Egytől egyig: Real Madrid – Chelsea (2-3)

A londoni kékek a madridi szentélybe látogattak, hogy a hazai környezetben elszenvedett kétgólos vereségért elégtételt vegyenek, de ez csak félig-meddig sikerült. A győzelmet kiharcolták, viszont az 1 gólos különbség nem ért továbbjutást. Lássuk a történtek értékelését!

Csapatok

Real Madrid – 6,8 (szerkesztői pontszám: 6,5)

A halhatatlanság, a feltámadás, az örök dicsőség. Húsvéti párhuzamban ezekkel a jelzőkkel tudnám illetni szeretett csapatunkat, de ettől függetlenül felemás érzések kavarognak bennem. A meccs folyamán rendkívül frusztrált voltam a csapat nagy része miatt. Az első félidőt kaput eltaláló lövés nélkül zártuk. A második bekapott gól után a királyiak elkezdtek némi életjelet mutatni, de újra a Chelsea zörgette meg a hálót, először szabálytalan körülmények közepette, majd másodjára már nem lehetett belekötni a gólba. Továbbra sem értem, hogy miért kell egy párharcot magunk ellen fordítani egy nyert helyzetből? És itt valami történt, valami fel nem fogható, valami egészen elképesztő. A cserék remekül szálltak be és végül a sírból visszahozva sikerült kiharcolni a továbbjutást. Frenetikus feltámadás, Karim Benzema isteni léte és ModRygo… A HALHATATLAN REAL MADRID!

Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Chelsea – 8 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Az odavágóhoz képest más volt a hozzáállása az angol alakulatnak, de ez várható volt, hiszen kétgólos hátrányban voltak. A meccs elején a hazaiak próbáltak egy korai gólt szerezni, de miután ez nem sikerült, az angolok fokozatosan átvették az irányítást. A mérkőzés első gólját Mount szerezte egy szép befejezéssel, miután Wernertől szerencsésen pattan elé a labda. Ez láthatóan feltüzelte őket és a második félidő elején (véleményes szögletet követően) Rüdiger fejelt a hálóba senkitől sem zavartatva, ezzel ledolgozta hátrányát a Chelsea és megkongatta a madridi vészharangot. Innentől új párharc kezdődött… A középpályán Kante szokás szerint mindenhol ott volt, a szélekre is jobban figyeltek az angolok, sokkal szervezettebb játékot láthattunk tőlük, mint legutóbb.Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modrić – 8,9 (szerkesztői pontszám: 8)

Továbbra is bődületes és szemkápráztató teljesítményt láthatunk a horvát zsenitől. Hát mit művel ez az ember a 37. életévében?! Egészen elképesztő, hogy mennyire konzisztensen és magabiztosan dolgozik, az egyéni megoldásai pedig továbbra is élményszámba mennek. Nem lehet elégszer visszanézni azt a hajszálpontos külsős gólpasszt Rodrygo irányába. A meccset végigjátszotta, 89%-os passzpontosságot ért el, viszont a párharcait rendre elveszítette, 14-ből mindössze 6-ot nyert meg 12 labdavesztés mellett. Élvezzük ki a játékát, ameddig csak lehet, minden egyes labdaérintése élményszámba megy, a legnagyobb horvát zseni, minden madridista szíve csücske, a valaha volt (egyik) legjobb középpályás.

Thibaut Courtois – 7,9(szerkesztői pontszám: 7)

A három kapott gól ellenére sem hozott rossz meccset a belga zsiráf, egyikről sem tehetett, ráadásul a harmadikat majdnem ki is védte, éppen csak becsorgott a kapuba, miután kézzel beleért. Többször hajmeresztő dolgokat követett el a labdával, annál bizonyos a visszahúzásnál minden madridi szurkoló legalább 3 infarktust kihordott. A labdái ma kifejezetten pontatlanok voltak, de így is letett 4 védést az asztalra. A legkomolyabb talán egy szöglet utáni tornázás volt.

Dani Carvajal – 6,2 (szerkesztői pontszám: 3)

A kihagyása óta továbbra sem találja régi önmagát, pedig óriási szüksége lenne a csapatnak az afféle spanyol gladiátorra. Egyre inkább szkeptikus vagyok a szerepeltetésével kapcsolatban, hiszen főként inkább káros, mint jótékony hatású. Nacho kiesését követően a meccset belső védőként fejezte be, gyakorlatilag jobb teljesítményt nyújtott ott, mint az eredeti pozíciójában (bár nem tette magasra a lécet). 18 labdavesztése mellett (és hogy az ő oldaláról érkezett a 3 gólból 2) a párharcait nagyobb számban megnyerte.

Nacho – 5,5 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Nem volt jó meccse a sajátnevelésű védőnek, brazil kollégáját kellett (volna) helyettesítenie. Lassúnak és körülményesnek éreztem. 2 felszabadítás, 1 blokkolt lövés, 2 labdaszerzés és 1 szerelés fűződik a neve mellé. A 88. perctől nem tudta folytatni a játékot, Carvajal húzódott be a helyére.

David Alaba – 7 (szerkesztői pontszám: 6)

Egy fokkal jobb teljesítmény az osztráktól, de ez sem volt az igazi, nagyon hiányzott mellőle Militão. Az sem segített a helyzetén, hogy Mendy is gyengén játszott, gyakorlatilag egyedül maradt. A 8 labdavesztés és 81%-os passzpontosság (és 0 sikeres hosszú átadás) mellett 3 felszabadítás, 1 blokk, 1 labdaszerzés, 5 szerelés írható a számlájára, mindemellett csak 1 párharcot veszített el.

Ferland Mendy – 5,6 (szerkesztői pontszám: 5)

Felettébb gyenge teljesítmény a francia hátvédtől. A párharcait rendre elveszítette, a 93%-os passzhatékonysága jónak tűnik, de ezek főként alibi hátrapasszok voltak. Nem igazán élt együtt a játékkal, ennél több kell. Ezúttal a Chelsea letámadása ellen nem tudta kihasználni sebességét és robbanékonyságát. Ráadásul amikor meccs 60. perce környékén beütött a már szinte borítékolható Zidane-Mendy-effektus, bekettőzték és egy kényelmetlen labdavesztés lett a vége a saját térfelének közepén, amire végül nem fázott rá a csapat. Képes ennél sokkal jobb játékra is.

Toni Kroos – 6,4 (szerkesztői pontszám: 6)

Nem jó, de nem is tragikus. Sokszor tűnt fel jó helyen, a védelmi vonalba visszalépve próbálta előre juttatni a játékszert. A támadásépítésből is próbálta kivenni a részét, de a sebességbeli hiányossága újfent szembeötlő volt. Sokszor fordult elő, hogy jó pozícióban kaphatta volna meg a labdát, de nem ért oda. Vagy ha igen, akkor egyből a nyakában lihegett egy védő, aminek vagy labdavesztés lett az eredménye, vagy visszapasszra kényszerült. 91%-os passzpontosság mellett egy jó szabadrúgást jegyzett, 73 percet kapott, cseréjére túl későn került sor.

Casemiro – 6,7 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Ezennel nem volt annyi eladott labdája, párharcait rendre nyerte, illetve 3 szabadrúgást harcolt ki. Nem volt jó meccse a tanknak sem, nem élt annyira együtt a játékkal, amennyire tőle megszokhattuk, talán ezért is nem tűnt fel mindenhol. A csapatnak egetrengetően szüksége van egy jó Casemiróra, a szezon végső szakaszában kulcsfontosságú lenne a munkája.

Federico Valverde – 8,2 (szerkesztői pontszám: 7,5)

A meccs korai szakaszában súlytalan volt, pontatlan labdákkal fűszerezve. Végül felvette a meccs ritmusát és horvát társa mellett a középpálya egyik legjobbjaként teljesített. Egy igazi energiabomba, fáradhatatlan a srác. A hosszabbítás második félidejében is képes óriási energiákat mozgósítani és teljes erejéből sprintelni. Csupaszív a srác, több játéklehetőséget érdemelne (továbbra is). Carvajal visszatett labdájára jól robbant rá, komoly lökete sajnos épphogy elkerülte a kaput. A rúgótechnikája egészen fantasztikus.

Vini Jr. – 7,2 (szerkesztői pontszám: 6)

Reece James kevesebb helyet próbált neki adni, jobban felkészült ellene és ez nem ízlett a brazil titánnak. Sokszor kérte ígéretes pozícióban a labdát, de nem mindig kapta meg. A meccs elején kiosztott köténye gyönyörű volt, ennél szebbet James esetleg egy elit konyhán kaphatott volna. Ez volt az egyetlen sikeres csele az összecsapáson. Az a bokamozdulat, amivel Benzema fejére tette a labdát… Zseniális. 21-szer vesztette el a labdát, ami a legtöbb a mezőnyben, ez főként a pontatlan játékának (75% passzpontosság) és a sikertelen cseleinek köszönhető. Védekező munkája rendben volt, rendre jól zárt vissza.

Karim Benzema – 8,5 (szerkesztői pontszám: 7,9)

Újabb gól a zsákban, ráadásul a szezon talán egyik legfontosabb gólja, valós esélyekkel pályázik a BL gólkirályi címére is. Ráadásul 7 gólra van attól, hogy Raúlt megelőzve a klub örökös góllövőlistájának második helyén ragyogjon a neve amellett, hogy a klub történetében ő rendelkezik a legtöbb gólpasszal és erre is jó esélye van. Kivételes támadó a szó legszorosabb értelmében. Sok labdát tartott meg, volt egy fejesből elért kapufája is, 3 kulcspassza, és többször feltűnt a védelmi vonalban is. Hatalmas mezőnymunkát tesz bele minden mérkőzésbe, a támadógépezet egyáltalán nem olajozott nélküle. Folytassa, kérem!

Cserejátékosok

Eduardo Camavinga – 8,3 (szerkesztői pontszám: 7)

Ancelotti későn vetette be, Kroost váltotta. Jól szállt be a meccsbe, fontos eleme volt a középpályának, ahogyan az a PSG ellen is hasznára vált a csapatnak. Ez a Camavinga-Valverde páros a középpálya jövője, fantasztikus duó. A továbbjutást érő gól előtt az ő szemfülességének volt köszönhető a labdaszerzés, majd kiválóan indította Vinit. A többi már történelem. Neki is több játéklehetőség járna, hatalmas potenciál rejlik benne.

Marcelo – 7,4 (szerkesztői pontszám: 6)

Cseréje indokolt volt, hiszen a csapatnak gólt kellett szereznie. Többször jól játszotta meg a támadóharmadban a labdát a brazil mókamester. Csúszott a játékába némi pontatlanság, de alapvetően kellett a csapatba.

Rodrygo – 8,4 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Jött, látott, beindult, gólt szerzett, győzött. Nagy szükség van a fiatal tehetségre, Modrić pazar tálalása után pedig jól fejezte be a helyzetet. Nagyon fontos gól volt, hiszen ezzel állt fel a padlóról a csapat és szerzett mentális boostot. Több szerepet kell neki szánni a jövőben. Nem sok labdát kapott, hiszen Benzema gólja után mindent egy lapra feltéve támadnia kellett a londoniaknak, de általában élt azzal a kevés adandó alkalommal.

Lucas Vázquez – 7,6 (szerkesztői pontszám: 7)

Nacho sérülését követően szállt harcba, bár én már sokkal előbb hoztam volna Carvajal helyére. Jól játszott, Rodrygóval egyetemben energiát hozott a jobb oldalra. Jobb formában van honfitársánál, remélhetőleg ő fog kezdeni a Sevilla ellen és az elődöntőben is.

Dani Ceballos – 6,4 (szerkesztői pontszám: – )

A 115. percben váltotta Vinit, cseréje logikus volt a középpálya stabilitása szempontjából. A 2 labdaérintésén és a kiharcolt szabadrúgáson kívül nem volt igazán értékelhető megmozdulása ebben a kevés játékidőben.

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 5,5 (szerkesztői pontszám: 6)

Nem igazán értettem, hogy hazai környezetben mit is akar játszani a csapat. Egy erős hidegzuhany kellett ahhoz, hogy egyáltalán frissítsen és változtasson a csapaton, pedig akár már a félidőben is változtathatott volna. A cserék jók voltak és logikusan döntött, de talán későn. A múlt hétvégén belenyúlt a kezdő 11-be, ez látszott is a csapaton, mindenki jól helytállt. Remélem megjött a bizalma a cserejátékosok felé, hiszen 13 játékossal nem igazán lehet kihúzni az idény hátralévő szakaszát megfelelő eredménnyel.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK