17. Bajnokok Ligája döntőjére készülhet a csapat

A Real Madrid a Liverpool együttesével csap össze a Bajnokok Ligája döntőjében május 28-án este 9 órakor, a párizsi Stade de France de Saint-Denis-ben. A királyi gárda a Tizennegyedik elhódítására készül a 2018-as finálé visszavágóján, akkor Kijevben ugyancsak az angol csapat ellen sikerült megszerezni a Tizenharmadikat.

Ez lesz a harmadik alkalom, hogy ez a két együttes európai kupadöntőben néz farkasszemet. A négy évvel ezelőtti diadal mellett 1981-ben csaptak össze, akkor a Liverpool 1-0-ra győzött a Parc de Princes-ben. A vörösök hetedjére ülhetnek fel Európa trónjára, miután a B-csoportot simán nyerték, majd az Intert, a Benficát és a Villarrealt két vállra fektetve bejutottak a döntőbe.

A tizenhetedik döntő

A Real Madrid tizenhetedik európai kupadöntőjére készül. Az eddigi 16 összecsapásból 13-szor győzött a királyi gárda, ami 80%-os győzelmi arányt jelent – a madridi alakulat jutott a legtöbbször a fináléba, és ez az együttes nyerte a legtöbbet is. 1956 és 1960 között öt alkalommal sikerült felülni a trónra Di Stéfano vezérletével. Az ellenfelek a Stade de Reims (4-3, illetve 2-0), a Fiorentina (2-0), a Milan (3-2) és a Frankfurt (7-3) voltak. 1962-ben a Benfica, 1964-ben az Inter diadalmaskodott a fináléban, de 1966-ban sikerült elhódítani a Hatodikat a Partizan (2-1) ellenében.

Döntő
Gyere és nézd velünk a BL-döntőt! Kattints ide vagy a képre a részletekért!

1981-ben a Liverpool állította meg a csapatot a döntőben. Ezt követően a királyi gárda mindegyik döntőt megnyerte, amelyben szerepelt. A Hetedik elhódításakor a Juventus volt az ellenfél, 1998-ban 1-0-ra győzött az együttes Amszterdamban. Párizsban a Valencia legyőzésével (3-0) került a vitrinbe a Nyolcadik, majd 2002-ben Zidane emlékezetes találatának is köszönhetően a Kilencedik – ekkor a Bayer Leverkusen volt a szenvedő fél, a végeredmény pedig 2-1 volt Glasgow-ban.

Győzelmek a közelmúltból

Ancelotti irányításával 2014-ben újra Európa trónjára ült a csapat, Lisszabonban Ramos legendás találata jelentette a fordulópontot, akkor 4-1-es siker született az Atlético ellen. 2016-ban ismét a városi rivális volt az ellenfél, a tizenegyesek után pedig a királyi gárda vihette haza a Tizenegyediket Milánóból. 2017-ben a Juventus 4-1-es legyőzésével a Tizenkettedik, 2018-ban a Liverpool két vállra fektetésével (3-1) pedig a Tizenharmadik is a vitrinbe került.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK