Ancelotti: A történelem segít abban, hogy a játékosok érezzék ennek a meznek a súlyát

Carlo Ancelotti a Manchester City elleni odavágó előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol válaszolt a média képviseletének kérdéseire.

“A Real Madrid történelme, amit ebben a sorozatban írt és ír, fontosabb számunkra, mint az ellenfél kiléte. A történelem, ami hosszú évek alatt épült és íródott, segít a játékosainknak érezni ennek a meznek a súlyát, ami ebben az esetben egy pozitív súly. Ennek a meznek a viselése egy pozitív felelősségérzettel társul.”

“Két olyan csapat van az elődöntőben, amelyekről senki sem hitte, hogy eljutnak idáig: a Villarreal és a Real Madrid. Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk. A Real Madrid mindig teljes erővel fog harcolni.”

“A párharc nem holnap dől el, hanem a Bernabéuban. Nem tudom, hogy három vagy két támadóval játszunk-e majd. Rodrygo jó formában van, ahogy Camavinga is. Nagyon sok energiát adnak a csapatnak, és egyben gondolkodást is számomra. Ami a nyomást illeti, mindkét csapat számára egyformán nagy. Az elődöntő elérése számunkra nem jelent sikert, mi a döntő elérésére vágyunk. Az a célunk, hogy ott legyünk a döntőben, hiszen ha a Real Madrid eljut a döntőig, jó esélye van meg is nyerni azt.”

“Megfelelően kell menedzselni egy ilyen mérkőzést. Az idegenben lőtt gólok szabályának változtatása egyben azt is eredményezi, hogy végig nyíltabb a küzdelem. Az ilyen jellegű mérkőzéseken keveredik a boldogság és az aggodalom, hiszen örülünk a lehetőségnek, hogy bejuthatunk a döntőbe, de aggódunk is, hiszen egy erős csapattal nézünk szembe. Ehhez már hozzászoktunk, hiszen volt már néhány nagyon kemény összecsapásunk ebben a kiírásban. Harcoltunk és a dolgok végül jól alakultak, és senkinek se legyen kétsége afelől, hogy keményen fogunk küzdeni holnap este is.”

“Mendy jól van. Alaba játéka még kérdéses, Casemiróé pedig még inkább. Meglátjuk, hogy az utolsó edzésen hogy érzik magukat. Casemiro nagyon keményen dolgozik azért, hogy ott lehessen holnap, közel a felépülése. Ha mégsem lehet ott holnap este a csapatban, akkor a visszavágón már biztosan játszhat.”

“Nem gondolunk arra, hogy mi történik majd vasárnap. Most sokkal közelebb vagyunk a bajnokság megnyeréséhez, ráadásul a saját stadionunkban diadalmaskodhatunk, és meg is fogjuk próbálni. Boldoggá tesz minket, hogy lehetőségünk van megnyerni egy ilyen fontos sorozatot a zárása előtt egy hónappal.”

“Előtte viszont itt van a holnapi találkozó, ami nagy izgalommal tölt el bennünket. Nagyon jó a hangulat, ez egy olyan meccs, amire a játékosok minden tapasztalatukkal készülnek és természetesen játszani is akarnak. Nem kell túl sok mindent mondanom nekik, hogy készen álljanak. Dolgozunk a taktikán, de ez a meccs nagyon könnyű egy edző számára a motiváció szempontjából. Ami az idényünket illeti, nem most kell értékelni, de az az igazság, hogy nem volt nehéz dolgom ezzel a csapattal.”

“Ha nincs meg a megfelelő egység, szenvedsz a Manchester City ellen. A védekező feladatok nagy szerepet játszanak majd a holnapi meccsen. Jól kell védekezni, egységet kell alkotni és közös elhivatottságra van szükség, ez a legfontosabb. Lesznek olyan periódusok, amikor a Citynél lesz a labda, és amikor így van, akkor jól kell védekeznünk és meg kell próbálnunk visszaszerezni a játékszert. Ezt megpróbálhatod magas nyomásgyakorlással, alacsony vagy közepes presszinggel, de amikor megszerezzük a labdát, akkor a lehető legtöbb minőségre van szükségünk. Ezt megteheted direkt futballt játszva, egy az egy elleni párharcokban… Nincs nagy titok abban sem, ahogy fel fogunk állni.”

“Azért tértem vissza, mert a Real Madridnak edzőre volt szüksége. Izgatottan vártam a visszatérést, de ez nem csak az én döntésem volt. A klub bízott bennem, én pedig élvezem a munkámat.”

“A játékosok már hozzászoktak, hogy szinte minden nap játszanak, így a regenerálódás nem jelent gondot. A sérülések ténye már más kérdés, de nem gondolom, hogy ebben a tekintetben bármilyen előnyünk lenne.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK