Benzema: A labdarúgás a szenvedélyem

Karim az Esquire magazin közel-keleti kiadásának áprilisi számában címlapsztár és interjúalany volt. A beszélgetés során szót ejtett többek között a válogatottról, a Real Madridról, célokról, edzőkről és a karrierjéről is.

Legutóbb emlékezetes meccset játszottál a PSG ellen. Mennyire fontos egy ilyen győzelem a játékosoknak, a szurkolóknak és a klubnak?
Hatalmas büszkeség. Az ilyen pillanatokban a Real Madridnak mindig megvolt az ereje ahhoz, hogy jól teljesítsen ezen a nagyon magas szinten, a győzelmek pedig nem csak a klubnak, hanem a szurkolóknak és nekünk is nagyon fontosak.

Nagy meccsek játékosának tartanak. Hogy van az, hogy a fontos meccsek kihozzák belőled a legjobbat?
Futballistaként minden meccs fontos, de ahogy elérkezik egy olyan összecsapás, mint a PSG elleni, akkor máshogy érzed magad. Úgy értem, hogy álmodozol arról, hogy ilyen meccsen lépsz pályára, ahol mindenki azt várja, hogy a legjobbadat nyújtod. De végső soron a cél az, hogy felülmúljuk az ellenfelet és sikeresek legyünk, függetlenül attól, hogy ki ellen játszunk.

34 évesen karriered legjobb formájában vagy. Jelenleg élvezed az életet?
Ahogy minden évben, most is nagyon hálás vagyok mindenért, ami történik velem. Én csak megpróbálom végezni a munkám és maximálisan élvezni az életemet.

Az Esquire Middle East címlapja
Az Esquire Middle East áprilisi számának címlapja (címlapfotó: Alan Gelati)

A pályán sok rekordot megdöntöttél ebben az évben. Mit gondolsz, mi a titkod?
A rekordok a kemény munkának és a kitartásnak köszönhetők. Nincs titok, kivéve ha a kemény munkát és a folyamatos erőfeszítéseket ide vesszük.

Nagyon sok mindent értél már el. Még mindig sikeréhes vagy?
A labdarúgás a szenvedélyem. Amíg imádom a futballt és amíg a szenvedélyem marad, motiválni is fog. Amikor már nem lesz a futball a szenvedélyem, abbahagyom. És ez az, ami a leginkább motivál engem ebben a sportágban.

Az, hogy a csapat egyik vezéralakja lettél, jobb játékra sarkall téged?
Ha úgy kell játszanod, hogy mindenki vár tőled valamit, az plusz nyomást jelent, hiszen nem akarsz csalódást okozni. De én a magam részéről ezt pozitívan nézem, megpróbálom a maximumot nyújtani, mindig a lehető legjobb verziómat adni. Ez is folyamatos motivációt jelent.

A ramadán milyen hatással van a napi rutinodra, beosztásodra, edzésmódszeredre?
Nincs rá hatással. A ramadán is az életem része, a vallásom pedig kötelességgé teszi. Számomra nagyon fontos, jól érzem magam, amikor böjtölök.

Ez a hálaadás időszaka is. Te miért vagy hálás?
Azért, hogy jó egészségnek örvendek.

Mit jelent számodra, hogy ilyen sokat értél el egy olyan klubbal, mint a Real Madrid?
Még ha nem is tervezem, hogy befejezzem a játékot, a karrieremnek és nekem is nagyon fontos, hogy egy ilyen csodálatos klubban futballozhatok. Mindent megteszek azért, hogy hozzájáruljak a Real Madrid sikereihez.

Korábbi Real Madrid csapatokkal összehasonlítva mennyire jó a mostani?
Mindegyik csapat, amelyben megfordultam, nagyszerű játékosokkal rendelkezett. De minden évben vannak változások, szóval mindegyik csapat más.

A világ legjobb edzőivel dolgozhattál együtt. Ki volt a legjobb közülük?
Nem mondhatom, hogy valaki jobb mint a másik, élveztem a közös munkát a karrierem elején Mourinhóval, később Ancelottival, aztán a legerősebb időszak Zizouval volt.

Meséld el, hogy milyen érzés volt visszatérni a válogatottba a 2020-as Eb-re, és fontos gólokat szerezni?
Igazi büszkeség, nagyon örülök neki. Jól alkalmazkodtam, nagyon magas a színvonal, ezt pedig szeretem. Most szeretnék nyerni egy újabb trófeát a válogatottal.

Most, hogy jön a katari vb, milyennek látod a válogatott esélyeit?
Nem arról szól a torna, hogy szerencsés vagy-e vagy nem. Az, ha papíron te vagy az esélyes, semmit nem jelent, a pályán teljesen más minden. Jelenleg nem tudom, hogy ott leszek-e a tornán, de egy álmom válna valóra.

Ilyen sok góllal rendelkező csatárként elvárod magadtól, hogy minden meccsen betalálj? Csalódott vagy, ha nem sikerül?
Nem vagyok csalódott, egyáltalán nem, a játék célja az, hogy nyerjen a csapatod. A lényeg az, hogy elégedett legyek a játékommal. Ez a legfontosabb.

Mit gondolsz, milyen örökséget hagysz magad után?
Azzá válhattam, aki fiatal koromban lenni akartam. Többet értem el, mint amiről álmodtam. Ez a hagyatékom.

Forrás: esquireme.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK