Ancelotti: Jó teljesítménnyel szeretnénk zárni a bajnokságot a szurkolóink előtt

A Real Madrid hazai pályán fogadja a Betis együttesét a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, pénteken este 9 órakor. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Jó hangulat uralkodik, mert szeretnénk megfelelően lezárni a bajnoki idényt a szurkolóink előtt. Különleges idény volt ez. Jól teljesítettünk és a szurkolóink is segítettek bennünket. A LaLigában az első pillanattól kezdve az utolsóig jól kell teljesítened, a célunk pedig egyértelmű: szeretnénk jó formában zárni a szurkolóink előtt, majd megnyerni a döntőt.”

„Szeretnénk igazi bajnokit játszani, megfelelő intenzitással. A bajnokság megnyerés óta jól teljesítünk a ligában, keményen küzdünk. Ezt szeretnénk tenni holnap is, olyan játékosok közreműködésével, akik a Cádiz ellen nem kaptak lehetőséget.”

Bale

„Edzett ma, de még mindig nem 100%-os. Holnap meglátjuk, megfelelő állapotban van-e ahhoz, hogy a padra leüljön, vagy ki kell hagynom. Két játékos a nézőtérről figyelheti majd az eseményeket, ez pedig nem könnyű. Talán szerepet kap, talán nem. Mindenki tudja, hogy lejár a szerződése, az pedig nem fontos, hogy holnap játszik-e vagy sem, mert az számít, hogy a klub történelmének a része, akire a szurkolók emlékezni fognak. Fontos oldalakkal töltötte meg a klub történelemkönyvét, normális, hogy ezt mindenki elismeri.”

Visszatérők

„Azokat szeretném játszatni, akiknek percekre van szüksége. Modrić és Marcelo is bevethetők, mindketten felépültek. Alaba hétfőn csatlakozhat a társaihoz.”

Lehetséges távozók

„Nem beszéltem ilyesmiről senkivel, mindenki a 28-án rendezett döntőre koncentrál. Marcelo és Isco is itt van és tagjai a keretnek, elméletileg mindenki bevethető. Azokat fogom játszatni, akiknek a leginkább szüksége van a lehetőségre a döntő előtt.”

Idegesség a döntő előtt

„Nem szabad elfeledkeznünk az örömről, amit a játék jelent számunkra. Ez normális, ha ilyen erős ellenfelekkel nézel farkasszemet. Most boldogok vagyunk és élvezzük a jelenlegi helyzetet, nem aggódom, mert van időnk felkészülni arra az összecsapásra is.”

Carlo Ancelotti

„Sokan szeretnének a mi helyzetünkben lenni és szerepelni a világfutball legfontosabb találkozóján. Élvezzük ezt a napot, élvezni fogjuk a holnapit és ezt az egész hetet is. Közvetlenül a meccs előtt jelentkezhetnek majd kétségek, ezt pedig öröm vagy bánat fogja követni.”

Kezdőcsapat Párizsban

„Bízom a csapatomban. Egyedül abban kételkedem, hogy azok a játékosok fontosabbak-e, akik a kezdő sípszónál állnak fel, vagy azok, akik az utolsó után vonulnak le.”

Többet pihenhet a csapat a Liverpoolnál

„A Liverpool nehezebb időket él most, mint mi, mert fontos mérkőzések várnak még rájuk, de ugyanannyi időnk lesz felkészülni az összecsapásra. Többet gondolhatunk a mérkőzésre, de ez nem befolyásol semmit.”

Sorfal

„A Betis és a Real Madrid nyerték a hazai trófeákat, jó mérkőzés lesz, szórakoztató, magas színvonalú. Mindannyian élvezni fogjuk: a Betis, a Madrid és a szurkolók is. Szeretném, ha sorfalat állnánk nekik, mert megnyerték a Király-kupát, ami egy nagyon fontos sorozat Spanyolországban.”

Mbappé

„Valdebebasban töltöm az időmet, vagy az autómban, otthon, időnként jó madridi éttermekben, de sosem kérdeznek erről. A klub szurkolóit jelenleg a Bajnokok Ligája döntője foglalkoztatja, mi pedig arra koncentrálunk, hogy az együttes 14. alkalommal is Európa trónjára ülhessen.”

Az öltöző reakciója az Mbappé-ügyre

„Ez nem változtat a gondolkodásunkon vagy a céljainkon, jól érezzük magunkat és jó hangulat uralkodik. Annyira részletesen készülünk a mérkőzésre, amennyire csak lehet, nem is lehetnénk izgatottabbak. Minden, ami körülöttünk történik, amiről mások beszélnek, nem befolyásol bennünket. Nagyon boldogok vagyunk, nyugodtak és pihentek, miközben várjuk az előttünk álló összecsapásokat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…