Beharangozó: Real Madrid – Espanyol: A 35. bajnoki cím kapujában

Ma délután, az idény során előszőr lehetősége lesz a Real Madridnak ismét elhódítani a spanyol bajnoki címet, öt fordulóval a szezon vége előtt. Carlo Ancelottit és csapatát ettől mindösszesen egyetlen pont választja el, amelyet igyekeznek majd ma megszerezni az Espanyol elleni, 16:15-kor kezdődő találkozón.

A Santiago Bernabéu közönségének különösen nagy szerepe lesz a idény hajrájában, a Real Madrid pedig bízik benne, hogy a támogatásukért cserébe hazai pályán biztosíthatják be a 35. spanyol bajnoki címüket, valamint a helyüket a Bajnokok Ligája döntőjében. A madridisták remélik, hogy Karim Benzema kiváló formáját továbbra is csodálhatják, aki 41 mérkőzésen 41 gólnál tart és mindkét sorozat góllövőlistáját vezeti. 

A madridiak otthoni mérlege bizalomra ad okot, miután az eddig lejátszott 16 bajnoki találkozóból mindösszesen csak egyet vesztettek el. „Nagyon közel állunk a bajnoki címhez és szeretnénk mihamarabb megszerezni” – fogalmazott Ancelotti a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján, amelyen a keretet is kihirdette a mai találkozóra.

Az ellenfél

Vicente Moreno emberei a 13. helyen vágnak neki a fordulónak, 9 ponttal a kiesést jelentő zóna előtt. Az előző mérkőzésüket hazai pályán elvesztették a Rayo Vallecanóval szemben. A katalán alakulat legeredményesebb játékosa Raúl de Tomás, aki már 15 gólnál tart a bajnokságban. 

A Real Madridot tehát mindössze egyetlen pont választja el a 35. bajnoki címtől.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK