Egytől egyig: Real Madrid – Espanyol (4-0)

Campeooooooones, campeoooooones, ole, ole, ole! Campeooooones, campeoooones, ole, ole, ole… Megvan a 35.! Noha a szolid ünneplés még tart, amíg az ujjak megfelelően teszik a dolgukat, addig megpróbáljuk a szokásos módon, a segítségetekkel együtt értékelni a láttottakat. Vigyázat, elfogultságot nyomokban tartalmazhat!!!

Csapatok

Real Madrid – 9 (szerkesztői pontszám: 9)
Hát megcsinálták… Az öregekben még csak volt annyi, hogy tetemes előnnyel behúzzanak egy bajnokságot, pedig már rengetegen temették ezt a csapatot, ezeket a játékosokat, és ők, sokan közülük 30 fölött, rengeteg mérkőzéssel a lábukban is tudták hozni a klasszis szintet. Teljesen megérdemelt győzelem ez egy igen hosszú, sok meglepetést hozó szezon végéhez közeledve. Fontos kiemelni azt a munkát, amit a stáb végzett, külön kiemelve azt az Antonio Pintust, aki lehetővé tette mindazt, amit néhány sorral feljebb leírtam, és akinek köszönhetően még most is bomba a játékosok erőnléte. És hogy szót ejtsek a mai meccsről is: tartottam azért tőle, egyrészt azért, mert sokszor az ilyen meccsek a legnehezebb, másrészt azért, mert vészesen közeleg a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágója. Ennek ellenére az első félidő első felét kivéve dominálni tudott a csapat, az első gól után pedig halvány reménye sem maradt az Espanyolnak. Ilyen, sosem látott összeállításban is simán meglett a három pont, aminek köszönhetően ott virít a pólókon a 35-ös szám. Történjen bármi szerdán, én úgy gondolom, ezzel az idénnyel már elégedettek lehetünk. De azért jó madridistához méltó módon várjuk csak becsülettel a habot a tortára! 

Espanyol – 4,7 (szerkesztői pontszám: 5,5)
Voltak próbálkozásaik, különösképp az első játékrészben, ahol akár gólokat is találhattak volna, ha nem emelkedik ismét téglafal a madridi kapu vonalán. Védekezésben viszont vétettek komoly hibákat, és az első madridi késszúrást követően olyan mély sebekkel kellett folytatniuk, amikkel nem tudtak megküzdeni – nem is nagyon lehetett, mert támadójuk kíméletlen módon végzett velük. 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Rodrygo – 9,3 (szerkesztői pontszám: 9)
Nyugodtan mertem beírni ide a kicsi brazil nevét, több okból is. Nyilván azért, mert nélküle nem indult volna be a madridi henger, de emellett ott van az a tény is, hogy a szezon hajrájában a csapat egyik legfontosabb beugrója lett, és elévülhetetlen érdemei vannak a bajnoki cím megszerzésében, valamint a Bajnokok Ligája-menetelésben is. A legutóbbi 6 meccsén 4 gólt lőtt, adott 2 gólpasszt és kiharcolt 3 büntetőt. Ebből a main hozott össze két gólt, volt két kulcspassza, közel 94 százalékos passzpontossága, és kiváló játéka a jobb oldalon. Nincs mit hozzáfűzni…

Thibaut Courtois – 8,9 (szerkesztői pontszám: 8,5)
Hórihorgas belga kőművesünk sem tétlenkedett ma, hiszen már a meccs előtt felpakolgatta a téglákat, felcsapta rájuk a maltert, hagyta megkötni, ezáltal pedig lehúzta a rolót. Azt a falat ma senki sem tudta áttörni, hat védésével biztosította a kapott gól nélküli meccset, de ami ennél is fontosabb, az első félidőben ő akadályozta meg, hogy ne az ellenfél szerezzen vezetést. Én bízom benne, hogy a fal állva marad szerda éjszakáig. 

Lucas Vázquez – 7,8 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Szent Lukácsunk nem vallott szégyent (ezúttal sem). Sokszor poénkodnak vele, jómagam is el tudok mosolyodni azon a szent képen, ami olyan sokszor megfordul a kommentszekcióban, de az az igazság, hogy nélküle azért igen komoly bajban lettünk volna az idény során, amikor Carvajal sorozatosan az orvosi szobát látogatta a meccsek helyett. Voltak rossz meccsei, de én úgy gondolom, hogy összességében nem panaszkodhatunk rá. A mai meccsen övé volt a legtöbb tisztázás, az ellenfél térfelén is magabiztos volt, csak a gól maradt benne a lábában. 

Jesús Vallejo – 8 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Kifejezetten értékelem, hogy az eddigi 14 percnyi játéka után így le tudta hozni ezt a meccset. Ez sem egy kifejezetten hálás feladat, mert nem vagy játékban, ilyenkor pedig mindenki nagyítóval lesi minden mozdulatodat. Ez utóbbit most nyugodtan meg lehetett tenni, ugyanis Vallejo nem adott semmit a firkászok kezébe, nincs min csámcsogni, szolid, tisztességes védőmunkát láthattunk tőle. A középpályán volt egy kifejezetten fontos szerelése is még az első félidő hajrájában, megakadályozva ezzel egy veszélyes kontra lehetőségét. 

Casemiro – 7,8 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Nem vagyok nagy rajongója annak, ha a brazil középhátvédet kényszerül játszani, de van már annyi rutinja, hogy egy ilyen meccsen simán elbírja ezt a terhet is. Teljesen rendben volt, amit mutatott, mozgott is egy kicsit a City elleni meccs előtt, illetve a védelem tengelyében volt egy vezéregyéniség neki köszönhetően.

Marcelo – 8,6 (szerkesztői pontszám: 8,5)
Jajj, Marcika… Facebook posztunk mindent elmond azokról az érzésekről, amik Marcelo szellemisége és legendája kapcsán kavarognak bennünk, hiszen ezt az embert egyszerűen nem lehet nem szeretni. Nemhogy madridistaként, a futball rajongójaként sem, szurkolói hovatartozástól, klubszimpátiától függetlenül. Leírom itt is: a Real Madrid történetének legtöbb trófeával rendelkező játékosává vált a kicsi brazil, tette mindezt úgy, hogy főszereplője volt az első gólnak, ami ezen a meccsen talán a legfontosabb találat volt. Csak azt az egyet sajnálom, hogy ő maga nem tudott betalálni, annyira csodálatos lett volna… De azért így sem lehetünk elégedetlenek, jól játszott, védekezésben volt azért elcsúszása, de őszintén, nem érdekel. Ez az ember egy óriási legenda. Pont. 

Eduardo Camavinga – 8,6 (szerkesztői pontszám: 8)
Kifejezetten jó volt a labdaszerző munkája, de az építkezésben (na nem abban, amit Corutois emelt már-már művészi szintre) sem vallott szégyent, olyannyira nem, hogy a gólpasszt adók listájára ő is feliratkozott, hiszen nagyszerűen ugratta ki Asensiót, aki köszönte a lehetőséget. 92 százalékos passzpontosságával pedig meghálálta olasz edzője bizalmát, akiről mindannyian tudjuk, hogy ezen a poszton nem osztogatja akárkinek a játéklehetőséget. Nagy jövő előtt áll ez a srác. 

Dani Ceballos – 9,3 (szerkesztői pontszám: 9)
Az ő személye mellett sem lehet szó nélkül elmenni. Az őszt a gyengélkedőn töltötte, a tavasz felét a pincében, de valamilyen isteni sugallat hallatán néhány mérkőzéssel ezelőtt kiengedte őt a jó öreg Carlo, Ceballos pedig szépen lassan elkezdte meghálálni a bizalmat. Ennek gyümölcseként lehetőséget kapott a City ellen is, ma pedig végigjátszhatta a találkozót. Nem is akárhogyan. Nagyon jól mozgott, a labdával kifejezetten ügyesen bánt, a legtöbb libabőrös mozdulatot ezúttal ő szolgáltatta. Sokat volt játékban, övé a legtöbb passz, és ezúttal ő volt a legpontosabb is (95%). Ennél összetettebb teljesítményt nehéz lett volna az asztalra tenni. 

Luka Modrić – 8,4 (szerkesztői pontszám: 8)
Nem teljesen értettem, hogy miért van szükség ma az ő szolgálataira, mikor már így is rongyosra lett használva a szezon során. Azért nagyon nem szakította meg magát, de így, félgőzzel is tudott olyan labdákat osztogatni, amilyeneket más nem, csak éppen azzal nem számolt, hogy elől nem Benzema várja őket. A harmadik gólt eredményező támadás pedig az ő labdaszerzéséből indult. Mindezt ezúttal 59 percbe préselte bele, majd úgy vonult le a pályáról, hogy az egész Bernabéu állva tapsolva zengte a nevét. Az ilyen pillanatokért kezd el gyerekként az ember futballozni. 

Marco Asensio – 7,5 (szerkesztői pontszám: 7)
Hiába volt végig a pályán, még Vallejo is többször ért labdához, mint ő. Képes észrevétlenül lejátszani tizenöt, de akár harminc perceket is, hogy aztán megjelenjen és lőjön egy gólt. Ezt tette ma is. Ezzel a bajnokság egyik legeredményesebb madridi játékosa továbbra is, noha játékban azért többet sokan tudtak hozzátenni a csapat játékához. Kíváncsi leszek az ő sorsára is. 

Mariano Díaz – 6,6 (szerkesztői pontszám: 5,5)
Tudom, hogy hűséges, egyszerűen elzavarni sem lehetne, és azt is tudom, hogy akar, de ennek a nagy akarásnak ma is nyögés lett a vége. Kihagyott helyzetek, egy kapufa, túlságosan sokáig tartott labdák, elkésett lövések… 60 perc alatt mindössze 5 passza volt, ez sokat elmond arról, hogy mennyire tudott bekapcsolódni a játékba, a második gólban viszont nagy szerepe volt, harcosságának köszönhetően. Viszont egyszerűen nem látom magam előtt, hogy neki van bármilyen jövője Madridban, de nem lennék meglepődve, ha itt kezdené a következő idényt is. 

Cserejátékosok

Toni Kroos – 7,5 (szerkesztői pontszám: 7,5)
Az a durva, hogy 30 perc alatt több passzt hozott össze, mint a pályán lévők 95 százaléka… Jól jelzi ez, hogy mennyire központi figurája ő a játéknak, amikor pályán van, és hogy mennyire keresik őt a társak. Nem mondom, hogy jó formában van, sőt, a nagyobb meccseken a sebessége sokszor kifejezetten hátrányt jelent, de ma egyértelműen látható volt a különbség, miután pályára lépett. 

Karim Benzema – 8,6 (szerkesztői pontszám: 8,5)
Jött, látott, győzött – gólt is lőtt. Na meg gólpasszt is adott, csak azt a találatot elvette a játékvezető. Azt hiszem, Karimra egyszerűen elfogytak a jelzők, a szavak, 41. mérkőzésén a 41. gólját lőtte az idényben. Oda neki azt az Aranylabdát! 

Isco – 8,1 (szerkesztői pontszám: 8)
Örülök, hogy lehetőséget kapott, mert biztos vagyok benne, hogy sokáig nem láthatjuk már habfehérben. Ami engem illet, könnyeket azért nem fogok hullajtani érte, mert sosem tudott igazán kiteljesedni, nincs meg a helye ebben a rendszerben, de ma kifejezetten jól szállt be. Jól osztogatott, valamint lőtt egy gólt is, amit aztán érvénytelenítettek. 

Vini Jr. – 8,2 (szerkesztői pontszám: 8)
Ő is örömfocizni érkezett, és ha már így alakult, adott is egy gólpasszt. 9 passza volt összesen, ezek egyike gólt eredményezett. Így kell ezt csinálni. 

Mario Gila (-)
Mindig jó érzés tölti el a madridistákat, ha az akadémia egy ifjonca bemutatkozhat, éppen ezért tartom szép gesztusnak ezt a lehetőséget Ancelottitól. 16 labdaérintésén kívül túlságosan sok dolgot nem jegyezhettünk fel nála, abban viszont biztos vagyok, hogy ő egy életreszóló élménnyel gazdagodott ma este. 


Kattints ide a részletekért!

Edzői teljesítmény 

Carlo Ancelotti – 9,1 (szerkesztői pontszám: 9)
Nagyon örültem, hogy egy ilyen színes összetételű kezdőt küldött a pályára, fiatalokkal, más posztra kényszerült sztárokkal. Ilyenkor mindig izgalommal tölt el, hogy vajon miként teljesítenek majd azok, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. És Carlo ma mindannyiukra büszke lehet. Az első félidő első felét leszámítva minden a helyén volt, fejben is ott voltak a fiúk a pályán, a cserék is jól szálltak be. Carlo jól meccselt, és nemcsak ma, hanem az egész idényben. Hibái persze voltak, olyanok is, amikből nem tanult, de négy fordulóval a vége előtt bajnok a csapata, és ezt bizony senki sem veheti el tőle. Mint ahogy azt sem, hogy ő az egyedüli edző, aki az öt topliga mindegyikében bajnoki címet tudott nyerni. Legenda. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…