Ancelotti: Nagyon büszke vagyok a második félidei teljesítményünkre

A Real Madrid fordulatos mérkőzésen, kétgólos hátrányból felállva győzte le a Sevilla együttesét a spanyol bajnokság 32. fordulójában. Az összecsapás után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Az első félidei teljesítményünk az edző hibájának köszönhető, a második félidei pedig a játékosok minőségét tükrözi. Nem veszítettük el a fejünket. Helyretettünk néhány dolgot, ami nem működött az első játékrészben. Nem voltunk elég kemények, ha labdaszerzésről volt szó. Az átmenetek során két vagy három alkalommal is átjátszottak minket, nem volt megfelelő a labdabirtoklásunk. Ezeket javítottuk ki.”

„Az első félidőben fáradt csapat benyomását keltettük, a második játékrészben aztán bámulatos intenzitással futballoztunk. Ezeket a dolgokat néha nem lehet megmagyarázni. Nem értem azt sem, hogyan bírálták el Diego Carlos és Vinícius kezezését. Nehéz értelmezni az első félidei teljesítményünket, majd ezt követően a második félideit, mert hatalmas intenzitással, koncentrációval, nagyszerű hozzáállással játszottunk. Semmi sem lep meg ezzel a csapattal kapcsolatban. Köszönetet kell mondanom a játékosaimnak ezért.”

Carlo Ancelotti

Rodrygo

„A statisztikák azt mutatják, hogy nagy hatással van a játékunkra. Rodrygo nagyszerű játékos lesz, ezt a kezdetektől fogva így látjuk. Ismét megteremtette a különbséget, ahogy Camavinga is, amikor pályán volt. Mindkettejük esetében azon dolgozunk, hogy ezt tegyék, ha pályára lépnek. Rodrygo csodálatos teljesítményt nyújtott a második félidőben.”

Vinícius kezezése

„Láttam élőben, nem tűnt úgy, hogy a kezéhez ért a labda. Nehéz megítélni az ilyen helyzeteket, de ez elég egyértelműnek tűnt számomra.”

Camavinga

„Már csak az hiányzott volna, hogy piros lapot kapjon… Habár úgy érzem, elérte a labdát, nem akarok belemenni ebbe. Elmondtam mindent, amit akartam.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK