Ancelotti: Pintus az egyik legjobb edző, akivel eddig dolgoztam

A Real Madrid olasz mestere a Levante elleni bajnoki mérkőzés előtt is válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Jól kell játszanunk ezen a meccsen, fenn kell tartanunk a formánkat és meg kell nyernünk a mérkőzést. A hét folyamán a Levante elleni találkozóra készültünk. Akik nem játszottak az Atlético ellen, most biztosan lehetőséghez jutnak. Mivel van még vasárnap is egy mérkőzésünk, így egyelőre nem készülünk a BL-döntőre. Az a célunk, hogy a játékosaink visszanyerjék formájukat, erőnlétüket, és játszhassanak a Betis ellen is.”

“Nem ez a megfelelő pillanat az átigazolásokról beszélni, sokkal inkább foglalkoztat a holnapi meccs. Courtois, Benzema, és azok, akik nem játszottak az Atlético ellen, visszatérnek holnap. Most csak erre a mérkőzésre koncentrálunk. Ami az átigazolásokat illeti, nem a mi dolgunk ezekről beszélni.”

“Vinícius jól szerepel a bal szélen, nagyon jól teljesített az idény során. A labda nélküli mozgásban még fejlődnie kell, valamint jobban kell hasznosítania a sebességét, nemcsak akkor, amikor egy az egy ellen vezeti rá az ellenfélre a labdát.”

“Antonio Pintus egy vérprofi edző, az egyik legjobb, akivel eddig együtt dolgoztam. Nagyon sok tapasztalata van abban, hogyn kell készülni az ilyen jellegű meccsekre. Kombináljuk a fizikai munkát a technikai és taktikai elemekkel. Baráti a viszonyunk, egy nagyon szerény emberről beszélünk, aki emellett igazi profi, a legapróbb részletekre is figyel. A játékosok rendkívül bíznak benne.”

“Ha nem tudunk versenyképesek maradni, akkor a Bajnokok Ligájában sem tudunk jól teljesíteni. Foglalkoznunk kell a játékosok fáradtságával, ki kell használnunk a rendelkezésünkre álló időt és el kell érni, hogy megfelelő állapotba kerüljenek. Változtattam a csapaton az Atlético ellen. A szezon közben arról beszéltetek, hogy az edző nem rotál, most, amikor megtettem, mégsem elégedett senki. Most van itt az ideje annak, hogy mindenki lehetőséghez jusson, hiszen így lehetünk a legjobb formánkban május 28-án.”

“A Levante sokat fejlődött Lisci érkezése óta, sok pontot szereztek, van játékuk és igen bátran állnak a mérkőzésekhez.”

“Minden csak idő kérdése az esetében. Nagyon tehetséges, intelligens és alázatos, aki egyre jobb lesz. Nagyon fontos meccseken teremtette meg a különbséget az idény során. Egyszerűen csak várnia kell egy kicsit, nem tudom, hogy mennyi ideig. Én viszont szerencsés vagyok, hogy ilyen játékosaim vannak.”

“Fantasztikus bajnoki idényünk volt, megérdemeltük az eredményt is, hiszen meggyőzőbbek és hatékonyabbak voltunk, mint a versenytársaink. Jól kezdtük az idényt, és időközben is csak két nehezebb időszakunk volt. Végig versenyképesek voltunk, keményen harcoltunk, nem hiszem, hogy bárki azt mondhatná, hogy nem megérdemelt a sikerünk. A ‘ha’ és a ‘de’ nem létezik ebben a bajnokságban.”

“Senki sem gondolta, hogy a Real Madrid ott lesz a Bajnokok Ligája döntőjében. Ugyanakkor a tény, hogy ott vagyunk, elvárásokat generál a szurkolók körében. Nagyon sokat tudunk a Liverpoolról, én is sokszor találkoztam már velük. Ők is tudják, hogy én miként közelítem majd meg ezt a meccset. Megfelelően fel fogunk készülni, a lehető legnyugodtabb körülmények között.”

“Nem szeretek a nyári átigazolásokról beszélni. Haaland egy klasszis játékos, a Manchester City pedig egy nagyszerű klub. Én elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, hiszen egy újabb BL-döntőbe juttattak el. Meglesz majd annak is az ideje, amikor a transzferekről kell beszélni. Most nem akarom kommentálni ezt a dolgot. A célom az, hogy jól fejezzük be az idényt, vár még ránk egy döntő.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…