Ancelotti: Ezt egyszerűen nem könnyű megmagyarázni

A Manchester City elleni hatalmas fordítást követően Carlo Ancelotti válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Ezt egyszerűen nem könnyű kifejezni vagy megmagyarázni. Már mindenki azt hitte, hogy a párharc eldőlt, ám ekkor jött egy jó kombináció és Rodrygo gólja. Az összes energiánkat mozgósítottuk. Ugyanakkor szükséged van némi szerencsére is ahhoz, hogy ilyen meccseket meg tudj nyerni.”

“Az ellenfelünk erős volt. Egy nagyon összetett mérkőzést láttunk, amelyen a csapatunk nem adta fel a küzdelmet. A Manchester City gólját követően minden nehezebb lett, de eltökéltek voltunk. Volt szerencsénk, de energiánk is, a cserék segítettek. A játékosaim mindent beleadtak, nagyon intenzív meccs volt. Jól presszingeltünk az ellenfél térfelén, a City pedig úgy játszott, ahogy mindig is teszi, de végül jól jöttünk ki belőle.”


Kattints ide a részletekért!

“Valami egészen furcsa dolog történt ma este, egy csodálatos éjszakánk volt. Olyan csapatok ellen játszottunk eddig, mint a PSG, a Chelsea, vagy a Manchester City, akiktől az idény elején többen is a végső győzelmet várták. Most egy újabb ilyen ellenfél vár ránk. Nagyon sok elismerés jár ezeknek a játékosoknak, valamint a szurkolóknak, akik végig hajtottak bennünket, nemcsak a stadion falain belül, hanem a mérkőzést megelőző napokban is. Ez a jelentősége ennek a meznek, valamint a klub történelmének. Büszkék vagyunk arra, hogy a Real Madrid kötelékéhez tartozhatunk.”

“Nagyon örülök, hogy egy újabb döntőben lehetek érintett, egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a Liverpool. Játszottam ellenük játékosként, szembenéztem velük menedzserként is, 2005-ben és 2007-ben is. Emellett Liverpoolban töltöttem két évet. Számomra ez a meccs egy derbi lesz, hiszen még mindig Everton szurkoló vagyok.”

“Ezek a srácok egy pillanatig sem csüggedtek, és ez valami egészen különleges. Nagyszerű munkát végeztek, nem tudom elégszer megköszönni nekik mindazt, amit a pályán tettek és tesznek folyamatosan. Rodrygo beszáll, majd szerez két gólt. Vallejo öt percet játszik, de minden labda az övé a levegőben. Ceballos és Asensio is remekül kapcsolódtak be. Ezt egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Senki sem gondolta, hogy idén ott leszünk a döntőben, de itt vagyunk!”

“70 percen át Casemiro, Kroos és Modrić nagyszerű munkát végeztek, magasan presszingeltek, de ez kimerítő, és pontosan ezért cseréltem le őket, hiszen több energiát szerettem volna a pályán. A Real Madrid jövője jó kezekben van. Az említett három középpályás mögött olyan fiatalok állnak, akikben rengeteg potenciál lakozik.”

“A hosszabbításban a pszichológiai tényező kulcsfontosságú volt. A Manchester City játéka visszaesett, mi pedig Rodrygo második gólja után egyre több és több energiát mozgósítottunk. Ezt kellett menedzselnünk, valamint jól kellett védekeznünk, hiszen a pszichológiai előny nálunk volt.”

“Nagyon jól ismerem Jürgen Kloppot. Sokszor találkoztunk már, nagyon tisztelem őt, az edzői stábját és a csapatait is. Fantasztikus döntő lesz két teljesen különböző csapat között, amelyek szoros csatát fognak vívni egymással.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK