Alaba: Mindig nagyon szívesen emlékszem vissza a Barca elleni 8:2-re

A Real Madrid osztrák védője a német Bild-nek adott interjút.

A Real Madrid ott van a BL elődöntőjében, az ellenfele a Manchester City lesz. Már az első madridi évedben lehetőséged van megnyerni a harmadik BL-trófeádat.
Két elődöntő vár ránk egy rendkívül erős ellenféllel szemben. Tökéletes felkészülésre lesz szükségünk. De persze a célunk az, hogy bejussunk a döntőbe, ha pedig ott vagy, akkor már meg akarod nyerni a finálét is.

Pep Guardiola vár rátok az elődöntőben. Kapcsolatban vagy vele?
Nem, az elmúlt időszakban nem voltunk kapcsolatban, de jó lenne őt újra látni. Nagyszerű időszakot töltöttünk együtt a Bayernnél. Ezúttal azonban inkább fejtörést okoznék neki.

Alaba

Hogy élted meg a drámai továbbjutást a Chelsea ellen? A 3-1-es odavágó után 0-3-as hátrányba kerültetek, de végül 2-3-mal továbbjutottatok.
Csodálatos volt! Tudtuk, hogy a Chelsea az első pillanattól kezdve nyomni fog. Remekül játszottak. De a harmadik gól után is hittünk magunkban, nem adtuk fel. Úgy gondolom, hogy már megmutattuk ebben az idényben, hogy mennyire hiszünk a sikerben.

Hogy magyarázod a Real Madrid különböző mérkőzéseken mutatott teljesítménye közötti különbséget? Először 0-4 a Barcelona ellen, majd gála a Chelsea ellen.
Ebben az idényben már sok izgalmas mérkőzésünk volt, néhány igazán fontos győzelemmel megfűszerezve, amelyre szükséged van akkor, ha címeket akarsz nyerni. A fontos az, hogy az idény végéig hinnünk kell az erősségeinkben, még akkor is, ha egy adott mérkőzés nem úgy alakul, ahogy azt elterveztük.

A Chelsea elleni visszavágó a 101. BL-meccsed volt. Melyik találkozó emelkedik ki ezek közül leginkább?
Voltam olyan szerencsés karrierem során, hogy már kétszer is magasba emelhettem ezt a trófeát. Ez a két döntő nagyon megmaradt bennem (2:1 a Dortmund ellen és 1:0 a PSG ellen). Az ilyen pillanatokat soha nem felejti el az ember. De nagyon különleges volt a debütálásom a Fiorentina ellen 17 évesen, illetve a PSG elleni meccsünk a Reallal. Sok varázslatos pillanat volt. Van még előttem néhány év, remélhetőleg ezekhez még hozzájön néhány szép pillanat is.

Melyik volt a legjobb meccsed és melyikre nem emlékszel vissza szívesen?
A győztes döntők mindenek felett állnak. A Barcelona elleni 8:2-es győzelemre a lisszaboni véghajrában mindig nagyon szívesen emlékszem vissza. Ez valóban egy történelemkönyvekbe illő mérkőzés volt. A 2012-es elődöntő és döntő talán a két legkevésbé szép emlék számomra. Sárgát kaptam az elődöntőben, így a döntőt ki kellett hagynom. Emellett a Chelsea elleni hazai döntőt is a lelátóról néztem végig, az egy nagyon keserű emlék, de igazából később hatalmas plusz motivációt és erőt is adott nekünk.

Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Van még ennél is feljebb Karim Benzemának? Jelenleg ő a világ legjobb csatára?
Úgy gondolom, hogy vitán felül áll a jelenlegi formája. Egyszerűen őrület, amit ebben az idényben művel. Már eddig is világklasszis volt, de még magasabb szintre lépett. Nagyon örülünk, hogy itt van velünk a csapatban. A legjobb 16 között, majd a negyeddöntőben szerzett mesterhármasa… Ez mindent elmond. Remélem, hogy nem ez az utolsó idénye velünk.

A Barcelona szeretné megszerezni korábbi csapattársadat, Lewandowskit. Szívesen látnád őt a spanyol bajnokságban, vagy mivel nagyon erős ellenfél lenne, inkább nem.
Bárhogy is döntsön, biztosan a helyes döntést hozza meg. Csak annyit mondhatok, hogy a világon nincs olyan védelem, amely szívesen játszana ellene.

Forrás: Bild
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK