Beszámoló: Real Madrid – Real Betis (0-0): Döntetlennel zárult az idény utolsó bajnokija

A LaLiga bajnokai egy szenzációs idény lezárására készültek a Santiago Bernabéuban, a spanyol kupagyőztes Real Betis ellen. A 0-0-s döntetlenre végződő mérkőzés során mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei a vezetés megszerzésére, amelyek azonban kihasználatlanul maradtak. Ezzel a madridiaknak már csak a május 28-i, Liverpool elleni Bajnokok Ligája döntő van hátra a 2021/22-es idényből.

A Real Madrid már korán megszerezhette volna a vezetést, amikor Benzema nagyszerűen érkezett Mendy beadására, azonban Bartra még tisztázni tudott a francia támadó elől. A labda viszont egyenesen Toni Krooshoz került, akinek a távoli lövése végül elkerülte kaput.

Később a Betis látszólag kijjebb tudott jönni a hazaiak szorításából, amikor Guido Rodríguez lövése mindösszesen pár centire kerülte el Courtois portáját, majd a 15. percben Juanmi fejese repült el a felsőléc fölött. Nem sokkal később Modrić is szerencsét próbált a tizenhatos vonaláról, ám Silva hárítani tudta a ballábas lövést.

Carlo Ancelotti fiai tovább keresték a rést a Betis pajzsán. Kroos szabadrúgására Vini Jr. érkezett, fejese viszont veszélytelen volt a kapura. A félidő legnagyobb lehetőségét a vendégek támadója, Willian José jegyezte, akinek lapos távoli lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

A mérkőzés intenzitása a szünet előtt alább hagyott, azonban a madridiaknak még volt egy helyzete. Casemiro lódult meg a kezdőkörből, majd tüzelt távolról, de csak kapu mellé.

Real-Madrid-Real-Betis

Ancelotti a félidőben Camavinga és Valverde beállításával igyekezett frissíteni a csapaton. A hazaiak legnagyobb helyzete az 50. percben esett meg. Benzema érkezett remek ütemben Carvajal beadására és lőtt egy pattanást követően, Rui Silva viszont nagyszerű reflexszel hárított, a kipattanót pedig Rodrygo nem tudta értékesíteni az ötös vonalról, köszönhetően annak, hogy a menteni igyekvő védő még úgy bele tudott pöckölni a labdába, hogy a kis brazil már ne tudja irányítani azt. A friss bajnokok továbbra is igyekeztek magukhoz venni a vezetést. Az 53. percben ismét a bajnokság legeredményesebb játékosára szegült a figyelem, de a lövése ezúttal sem talált célba. 


Kattints ide a részletekért!

Benzema ennek ellenére tovább próbálkozott a szokásosnak mondható góljának megszerzésével, amitől Vini Jr. és Vlaverde szép összjátékát követően nem is állt messze, de végül nem jött ki kellően a kifli a csavarásából. A 70. percben Marcelo, Ceballos és Isco léptek pályára. 10 perccel később Vini Jr. kereste baloldali beadásával Benzemát, aki nem tudta mellel jól átvenni a labdát, így közelről, de kiszorított helyzetből lőtt kapu fölé. A 74. percben a madridi közönség tapsvihara közepette pályára lépett a 600. bajnokiját jegyző Joaquin Sánchez is, aki előtt adódott még egy óriási helyzet, azonban a kissé magasan érkező labdát nem tudta megfelelően irányítani, így végül a kapu fölé lőtt. A mérkőzés hátralevő részében sem tudott elmozdulni a találkozó a döntetlen állásból.

Így a Real Madrid végül egy döntetlennel zárta a bajnokság idei kiírását, amely során már április 30-án elhódítottak a bajnoki serleget a Santiago Bernabéuban.  A habfehérek következő és egyben utolsó megmérettetése május 28-án lesz, amikor a Liverpoollal vívnak majd meg a Bajnokok Ligája trófeáért a Stade de France-ban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…