Ancelotti: Tiszteljük ezt a mezt és a bajnokságot, mindent bele fogunk adni

Vasárnap este 9 órakor a Real Madrid az Atlético Madrid vendégeként lép pályára a spanyol bajnokságban. A találkozó előtt Carlo Ancelotti állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„A csapat jó formában van. Vannak kétségeink azok felől, akik még nem épültek fel teljesen. Két napot pihentünk, igyekszünk a legjobbat kihozni a csapatból. Lunin véd holnap, mert szeretnénk Courtois-nak is pihenőt adni. Alaba, Hazard, Bale és Isco nem léphetnek pályára, de azt követően ők is rendelkezésre állnak majd.”

„Ezek a mérkőzések hasznosak számunkra, lehetőséget adnak arra, hogy fenntartsuk az eddigi ritmust. Lehet, hogy nem a bajnoki címért kell már küzdenünk, de fontos, hogy tartsuk a játék ütemét és tiszteljük a bajnokságot. A mezünkre sem szeretnénk szégyent hozni, arra késztet minket, hogy mindig mindent beleadjunk.”

Tisztelet az Atlético irányába

„Az olaszoknál nem szokás sorfalat állni a bajnoknak. Mindenkinek úgy kell cselekednie, ahogy a legjobban érzi, ezt tiszteletben kell tartanunk. Minden tiszteletünk az Atléticóé, a játékosaiké és az edzőjüké. A szomszédjaink, a barátaink… Ha megteszik, rendben van, de ha nem, azzal sincs baj. Tiszteletben tartjuk a döntésüket.”

Ki is Carlo Ancelotti?

„Nyugodt ember vagyok. Szeretem, amit csinálok és élvezem az életet. Nem vagyok a futball megszállottja. Szerencsés vagyok, hogy olyan területen dolgozom, amit nagyon kedvelek.”

Bale

„Minden játékos kedveli Bale-t, és ez fordítva is igaz. Ha hátproblémáid vannak, nehezedre esik minden mozdulat, velem is történt már ilyen. Ha rendben lesz, ismét edzhet, de ha nem, annak az oka az, hogy nem tud mozogni, nem pedig a zárkózottsága.”

Visszavonulás

„Ha minden rendben megy, 80 éves koromig is itt maradok, feltéve, ha nem őrülök meg. Nagyszerű időt töltöttem el itt, nagyon nehéz lenne a Real Madridnál jobb csapatot találnom. Ha a klubnak elege lesz belőlem, gondolkodhatok a visszavonuláson is. Sok mindent szeretnék csinálni még, ha eljön az ideje, ez pedig teljesen rendben van.”

„Nem hiszem, hogy van a Real Madridnál nagyobb klub a világon, nem is tudok jobbat elképzelni annál, mint hogy itt fejezzem be a karrierem. Sokáig szeretnék még itt maradni, trófeákat szeretnék nyerni, élvezni a klubot, a várost, majd ezt követően más dolgokat is kipróbálni; először is jó férjnek lenni, másodszor jó nagyapának, és harmadszor, szurkolónak.”

Carlo Ancelotti

Ez az eddigi legjobb idénye?

„Sosem kerültem még ilyen helyzetbe az idény ezen szakaszában. Nagyszerű hét volt ez, megnyertük a ligát és bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. Lezárásként csodás lenne győzni 28-án is, mindent bele fogunk adni. Ha nyerünk, ez lesz karrierem legjobb idénye.”

A csapat titka

„Először is az alázatosságot emelném ki, nincsenek arrogáns játékosok, akiknek nagy az egójuk. Nem baj az sem, ha valakinek nagy az önbizalma, mert bizonyos esetekben ez sokat segít, de ezek a játékosok szerények. Senki sem gondolja azt, hogy fontosabb lenne másoknál. Nem érzik magukat kevésbé fontosnak, ha kevesebb lehetőséget kapnak. Aztán ott van a címer súlya; aki magára húzza a Real Madrid mezét, érezhet magában valami különlegeset.”

A fia

„Elsődlegesen ő a fiam, ez a legfontosabb. Aztán ő a segédedzőm is, aki rengeteget tanult és sokszor bizonyította, hogy nem azért van itt, mert a fiam, hanem mert jól végzi a munkáját. Nagyszerű munkát végez. Szerény, komoly és profin viselkedik. Minden apró részletre odafigyel és mint minden fiatal, nagyon lelkes.”

Újraéli fiatalságát a visszatéréssel?

„Ezt is mondhatjuk, bár karrierem minden pillanatát élveztem. A Nápolyban töltött két évet is, habár trófeákat nem nyertünk, de remekül szerepeltünk a Bajnokok Ligájában, a Liverpoolt is legyőztük. Az Evertonnál töltött időt is élveztem, a Premier League felsőházába tartoztunk, de a Real Madrid az a Real Madrid. Visszatérni ide olyan, mintha tovább tartana a nászutam. Ezt mondtam decemberben is, most pedig május van, szóval igazán hosszú nászútról beszélünk.”

Carvajal

„Sokat szenvedett a korábbi problémáiból fakadóan és nem találta a formáját. Erős személyiség, nehezen fogadta el, hogy nem képes 100%-os teljesítményt nyújtani a csapatért, de mindig eleget tett. A csapat egyik kulcsfigurája. Senki sem csüggedt el a Manchester City ellen, az olyan játékosok pedig, mint ő vagy Nacho csak még nagyobb súlyt adnak ennek a meznek. Most jól van, a technikai dolgokban is segít minket és karaktert ad a csapatnak a nehéz pillanatokban.”

Ceballos

„Beszéltem vele, pontosan tudja, mit éreznek a játékosok, a klub és jómagam. Ennek tudatában kell meghoznia a megfelelő döntést. Ha marad, boldog leszek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK