Egytől egyig: Real Madrid – Levante (6-0)

Az Atlético ellen elszenvedett vereséget követően a királyi gárda a kiesőzónában tanyázó Levante együttesét fogadta a Bernabéuban. A madridiak újdonsült bajnokként játszva lesöpörte valenciai ellenfelét a pályáról. Következzék szerkesztőségünk szubjektív értékelése!

Csapatok

Real Madrid – 8,9 (szerkesztőségi pontszám: 9,5)

Szeretett csapatunk kiválóan játszva, több szemkápráztató összjátékkal, és elragadó egyéni megoldásokkal fűszerezte a csütörtöki késő esti vacsorát. Modrić felszolgáló módjára szállította a gólpasszokat, Benzema valóságos kukta képében szolgált a támadójátékot vezető Vinícius Jr. séf úr kezei alá. A többiek tökéletes személyzetként asszisztáltak, hogy az étterem vendégei a lehető legjobban érezzék magukat, a legtökéletesebb kiszolgálásban legyen részük. Szép kombinációk, nullára kijátszott üres kapus gólok, kispályára emlékeztető villanások, tökéletes esti menü. Jól működött együtt a csapat még úgy is, hogy a védelem és középpálya egy része fel lett forgatva. Jó formában van a csapat, ha így játszunk a BL döntőn is, nem lehet probléma.

Levante – 3,5 (szerkesztőségi pontszám: 4)

Alapvetően nem szeretném sem nagyon lepontozni a Levantét, sem szidni, hiszen egy nagyon szimpatikus csapatról van szó. Nem volt jó idényük, sőt… konstans sikerült borzasztó teljesítményt nyújtaniuk. Moralest idézve: „27 meccsen keresztül nem nyertünk. Ez elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan.”. Küzdöttek, amennyire tudtak, de ez a szezon kicsit sem róluk szólt. Ebben ennyi volt. Sajnálatos volt látni, ahogy több Levante játékos is elsírta magát a vereség után, hiszen így matematikailag is kiestek az első osztályból. A sorfal pedig tiszteletreméltó, sportszerű lépés volt. Remélhetőleg minél hamarabb sikerül visszajutniuk, én szurkolok nekik! 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Vinícius Jr. – 8,6 (szerkesztőségi pontszám: 10)

3 gól, 1 gólpassz, és egy lesről szerzett találat. Teljesen megérdemelt „A mérkőzés legjobbja” képzeletbeli szerkesztőségi díj, teljesen megérdemelt vitrinbe helyezett meccslabda. Egyértelmű, hogy óriási fejlődésen esett át ez a srác, főleg fejben és játékintelligenciában. Benzemával ők ketten alkotják a tökéletes párost. 82%-os passzpontosság, 2 kulcspassz, 1 kialakított nagy helyzet, párharcai nagy részét megnyerte. Alexander-Arnold felkötheti a gatyáját, ha ez a srác egyszer beindul. Ja, és arról a bizonyos ikonikus gólörömről sem szabad megfeledkezni…

Thibaut Courtois – 7 (szerkesztőségi pontszám: 7)

Nem volt sok dolga, Modrić pincér akár egy kávéval is kiszolgálhatta volna meccs közben. A Levante mindössze egyszer találta el a kaput, az sem volt bődületesen nagy löket. Egy ziccert védett, de akkor is leshelyzet állt fenn. A kötelezőt megoldotta.

Ferland Mendy – 7,9 (szerkesztőségi pontszám: 8,5)

Az utóbbi hetek formán kívüli teljesítménye óta végre egy jót meccselt a francia balbekk. Rég nem volt ilyen hatásos az offenzív játéka, ami a csapat elsőt jólját eredményezte. A védekezésből is bőven kivette a részét, közel 90-os passzpontossággal. Ha a BL döntőre időzítette ezt a formát, akkor bizony nagy szükség lesz rá Salah ellen.

Nacho Fernández – 7,8 (szerkesztőségi pontszám: 8)

Nacho nem különben hatalmasat játszott. Minden labdába belevetette magát és kiválóan lépett ki a védelmi vonalból labdát szerezni. 2 szereléssel, 4 labdaszerzéssel, 3 felszabadítással, 1/1 megnyert fejpárbajjal és 95%-os passzhatékonysági mutatóval zárta az esti produkciót. Eddig is imádtam az úriembert, de egyre jobban a szívembe zárja magát.

Jesús Vallejo – 8 (szerkesztőségi pontszám: 8,5)

Megint a kezdőben találta magát és megint kiváló teljesítményt tett le az asztalra. Ő is azon játékosok közé tartozik, akit soha nem lehetett hallani, hogy panaszkodik az irdatlanul kevés játékpercre, viszont ha egyszer megkapja a lehetőséget, akkor azt szívből megragadja. Ráadásul nem is akárkit kellett hatástalanítania, hanem Moralest. Remekül elvégezte a feladatát, mindemellett csak 1 párharcot vesztett el. Személy szerint adnék neki játékperceket a Cádiz és a Betis ellen is.

Lucas Vázquez – 7,3 (szerkesztőségi pontszám: 7,5)

Szokásához híven robotolt, keményen dolgozott, viszont sokszor túl lazára vette a figurát, ami nekem nem igazán tetszett. Ennek ellenére a védekezésből kifejezetten kivette a részét, illetve 2 kulcspassz mellett az összes beadása és az összes hosszú labdája pontos volt.

Luka Modrić – 8,7 (szerkesztőségi pontszám: 9,5)

A horvát mágus újra elvarázsolta az ellenfelet, a Bernabéu közönségét és a TV nézőket. Az első félidőben mesterhármast jegyzett gólpasszokból és 6 kulcspasszt osztott ki 93%-os passzmutató mellett. Mindezt 36 évesen, a szezon utolsó szakaszában. Elfogytak a jelzők, hatalmas játékos, egy legenda. Egészen elképesztő, amit meccsről meccsre nyújt. 3 dimenzióban, röntgenszemmel, minden látószögből átlátja az egész pályát, és nem csak felismeri az adódó szituációkat, hanem tökéletesen kivitelezi azokat. Folytassa Maestro!

Eduardo Camavinga – 8,8 (szerkesztőségi pontszám: 9)

Csak magamat tudom ismételni, egy csiszolatlan gyémánt a francia ifjú, viszont játékpercről játékpercre csiszolgatja önmagát és a végén fényesebb lesz, mint a nap. Letámadásoknál egyszerűen zseniális, ahogy mélységből összeköti a védelmet a fellépő középpályásokkal, labdaszerzés esetén pedig gyorsan hozza meg a kiváló döntéseket. Vele egész biztosan meg van alapozva a jövő középpályája, csupán játékpercekre van szüksége. Sok játékpercre.

Fede Valverde – 8,8 (szerkesztőségi pontszám: 8,5)

A lábában maradt 2 bomba gól. Óriási sütő az a jobbos és egyre többször használja is. A legendák szerint még mindig rezeg a kapu a felsőlécét követően. Hamarosan össze fog jönni egy távoli gól és jajj annak a kapusnak, aki szembe találja magát azzal a rakétával! Fáradhatatlanul hajtott, rendkívül hasznosan játszik hétről hétre. Ifjú francia kollégájával hatalmas párost alkotnak, többször kéne együtt szerepelniük, hiszen előbb vagy utóbb ők fogják uralni a világ középpályáját.

Karim Benzema – 8,2 (szerkesztőségi pontszám: 8)

Ezúttal nem ő volt a mérkőzés legjobbja, de így is feliratkozott a góllövők közé és egy egészen szemtelen gólpasszt is kiosztott. Az az összekombinált mozdulatsor a kapussal a szemben… egy profi néptáncos sem csinálhatta volna szemben. A góljával egalizálta Raúl rekordját, amivel a klub történelmének örökös góllövőlistáján immáron holtversenyben foglalják el a második helyet 323 góllal (a listát Cristiano Ronaldo vezeti 450 góllal) amellett, hogy az örökös gólpasszlistán övé az első hely. Mondhat bárki bármit, Karim a klub élő legendájává nőtte ki magát és belevéste a nevét a futball történelemkönyvébe.

Rodrygo – 8,2 (szerkesztőségi pontszám: 8)

Jól játszott a másik brazil szélsőnk is, jól szervezte a játékot (3 kulcspassz), folyamatosan veszélyt tudott kialakítani az ellenfél tizenhatosának előterében és egy tökéletes helyezkedés eredményeképpen gólt is szerzett. Lecserélésekor a Bernabéu közönsége a nevét skandálta, meg is érdemli. Talán minden fiatal Madridista növendék erről álmodik. Remélem, hogy még sok skandálást fog kiérdemelni a teljesítményével.

Cserejátékosok

Mariano Díaz – 6 (szerkesztőségi pontszám: 6,5)

A 62. percben Rodrygót váltotta, alapvetően nem szállt be rosszul, volt egy jól eltalált lövése is, amit a Levante kapusa kitornázott. Viszont sokszor belebonyolódott a saját „cselsorozatába” és rossz megoldást választott. Úgy érzem, hogy nincs jövője a klubnál.

Luka Jović – 6,7 (szerkesztőségi pontszám: 7)

Dominikai-spanyol kollégájánál jobban játszott, egy gólpasszt is kiosztott. A 75. percben Benzema helyére állt be és többször próbálta valóban az ő szerepkörét betölteni, több-kevesebb sikerrel. Volt egy ígéretes fejese is, sajnos végül nem hullott be a hálóba.

Toni Kroos – 6 (szerkesztőségi pontszám: 6)

Valverdét váltotta és a sebességbeli különbség szinte azonnal szembetűnő volt. Valverde megérdemelte volna, hogy 90 percig a pályán legyen, hiszen a gól is ott volt a lábában. Ettől függetlenül a szokásos 94%-os hatékonyságot hozta.

Peter González – 6,2 (szerkesztőségi pontszám: 6,5)

Nem sok labdát kapott, viszont alapvetően tetszik a srácnak a mozgása. 1/1 sikeres csellel és 1/1 megnyert párharccal zárta az összecsapást. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog belőle kisülni.

Mario Gila – (szerkesztőségi pontszám: – )

A mérkőzés legvégső szakaszában érkezett a pályára, amikor már a csapat is visszavett. Egy-két jó helyezkedéssel magára tudta vonni a figyelmet, de tulajdonképpen nem volt sok dolga.


Kattints ide a részletekért!

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti 8,1 – (szerkesztőségi pontszám: 9)

Tökéletes meccs, tökéletes eredmény. Végre elkezdte forgatni a csapatot és meg is van az eredménye, ráadásul újfent nem sérült meg senki és a fiatalok is pályára léphettek önbizalomszerzés céljából. Egy apró szépséghibát vétett, az pedig Kroos behozatala volna, mint ahogyan azt már említettem. Nagy szükség lesz arra, hogy a BL döntő előtti meccsen is forgassa a csapatot, viszont az alapemberek is meccsben maradjanak, de ez Carlo szakértelmének nem okozhat gondot.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…