Ancelotti: Nagyon közel állunk a bajnoki címhez, szeretnénk mihamarabb bebiztosítani

Szombaton délután a Real Madrid az Espanyol csapata ellen biztosíthatja be 35. spanyol bajnoki címét. A találkozó előtt Carlo Ancelotti többek között a rotációról és a lehetséges kezdőről is beszélt.

A mérkőzés

„Tudjuk, hogy nagyon közel állunk a bajnokság megnyeréséhez, de a hátralévő meccseken meg kell szereznünk a szükséges egy pontot, mert még nem ért véget az idény. Holnap szeretnénk eldönteni a lényegi kérdéseket, a csapat pedig tudja, milyen teljesítményt kell ehhez nyújtani. Senki sem gondolta, hogy az idény ezen szakaszában itt fogunk tartani. A csapat nagyszerű munkát végzett idáig, sok idegenbeli győzelmet arattunk, nehéz pályákon – kétszer Sevillában, illetve Bilbaóban, Barcelonában és San Sebastiánban…”

„A City elleni mérkőzés lefújása óta az Espanyolra koncentrálunk. Meccsponthoz érkeztünk, a legjobb teniszjátékosok pedig ilyenkor nem haboznak, biztosra mennek a győzelmet illetően. Nagyszerű csapat vagyunk és mi is biztosra megyünk, ha lehetőségünk nyílik rá. Remélem, holnap így lesz. Nem gondolom, hogy pihenni fogunk, mert közel a bajnoki cím és nem hiszem, hogy bárki erre gondolna a rengeteg kemény munka után, amit belefektettünk ebbe az egészbe. Egy pontra van szükségünk, a lehető legjobban fel kell készülnünk a mérkőzésre és győznünk kell.”

Hogyan értékeli a csapat bajnoki idényét?

„Nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával, eddig igazán könnyű idényem volt, mert a klub és a játékosok is teljes mértékben támogattak, akik profi hozzáállással elfogadták minden eddigi döntésemet.”

A Manchester City elleni visszavágó

„Csak a holnapi mérkőzésre koncentrálunk, ha ünnepelnünk kell, azt tesszük majd, ahogy mindenki más. Nem készültünk még semmiféle ünnepléssel, csak a találkozó megnyerésére koncentrálunk.”

Az Espanyol elleni kezdőcsapat

„A védelemben vannak problémáink, mert Alaba, Nacho és Militão sem bevethető. Lehetőséget adok Vallejónak; keveset játszott eddig, de egy fantasztikus, profi játékos. Casemiro is játszhat mellette a védelem tengelyében. A középpályán vannak opcióim, de ott vannak a friss játékosok is, mint Camavinga vagy Ceballos, akik nagyszerű munkát végeztek és tele vannak önbizalommal. Asensio is kipihent, azt pedig még meglátjuk, hogy Karim képes-e még egy találkozón kezdeni, ha teljesen felépült, játszani fog. Olyan csapatot küldök pályára, amely képes nyerni, miközben elkerülhetjük a sérüléseket az olyan játékosok esetében, akik már fásultak lehetnek.”

Rotáció

„Benzema és Vini Jr. is pihenhet, de úgy hiszem, ha egy játékos teljesen kipihente magát és felépült, akkor játszania kell. A csapat jól van, de ha valakinek pihenőre van szüksége, megadom neki rá a lehetőséget. Nem azért, mert könnyű meccsünk lesz, de ha valaki nem 100%-os, akkor nagyobb eséllyel sérül meg.”

„Mindig beszélek a játékosokkal azért, hogy tudjam, hogyan érzik magukat, a véleményük pedig kifejezetten fontos, de én hozom meg a végső döntést. Nem sok olyan játékossal találkoztam, aki azt kérte volna tőlem, hogy hagyjam ki, mert fáradt. Sok szempontot figyelembe kell venni: az orvosok javaslatát, a fizioterapeuta munkáját… Mindenre gondolni kell, ezt követően lehet meghozni a döntést.”

Carlo Ancelotti

Támadójáték az idény során

„Nagyon jól ismerem ezeket a játékosokat. Karim fenomenális munkát végez, támadásban nagyszerűek vagyunk. Vini és Asensio is sok gólt szerzett. Modrić, Kroos és Alaba is nagy segítséget jelentett és Casemiro is szerzett egy kulcsfontosságú találatot a Getafe ellen. A védelemben is voltak nagyon jó periódusaink, elöl azonban egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk, hála Karimnak, Vininek és Rodrygónak is, aki ugyan nem szerzett annyi találatot, de több találkozón is ő jelentette a különbséget.”

Marcelo

„Ismételni tudom magam, nehéz az, ha valaki nem játszik olyan sokat, de továbbra is egy fantasztikus, profi labdarúgóról beszélünk. Érzi a súlyát annak, hogy ő a kapitány, professzionális értelemben ő a legjobb. Mindig nagyszerű edzésmunkát végez, tökéletes kapitány. Több percet érdemelt volna, de ilyen a futball. Ha játszott, jól teljesített és a soron következő mérkőzéseken is így tesz majd. Minden tiszteletem az övé játékosként emberi lényként is, mert a klub történetében ő szerezte a legtöbb trófeát és így fog bevonulni a történelemkönyvekbe.”

Casemiro

„Nincs szükségünk semmilyen erősítésre az ő posztján, mert a keretben lévő játékosok is el tudják látni ezt a szerepkört. Kroos, Camavinga, Ceballos… Sokan képesek itt is jól teljesíteni. Kroos a Sevilla elleni második félidőben játszott védekező középpályást és nagyszerű munkát végzett.”

Alaba

„Ugyanolyan gondokkal küzd, mint a City elleni találkozó előtt, a távolítójában érez fájdalmat. Keddig várnunk kell, akkor meglátjuk, szerdán szerepelhet-e.”

Fejlődése edzőként

„A futball megváltozott és őszintén fogalmazva nekünk, edzőknek is haladnunk kell a korral. Tapasztalt edzőnek tartom magam, mert sok mindent láttam már a labdarúgás világában, mindenféle változást megtapasztaltam. A futball más, mint 20 évvel ezelőtt, amikor az első trófeám nyertem. Változtak a szabályok, a les, még a kapusok szerepe is. A futball továbbra is változni fog és tartanom kell a lépést ezzel.”

Az első edző, aki mind az öt topligát megnyerheti

„Őszintén szólva nem szeretek erről beszélni, mert még nem értem el ezt, és kissé babonás vagyok. Ha nem bánják, erre akkor térjünk vissza, ha megnyertük a bajnokságot, akkor elmondom, hogy érzem magam ezzel kapcsolatban.”

A fia, mint segédedzője

„Davide egy értelmes, fegyelmezett, profi és nagyon nyugodt edző. Francesco Maurival dolgozik együtt, aki szintén nagyon fiatal. Luis dolgozik a kapusokkal, Pintus pedig a tapasztalatával az erőnlét fejlesztését segíti. Fiatal és nagyon kompetens edzői stábbal dolgozom. A lelkesedésüket az én tapasztalatommal kombináljuk. Nehéz erről beszélnem, mert érzelmileg és családilag is kötődöm hozzá, hiszen a fiam. Azért van itt, mert profi edző, nem azért, mert a fiam. Úgy vélem, a jövőben nagyon jó szakember válik belőle.”

A jövő

„Egy edző nem mondhat meg mindent előre egy sajtótájékoztatón. Ez egyértelmű. Minden madridista két dologra tud gondolni: a holnapi győzelemre és a szerdai győzelemre. Mi, ugyanolyan madridistákként ugyancsak erre tudunk koncentrálni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK