Modrić: Nagyon remélem, hogy a Real Madridból vonulhatok vissza

A horvát középpályás ma átvehette a MARCA Leyenda díjat, mellyel Modric eddigi karrierjét ismerte el a népszerű spanyol sportlap. A díjátadót a Madrid Casinóban tartották.

A MARCA azért hozta létre ezt a díjat, hogy méltó módon kitüntethessék a sportág történetének legnagyobb ikonjait. Luka Modrić az elmúlt 10 évben nemcsak minden lehetséges trófeát megnyert a Real Madriddal, de a klub legendájává is vált. A horvát középpályás nagyon hálás volt a díjátadó közben, és több alkalommal is elérzékenyült, most az ő nyilatkozatát olvashatjátok.

A legnagyobb és a legszórakoztatóbb visszatérés

„A legnehezebb egyértelműen a Manchester City elleni fordítás volt, mert már nagyon a mérkőzés végén jártunk. De a csapat végig hitt magában, és a szurkolók is hittek a csapatban. Ez a Real Madrid DNS-ébe van kódolva. Aztán végül újra megcsináltuk, vert állásból nyertük meg a párharcot.”

„A legszórakoztatóbb fordítást a PSG ellen éltem át: őrült 15-20 percet produkáltunk, igazából még most sem tudom megmagyarázni, hogy mi történt akkor. Ilyenek a Bajnokok Ligája esték a Santiago Bernabéuban. Ezzel a meccsel kezdődött az idei BL-ben minden, ezzel kezdődtek a felejthetetlen Bernabéu-estek, és ez a meccs indított el minket az úton egészen a párizsi BL-döntőig.”

A madridi szeretet

„Tisztában vagyok azzal, mennyire szeretnek engem itt a szurkolók. Minden meccsen és az utcán is kimutatják felém, a csapat felé. Elképesztő érzés. Nagyon hálás vagyok ezért a szeretetért, amit minden nap megtapasztalhatok. Mindig is a legjobbamat próbálom nyújtani a pályán, amikor magamra húzom a Real Madrid mezét. Így próbálok valamit visszaadni a szeretből.”

„Madrid a mindenem, az otthonom, nagyon boldogan érzem magam a klubnál már az első nap óta. Lenyűgöző 10 év van a hátam mögött. Már Madrid részének érzem magam, ide tartozom. Én is egy vagyok a madridisták közül.”

Visszavonulás

„Nagyon remélem, hogy innen, a Real Madridból vonulhatok majd vissza. Ahogy már mondtam, a klub és a város is az otthonom. A családom szintén nagyon boldog itt, szóval remélem, hogy még néhány évig folytathatom, és itt fejezhetem be a karrierem.”

Az elismerés

„Szeretném megköszönni a MARCA-nak ezt a díjat. Nagyon büszke vagyok rá, hogy egy ilyen, nemcsak Spanyolországban, de világszinten is nívós spanyol sportlaptól kapom ezt az elismerést. Büszkeséggel tölt el ilyen férfi és női sportemberek mellé kerülni. Emellett szeretnék köszönetet mondani a családomnak, és mindenkinek, akire mindig számíthattam, a csapattársaimnak és az edzőimnek. Mindig kihangsúlyozom, hogy jobban szeretem a csapat által nyert trófeákat az egyéni elismeréseknél, de az az igazság, hogy nagyon hálás vagyok ezért a díjért.”

Tanács a gyerekeknek

„Gyerekként a legfontosabb, hogy élvezd, amit csinálsz és jól szórakozz. Aztán el kell kezdenek követni az álmaidat, bízni magadban és keményen dolgozni minden nap. Futballistának lenni nem könnyű, nagyon lemondásokkal jár, sok benne a nehézség, de megéri. És, ha egy napon majd a Real Madridban játszhattok, akkor megtapasztaljátok a legjobb dolgot az életben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK