Ancelotti: Valverde jelenleg megkérdőjelezhetetlen kezdőjátékos

  • Zs. Csaba
  • May 9, 2022, 10:15 a.m.
Az Atlético Madrid elleni bajnokit követően Carlo Ancelotti válaszolt a média képviseletének kérdéseire.

“Most nincs itt a helye és az ideje a kritikáknak. Nem voltunk elégedettek az első félidővel, nagyon sok passzt rontottunk. Az ilyen meccseken a játék mentális oldala rendkívül fontos, néha létfontosságú. Az Atlético ebben a tekintetben előttünk volt. Igaz, hogy nem volt szükségünk a pontokra, de jó teljesítményre igen. A második félidőben már jobban teljesítettünk. Pihentetnünk kellett a fáradt játékosainkat, hogy a lehetséges problémákat megelőzzük.”

“Jó meccs volt, különösen a második félidő tetszett. Közel voltunk a döntetlenhez is. Az volt a legfontosabb számunkra, hogy elkerüljük a problémákat, illetve hogy kapjanak néhány percet azok, akik eddig kevesebbet játszottak. Ez így lesz a következő meccseken. Akik ma a legkevesebbet játszottak, azok kapnak lehetőséget csütörtökön. Benzema, Modrić, Vinícius… Ezek a Mecsek segítenek majd megtalálni és megtartani ritmust.”

“Mariano a kezdőcsapatban kapott volna helyet, de nem érezte jól magát, fájdalmai voltak a combjában. Délelőtt még úgy tűnt, hogy bevethető lesz, de a bemelegítés során nem érezte jól magát. Ezért döntöttem úgy, hogy Jovićot küldjük pályára, akinek egyébként gyomorproblémái voltak, de mégis vállalta a játékot. Nem terveztem Benzema játszatását.”

“Benzema fáradt volt, még nem regenerálódott teljesen. Az volt a legfontosabb számomra, hogy megelőzzük a problémákat. Modrić szintén fáradt volt, ezért nem volt a kezdőcsapat tagja.”

“A terv az, hogy május 28-ra mindenki bevethető lesz, így készülünk. Jovićnak voltak problémái a pályán, hiszen a védelemből nem tudtuk eljuttatni a támadósorig a labdát, nem tudtuk kihozni a játékszert. Nehéz dolga volt a támadóinknak ma este.”

“Ami Valverdét illeti, igen, jelenleg megkérdőjelezhetetlen kezdőjátékos.”


Kattints ide a részletekért!
 

 

“Senkinek sem mondtam olyat, hogy fogja be a száját. Volt egy kisebb szópárbajom a játékvezető segítőjével, ezért kaptam a sárga lapot. Simeonéval váltottunk néhány szót a mérkőzés után, gratulált nekem, minden rendben van vele.”

“Ezek a mérkőzések jót tesznek majd a csapatnak. Megadják a lehetőséget, hogy mindenki visszatérhessen és jó formába kerülhessen a döntőig. Csütörtökön is vár ránk egy meccs, így a döntőre még nem tudunk érdemben készülni. Aztán vasárnap ismét játszunk. A következő két hétben nem változtatunk a felkészülésen, az erőnléten, valamint a taktikán fogunk dolgozni. Semmi különlegeset nem tervezünk. Jelenleg az a legjobb, ha a lehető legkevesebb dolgon változtatunk.”


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella