2022. June 25., Saturday

Beharangozó: Cádiz - Real Madrid

  • Zs. Csaba
  • May 15, 2022, 10:27 a.m.
A Real Madrid az utolsó idegenbeli bajnokiját vívhatja ma meg Cádiz városában. A találkozóra 19:30-tól kerül sor.

Mindössze két mérkőzése maradt a LaLiga küzdelmeiben a habfehér alakulatnak, amely végig dominálta az idényt a bajnokságban. A 34. fordulóban bajnokká avanzsált Real Madrid ezúttal a Cádiz vendégeként léphet pályára, és ez egyben az utolsó idegenbeli bajnokija a csapatnak. A cél természetesen ezúttal is a három pont megszerzése, hogy a jó formát minél tovább fenn tudja tartani a csapat, ezzel is készülve párizsi döntőre. 

A Nuevo Mirandillában a Levante ellen bemutatott játékot kell követendő példaként megismételni. A hétközi fordulóban Carlo Ancelotti fiai igazi gólparádét rendeztek, amivel Karim Benzema még közelebb került a Pichichi megszerzéséhez, Vini Jr. Pedig megszerezte pályafutása első mesterhármasát. 

“Koncentráltnak kell maradnunk, elhivatottságot és intenzitást kell mutatnunk. Erre van szükségünk a Cádiz elleni bajnokin, valamint egy jó teljesítményre és a győzelemre.” - osztotta meg véleményét Carlo Ancelotti a média képviseletével egy nappal az összecsapás előtt, majd ezt követően a meccskeretet is kihirdette. Ez egy újabb olyan összecsapás tehát, melyen a Real Madrid megmutathatja, miért ők szerezték idegenben a legtöbb pontot (41), a legtöbb győzelmet (13) és a legtöbb gólt (35) is. 

Ami a Cádizt illeti, Sergio González alakulata folytathatja a harcot a bennmaradásért. Az andalúz csapat a legutolsó fordulóban a Real Sociedad ellen vérzett el, így a fordulót a 17. helyen kezdheti meg, két pontra a kiesést jelentő 18. pozíciótól. A bajnoki idényben eddig 7 győzelmet, 14 döntetlent és 15 vereséget számolnak. A házi góllövőlistát egy ismerős név, Álvaro Negredo vezeti, 7 találattal. 


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella