Jagobe Arrasate: Van stílusuk, lelkük és győztes mentalitásuk

A hétközi bajnoki előtt az Osasuna szakvezetője, Jagobe Arrasate is válaszolt az újságírói kérdésekre.

„Nagy lelkesedéssel tekintünk az előttünk álló kihívásra. A holnapi egy különleges este lesz. Az első helyezett látogat hozzánk, én pedig úgy hiszem, készen állunk a párharcra. Nem léphetünk pályára kevesebb vággyal, minthogy egy jó mérkőzést játsszunk a szurkolóink előtt és, hogy jó eredményt érjünk el. Megérdemeljük, hogy egy páratlan este részesei legyünk.”

„Egy jó formában lévő Real Madrid ellen a lehető legközelebb kell állnunk a kiválóhoz. Látjuk mindannyian, hogy az ellenfelünk nagyszerű pillanatban van, vélhetően az utolsó, mindent eldöntő mérkőzéseikre készülnek. Kétségtelenül jó a csapat, s nekünk a legjobb teljesítményt nyújtva kell szembe néznünk velük. Olyan magasra kell tennünk azt a bizonyos lécet, amilyen magasra csak lehet. Remek menetelést produkálnak a bajnokságban, ott vannak a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ráadásul kivételesen reagálnak a nehéz helyzetekre. Ennek lehettünk szemtanúi a minap. Van stílusuk, lelkük és győztes mentalitásuk. Mindezeknek köszönhető, hogy a Real Madrid a Liga legjobb csapata.”

OsasunaA kép forrása: Youtube Screenshot (Club Atlético Osasuna) 

„Az ellenfelünket tisztelve kell kiállnunk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy hazai pályán, a saját szurkolóink előtt játsszunk. Készek vagyunk bátran futballozni. Meg kell próbálnunk önmagunkat adni, ehhez a mentális felkészültségünk adott. Ugyanakkor az elmúlt két mérkőzés tanulságaiból okulva, a győzelemhez javulásra lesz szükség. Azt hiszem a labdabirtoklással, a tudatosabb játékkal versenyképesebbek lehetünk, több fejtörést okozhatunk az ellenfelünknek, de védekezésben is stabilnak kell maradnunk. Az Alavés elleni meccsen a védelem jól működött, mégis akadt 10 perc rövidzárlat, ami megtörtént a Valencia ellen is. Mind labdával, mind labda nélkül jobban kell teljesítenünk, ha le akarunk győzni egy olyan riválist, mint a Real Madrid.”

„A szurkolók jelenléte és támogatása döntő jelentőségű lehet az eredmény tekintetében. A nehéz pillanatokban ők lehetnek a 12. ember, biztos vagyok benne, hogy szárnyakat adnak majd nekünk. A körülöttem lévők mind azt sugallják, hogy a holnap estét gondteher nélkül, egyszerűen csak ki kell élvezni. Tegnap láthattuk a Barca-Cádiz mérkőzést, a nyugalmat, amire magunknak is szükségünk lesz, ezért úgy futunk ki a gyepre, hogy szárnyalni fogunk. Szárnyalni abban az értelemben, hogy félelem nélkül lépünk pályára és minden tőlünk telhetőt megteszünk. Nem várhatom el a játékosaimtól, hogy győzzék le a Real Madridot, de legalább meg kell próbálniuk. Tudom, hogy a csapat és a szurkolók is izgatottak. Élvezni fogjuk a holnapi meccset és méltó ellenfelek leszünk.”

Forrás: osasuna.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…