Rodrygo: Vannak rosszabb periódusok, de ilyenkor ránézünk a mezre…

A Real Madrid mindössze két mérkőzésre van a Bajnokok Ligája döntőjétől. Abban, hogy a csapat idáig eljutott, nagy szerepe van Rodrygónak is, akit ezúttal a Real Madrid TV munkatársa kérdezett.

“Emlékszem a PSG elleni első meccsre. Nagyon nehéz volt, utána pedig csalódottak voltunk. Egy kevés idő elteltével azonban visszanyertük az önbizalmunkat és vissza is tértünk. Emlékszem arra a mágikus estére is, a Bernabéuban. A szurkolók velünk voltak, és bár kiesésre álltunk, a fordítás utáni pillatok eddigi pályafutásom legcsodálatosabb momentumai. Sosem tapasztaltam még ahhoz hasonlót. Egyszerűen megmagyarázhatatlan. Ilyen csak a labdarúgásban történhet és csak a Real Madrid képes rá.”

“Emlékszem a Chelsea elleni meccsre is. 3 góllal vezettek a Bernabéuban, majd az edző odahívott magához, Marcelo társaságában. Arról beszéltünk, hogy mit kellene tennünk a változás érdekében, hogy jól fejezhessük be a meccset. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de abban is biztos voltam, hogy képes vagyok segíteni a csapatomnak. Pályára léptem, majd néhány perc múlva gólt is szereztem, ami erőt is önbizalmat adott nekünk ahhoz, hogy visszatérjünk a meccsbe.”

“Az út hosszú és nehéz volt idáig, de jó szezonunk van. Volt néhány nehéz pillanatunk, de minden egyes ilyen alkalommal keményen dolgoztunk és végül mérkőzéseket nyertünk. A csoportkörben az Inter ellen kezdtünk, a San Siróban be is találtam. Biztosak voltunk benne, hogy megnyerjük a csoportunkat, mert nagyon jól játszottunk. Végül így is történt, aztán jöttek a PSG és a Chelsea elleni meccsek.”

“Az, hogy ott vagyunk az elődöntőben, azt mutatja, hogy jó idényünk van és jól játszunk. Azért vagyunk itt, hogy bizonyítsuk, mennyire jók is vagyunk és milyen nagyszerű idényt futunk. Így kell folytatnunk.”

“A Manchester City nagyon nehéz ellenfél lesz. Ismerjük a játékukat, tudjuk, hogy mennyire jók. Ha ott vannak az elődöntőben, az is azt jelenti, hogy egy jó csapatról beszélünk. A játékukat a labdatartás jellemzi. Nehéz meccset várunk, de úgy kell játszanunk, ahogy eddig és meg kell próbálnunk továbbjutni.”

“A Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, minden játékos szeretne itt pályára lépni. Ez egy nagyon egyedi sorozat számomra, szinte mindig be is találok vagy előkészítek egy gólt. Az egész nagyon különleges, és remélem, hogy továbbra is segíteni tudom itt a csapatomat.”

“Mindig egymásért harcolunk. Ha valakinek nehezebb napja van, mindig talál egy csapattársat, aki segítő kezet nyújt. Ha összetartunk, akkor sokkal erősebbek vagyunk. Ezt mindannyian megértjük, ezért is van jó idényünk. Ha így folytatjuk, akkor nagyon sok dolgot nyerhetünk.”

“Benzema a pályán sokkal jobb, mint ahogy azt az emberek a televízióban látják. Azok, akik ott vannak vele, tudják, hogy sokkal jobb annál, mint amilyennek tűnik. Mindig tanácsokat ad, sokat beszél velem arról, hogy mivel tudom segíteni őt, vagy mi az, ami nekem segíthet. Igazi megtiszteltetés vele játszani.”

“Carlo Ancelotti egy nagyon fontos személy számomra, folyamatosan segít nekem. Nagyon sokat beszélünk, tisztában van a képességeimmel, a bennem rejlő minőséggel és a sebességemmel. Minden egyes nap próbálja kihozni belőlem a legjobbat, így napról napra jobbá válhatok.”

“Nem lehet szavakba önteni, hogy milyen érzés elérni a 100 mérkőzést a Real Madridban. Megtiszteltetés mindenki számára, ha magára öltheti ezt a mezt, én is erről álmodtam gyerekkoromban.”

“Nagyon sokat tanultam abból, hogy a Real Madrid játékosa vagyok, sokat tanultam az itteni csapattársaktól, a szurkolóktól, tudom, hogy mindig a legvégsőkig kell küzdeni. Néha elveszítünk meccseket, vannak rosszabb periódusok, de ránézünk a mezre és harcolunk a legvégsőkig. Így sikerült fordítani több mérkőzésen is. Mindig keményen kell dolgozni, és meglesz az eredménye.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK