájában. A PSG ellen játszottunk, akik favoritok voltak. Pályára léptünk a címvédő Chelsea ellen. Aztán játszottunk a tavalyi döntős Manchester City ellen. Ez azt bizonyítja, hogy kiváló csapatunk van. Az is látszik mindebből, hogy soha nem adjuk fel, hogy mentálisan erősek vagyunk. Egy olyan csapat, amely a szurkolói segítségével bármilyen helyzetből képes felállni.”

„Vannak fiatal játékosaink, mint Rodrygo, Vini vagy Militão, de már ők is lejátszottak 70-100 meccset. Vannak, akik már 100 meccset is, de ebben a csapatban a legfiatalabbak hallgatnak a legidősebbekre. Tanácsokat adunk nekik, elmondják, ők pedig elmondják, hogy mit gondolnak, így működik egy csapat. Nincs különbség köztünk a koron kívül, remekül kijövünk egymással.”

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

„Cristiano 17 gólos rekordja? Rekordok mindig lesznek, azért vannak, hogy megdöntsék őket. Számomra az számít, hogy mindent beleadjak a pályán a csapatom győzelme érdekében; ha betalálok vagy gólpasszt adok, az fontos, de a legfontosabb az, hogy pályára lépj és megnyerd a meccset.”

„Kedvenc gólom az idényben? Mindegyik fontos és szép. A legszebb talán a PSG elleni harmadik gólom, vagy a City elleni büntető, de a Chelsea elleni fejesem is jó volt, mivel szép játék előzte meg.”

„Úgy gondolom, hogy egyre több tapasztalt játékos van, akik 30 éves koruk után egyre jobbá válnak. Nagyon vigyázok magamra, figyelek arra, hogy mit csinálok. Annyit pihenek, amennyit csak lehet, keményebben dolgozom, megtalálom a módját annak, hogy jól dolgozzak, és szerintem a tapasztalat is segít. Ezért is érzem remekül magam mind fizikálisan, mind mentális értelemben.”

„19-20 évesen a futball megszállottja voltam. Aztán egy idő után az ember rájön, hogy nem minden a pálya. Sok más, fontos dolog van: megfelelő étkezés, alvás, elegendő pihenés, tornateremben való munka, rengeteg dolog, amit akkoriban nem csináltam, akkor még úgy gondoltam, hogy a futball csak arról szól, ami a pályán történik.”

„Majd akkor fogom meglátni, hogy történelmet írtam-e a klubommal, amikor befejezem a karrieremet. Akárhogy is, minden meccsem fontos számomra. Minden alkalommal megpróbálok valami újat csinálni, hogy a szurkolók számára izgalmassá tegyem a játékot. Persze az álmom az, hogy újabb BL-t nyerjek. De nagyon jól fel kell készülnünk a döntőre és kiválóan kell játszanunk, ha nyerni akarunk.”


Hozzászólások

Tabella