Beszámoló: Cádiz – Real Madrid (1-1): Döntetlen az idény utolsó idegenbeli bajnokiján

A Real Madrid döntetlent játszott a Cádiz otthonában, a bajnoki idény utolsó idegenbeli bajnokiján. A LaLiga bajnoka Rodrygo óriási szólója és Mariano befejezése után előnybe került, azonban a hazaiak egyenlíteni tudtak, később pedig Lunin büntetőt hárított.

A kiesés elől menekülő Cádiz erősen kezdte a találkozót, két távoli lövéssel is próbálkoztak Akapo és Alcaraz révén. A Real Madrid vezető találata azonban gyorsan érkezett, lényegében öt perccel a kezdést követően. Rodrygo indult meg a bal oldalon, számos védőt maga mögött hagyva, majd a kapu elé érve a középen érkező Mariano elé passzolt, aki remekül fejezte be az akciót. 0-1.

Cádiz - Real Madrid 1-1

A 12. percben Ancelotti csapatának megvolt a lehetősége az előny növelésére. Valverde indult meg remekül a saját térfeléről, majd Marianóhoz játszott, aki Asensiót hozta helyzetbe, azonban Ledesma közbe tudott avatkozni. A Cádiz kereste az egyenlítés lehetőségét, ám Nacho egy nagyszerű mentéssel megakadályozta őket ebben, amikor Negredo passza tartott a középen ígéretes helyzetben lévő Lucas Pérez felé. Nem sokkal később a vendégek következtek, először Valverde lövése pattant meg és ment fölé, aztán Rodrygo és Mariano sem tudott túljárni Ledesma eszén. A 37. percben aztán Sobrino egyenlített ki, miután Militão félresikerült mentési kísérlete folytán pontosan nála kötött ki a labda, ő pedig néhány tologatás után a menteni igyekvő Vallejo mellett kapura lőtt, ám Luninnak esélye sem volt, mivel Militão hátán még meg is pattant a labda. 1-1.

A második félidő hasonló iramban folytatódott, a Real Madrid Casemiro révén került közel a gólszerzéshez az 51. percben, aki távoli lövéssel próbálkozott. Kilenc perc múlva a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, miután Lunin elkaszálta Negredót a büntetőterületen belül. A csatár maga állt oda elvégezni a tizenegyest, az ukrán kapus azonban óriási bravúrral védeni tudott. Maradt az 1-1-es állás.

Mindkét csapat szeretett volna győzni, ennek megfelelően érkeztek a helyzetek is. Először Asensio lőtt kapura, Ledesma azonban védeni tudott, nem sokkal később Negredo találta szemben magát Luninnal, aki lábbal védeni tudott. Ancelotti ezt követően pályára küldte Carvajalt, Ceballost és Hazard-t.


Kattints ide a részletekért!

A Cádiz mindent megtett azért, hogy növelje esélyeit az első osztályban maradásra, Negredo fejesénél azonban ismét Lunin védett nagyot. A 82. percben Ancelotti pályára küldte a debütáns Latasát. Ceballos kétszer is közel került a gólhoz ezt követően. Először egy szabadrúgással, másodszor pedig egy távoli lövéssel, ám az állás nem változott. A bajnok az utolsó fordulóban a Betis együttesét fogadja majd a Santiago Bernabéuban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…