Egytől egyig: Real Madrid – Betis (0-0)

A spanyol bajnokság utolsó fordulójában a Real Madrid a Betist fogadta a Santiago Bernabéu stadionban. Mivel a bajnoki cím már a zsebben van, így Ancelotti csapatának leginkább az lehetett a célja, hogy játékban tartsa a kulcsfontosságú játékosokat a Bajnokok Ligája döntő előtt. Lássuk ez hogyan sikerült, jöjjenek a szokásos szubjektív értékelések.

Csapatok

Real Madrid 5,88 (Szerkesztőségi pontszám: 6)
Tulajdonképpen jutott egy barátságos meccs így a szezon végére, ahol Ancelotti még egy utolsó löketet kívánt adni a kezdőcsapatának, illetve ezen kívül cél volt még a sérülések elkerülése is amellett, hogy tűzben tartja a kulcsjátékosokat. A csapat alapvetően jó iramot diktált a mérkőzés egészében, helyzetek egész sorát sikerült kialakítani, míg a Betis 1-2 próbálkozástól eltekintve nem igazán tudott eljutni Courtois kapujáig. Az egyetlen dolog ami ezen a meccsen felróható a csapatnak, az a helyzetkihasználás – 17 kapura lövésből mindössze 3 alkalommal sikerült eltalálni az ellenfél kapuját. Nyilván ezen a találkozón nem volt sok jelentősége, mindenesetre egy hét múlva már más lesz a tét. 

Betis 5,70 (Szerkesztőségi pontszám: 6)
Rajtuk is érződött, hogy nem feltétlen akarnak mindenáron belemenni egy adok-kapokba és habár próbálkoztak, valamint meg is voltak a lehetőségeik, de nekik a döntetlen is bőven elég volt az ötödik hely bebiztosításához. A találkozó végén ennek ellenére hatalmas lehetőség adódott előttük, Joaquín viszont közelről nem tudta eltalálni Courtois kapuját. Ezzel együtt is azonban elégedettek lehetnek, ugyanis meg van az EL indulás, nagyon erős szezont futottak Pellegrinivel.

Játékosok

A mérkőzés embere – Vinícius JR 6,72 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A Betis védőinek folyamatos problémát jelentett Vini levédekezése, a bal oldalról sikerült több alkalommal helyzetet kialakítania, viszont az utolsó passzok valahogy nem jöttek össze ezúttal. Nagyon kereste Benzemát a labdáival, viszont ezúttal nem jött össze az assziszt, ennek ellenére egyértelműen a támadótrió legveszélyesebb tagja volt. 

Thibaut Courtois 7,09 (Szerkesztői pontszám: 7)
Túlságosan komoly megpróbáltatások nem voltak, de amit kellett, azt biztos kézzel fogta, ezen kívül pedig jól osztogatta el a labdákat hátulról. 

Ferland Mendy 5,93 (Szerkesztői pontszám: 6)
Védekezésben hozta a szokásosat, viszont a támadásokhoz már jóval kevesebbet tudott hozzátenni, Carvajal jóval aktívabb volt a jobb oldalon. 

Éder Militão 6,68 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Ezúttal a jobbik énjét vette elő, legalábbis a múltkori katasztrofális teljesítményének ezúttal nyoma se volt. 5 felszabadítás, 3 szerelés és 2 labdaszerzés fűződik a nevéhez, párharcait szinte kivétel nélkül megnyerte. Erre a formára nagyon nagy szüksége lesz a csapatnak az év legfontosabb meccsén a Liverpool ellen.

Nacho 6,77 (Szerkesztői pontszám: 7)
Ezúttal is nagyon jól helyettesített, azt pedig már megszokhattuk, hogy a szerepeltetésével semmilyen formában nem érződik, hogy nem ő az elsőszámú választás belső védő posztra. A Betis letámadásait jól kezelte és több fontos mentése is volt.

Dani Carvajal 6,25 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Nem igazán tudták átjátszani az ellenfél támadói, Juanmit sikeresen hatástalanította. Megmutatta, hogy fizikálisan jó állapotban van, mindenképpen szükség lesz rá a BL döntőben.

Casemiro 5,51 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Védekezésben hozzátette a magáét, valamint volt egy elég komoly lövése is ami egyértelműen gólt érdemelt volna. Ezen kívül volt elszórt labdája, ezek a Liverpool ellen nem fognak beleférni. Kíváncsi leszek, hogy a BL döntőben milyen formát vesz elő, védekező munkája döntő tényező lehet.

Luka Modrić 6,59 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Továbbra is nagyon fontos szerepet tölt be a csapatban, tökéletes fizikai állapotban van. A támadások szervezése mellett a védekezésben és a letámadásokban is komoly feladatai vannak, ezeket mind jól oldotta meg ezúttal is. 

Toni Kroos 5,98 (Szerkesztői pontszám: 6)
Mindössze egy félidőt játszott, de a csapatban így is ő adta a legtöbb kulcspasszt (3), valamint volt egy parádés indítása külsővel Vinícius felé. Nem volt különösen nehéz dolga ezúttal, a Betis nem feltétlen erőltette az intenzív letámadásokat, így szabadon játszhatta meg a labdákat többnyire. 

Rodrygo 6,10 (Szerkesztői pontszám: 7)
Jól mozgott és fenntartja jó formáját továbbra is, amire nagy szükség lesz. Neki volt a legnagyobb lehetősége betalálni, a Benzema lövése utáni kipattanót viszont nem sikerült neki a kapuba pofoznia. Párharcait egy kivételével mind megnyerte, a 70. percben hagyta el a pályát. 

Karim Benzema 5,82 (Szerkesztői pontszám: 6)
Meg voltak a helyzetei – szám szerint hét alkalommal vette célba az ellenfél kapuját -, de ezúttal nem tudott az ellenfél kapujába találni. A Liverpool ellen ennél jobb helyzet kihasználásra lesz szükség, de afelől nincs kétség, hogy Benzema mindent meg fog tenni a siker érdekében.  

Cserejátékosok

Eduardo Camavinga 7,44 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A csapat egyik legjobbja volt nálam, még ha csak csereként lépett is pályára. Egyből sikerült neki komoly dinamikát adnia a madridi középpályás játéknak, valamint labdaszerzésekben is jeleskedett. 

Marcelo 6,98 (Szerkesztői pontszám: 7)
Jól lépett meccsbe a brazil legenda, több veszélyes beadása is volt Benzema és Rodrygo felé. A közönség és a társak által is ünneplésben volt része, és habár nincs még hivatalos megerősítés, de könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó meccse a Santiago Bernabéuban. 

Isco 6,32 (Szerkesztőségi pontszám: 6)
Marcelo esetében még nem tudjuk pontosan, Iscónál viszont biztos, hogy távozik az idény végén, így kapott egy kis játékidőt Ancelottitól.

Fede Valverde 6,58 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Kroost váltotta a félidőben, utána pedig a pálya közepén, illetve a jobb oldalon is szerepelt Isco pályára lépését követően. 

Dani Ceballos 6,08 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
A már tőle megszokott elánnal vetette be magát a mérkőzés hajrájában, volt is egy veszélyes lövése, ami majdnem utat talált a vendégek hálójába. 

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti 6,39 (Szerkesztőségi pontszám: 7,5)
A mester felrakta gyakorlatilag a legerősebb csapatát a pályára, aminek egyértelmű célja volt: játékban tartani a Liverpool elleni kezdőt. Ezen kívül ügyelt arra is, hogy a kulcsjátékosok ne kockáztassanak sérülést, így mind az öt cserelehetőségét kihasználva fejezte be a mérkőzést. Nyilván itt az eredmény másodlagos volt, a játék képe alapján viszont a Realnak több góllal kellett volna nyernie, ha lehetőségeit maradéktalanul kihasználja. A szezonban már csak egy kihívása maradt, reméljük, hogy sikerült megkoronázni a szezont egy újabb BL győzelemmel.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…