Valverde: Remélem, még egyszer nem veszítem el a helyem a kezdőben

A holnapi BL-elődöntő előtt Fede Valverde is nyilatkozott. Az uruguayi játékos beszélt a csapatban betöltött szerepéről, az ellenfélről, a Madrid történelméről és Odegaardról is.

A mérkőzésről és a csapatban betöltött szerepről

"Nagyon okosan és tiszta szívből kell játszanunk. Fejben végig koncentráltnak és nyugodtnak kell maradnunk, miközben 90 percen keresztül kitesszük a szívünket a pályára."

"Mindig minden beleadok a csapatért. Jól érzem magam bármelyik poszton, de a középpálya közepén tudom megmutatni igazán, mire is vagyok képes: többet tudok támadni, védekezni. Néha kicsit elveszettnek érzem magam a jobb oldalon, de bármikor és bárhol is számít rám az edző én készen állok, és mindent megteszek a csapatért."

Mit hozhat a két meccs?

"Mindenre felkészültünk. Párizsban nagyon szenvedtünk, aztán a visszavágón – köszönhetően a közönségünknek is – összehoztuk a továbbjutást. A Chelsea ellen nagyon jók voltunk az első meccsen, aztán a visszavágón a sírból hoztuk vissza ismét a meccset és a továbbjutást. Reméljük, most sikerül mindkét találkozón kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és bízunk a továbbjutásban."

A tanulás útján

"Minden nap tanulhatsz valami újat. Ennél a klubnál, ezekkel a csapattársakkal napról napra fejlődsz, nemcsak játékosként, hanem emberként is. A szezon kezdetén sokat játszottam, aztán elvesztettem a helyem a kezdőben. A sérülések miatt volt egy kis visszaesésem, de megmutattam az elhivatottságomat, sokat dolgoztam és most újra jó formában vagyok. Kemény munka van amögött, hogy újra a kezdőben kapok helyet, és nagyon élvezem ezt. Remélem, még egyszer nem veszítem el a helyem a kezdőcsapatban."

A fiatalok szerepe

"Mi vagyunk a Real Madrid. Ez annyit jelent, hogy a jó és a rossz időszakokkal is meg tudunk birkózni. Bizonyítanod kell, és megmutatni, hogy nem véletlenül vagy itt. Ennek a klubnak és ennek a csapatnak is van egy karaktere. Sokat kell fejlődnünk nekünk, fiataloknak, ennek a legjobb módja, ha az idősebb játékosok tapasztalatából táplálkozunk."

A játékstílus

"A City stílusáról Guardiolát kell megkérdezni, mert ő az edzőjük. Mi a Real Madridot képviseljük, és mindent megteszünk ezért a címerért. Minden meccset meg akarunk nyerni, minden trófeát be akarunk gyűjteni. A City egy nagyon jól felkészített csapat, rengeteg jó játékossal. Van, akinek tetszik egy stílus, van, akinek nem. Nekünk ez lényegtelen. Mi csak az előttünk álló feladatra fókuszálunk, meg akarunk nyerni mindent a Real Madriddal."

Összeszokott csapat

"A Manchester City egy nagyszerű csapat, tele jó játékossal, akik hosszú évek óta együtt játszanak. Nagyon jól megértik a pályán egymást, és nagyon tiszta a felfogásuk a játékról. Nagyon jól tudják, ki hova fog mozogni a pályán, tudják, mikor kell üres területre befutni és remekül támadnak vissza labdavesztés után. A legmagasabb szinten futballoznak és mindig esélyesek a végső győzelemre. De készen állunk, hogy megmutassuk, mi mire vagyunk képesek.

A Madrid történelme

"A Real Madrid múltja valóban ránehezedik minden itt játszó játékos vállára. De a fiatal játékosok is készen állnak, hogy bármilyen helyzettel szembenézzenek. Amikor magadra veszed a Real Madrid mezét, onnantól kezdve mindent meg akarsz tenni a győzelemért, mintha ez lenne életed utolsó meccse. Erről szól ennek a klubnak a történelme. Mindig minden meccsen beleadni a legtöbbet, éppen ezért vagyunk újra és újra esélyesek a végső győzelemre."

Martin Odegaard

"Minden játékos keresi a lehetőséget és küzd a helyéért. Ő egy nagyszerű játékos és egy remek srác. Jól ismerem, mert már a Castillában is sokat voltunk együtt. Egy olyan játékos, akinek mindene megvan ahhoz, hogy bárhol sikeres legyen. A legjobbakat kívánom neki."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK