Beharangozó: Atlético Madrid – Real Madrid: Az újdonsült bajnok a Metropolitanóban lép pályára

Vasárnap este kilenc órakor a Metropolitanóban folytathatja menetelését a királyi gárda.

Az Atlético elleni derbi egy újabb különleges hetet zár le a madridizmus történelmében. A csapat számára igazán intenzív volt ez a néhány nap, múlt hétvégén az Espanyol 4-0-s legyőzésével sikerült bebiztosítani a 35. bajnoki címet – csodás lezárása volt ez egy remek idénynek, mely során Ancelotti csapata a kezdetektől fogva dominált. Ezt követően szerdán egy felejthetetlen mérkőzés keretein belül, a Bernabéuban sikerült kiharcolnia a csapatnak a BL-döntőt.

A 28-án rendezett finálé előtt még van teendője a királyi gárdának, hiszen négy találkozó vár még az együttesre a bajnokságban. A döntőre való felkészülést a legjobban egy többmeccses győzelmi szériával lehetne megalapozni, ennek érdekében ma a csapat zsinórban hatodik bajnoki győzelmére hajt. Az Atlético legyőzésével tovább lehetne fokozni a remek idegenbeli mutatókat is, 17 mérkőzésen eddig 2 döntetlen és 2 vereség jellemzi a habfehér együttest.

Rodrygo and Benzema

„Fontos, hogy tartsuk a játékunk ütemét és tiszteljük a bajnokságot” – fogalmazott Ancelotti mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. Az olasz szakember keretébe ezúttal is bekerült a góllövőlista élén álló Karim Benzema, aki jelenleg 26 találatnál tart és folytathatja remek sorozatát (43 mérkőzésen 43 találatot szerzett idáig).

Az ellenfél

Az Atlético a negyedik helyről várja a párharcot, jelenleg 18 győzelem, 7 döntetlen és 9 vereség áll a nevük mellett. A legutóbbi, Athletic Bilbao elleni vereség ellenére hazai pályán jól teljesítenek, 4 győzelem és egy döntetlen a mérlegük a közelmúltból. A párharc tekintetében a Real Madrid legutóbbi 11 bajnoki derbijén veretlen maradt, az idény első felében 2-0-ra győzte le városi riválisát.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK