Courtois: Nincs szükségem arra, hogy a sajtó elismerje a teljesítményem

A Chelsea elleni BL-találkozó előtt a Real Madrid nagyszerű formának örvendő belga hálóőre, Thibaut Courtois állt az újságírók rendelkezésére.

“A tavalyi összecsapás teljesen más volt, mint a mostani lesz. Arra az elődöntőben került sor, és nem voltak szurkolók a lelátókon. Most egy másik idényt írunk, egy másik meccset játszunk, és ez még csak az első mérkőzés, nem pedig a visszavágó. Jó állapotban van a csapat, alig várjuk, hogy pályára lépjünk és a megfelelő intenzitással játsszunk. Mindent bele fogunk adni a győzelemért.”

“Pályafutásom egyik legjobb formájának örvendek jelenleg. Remélem, hogy továbbra is segíteni tudom a csapatomat fontos védésekkel. Ha számításba vesszük, hogy a visszavágót a Bernabéuban játsszuk, akkor egyértelmű, hogy bármi lehetséges, de reméljük, hogy itt is jó eredményt sikerül elérnünk. Magabiztosak vagyunk, reméljük, hogy ezt meg is tudjuk mutatni a pályán.”

“Négy évet töltöttem a Chelsea csapatánál és csakis jó emlékeket őrzök erről az időszakról. Kétszer is megnyertük a bajnokságot és a kupát is. A távozásom már nem annyira jó emlék, de az átigazolások mindig nehezek. Most itt vagyok, a Real Madridnál, és azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a meccset és közelebb kerüljünk az elődöntőhöz. Jelenleg csak ez számít.”

“Mindannyian tudjuk, hogy milyen személyiség Ancelotti, tudjuk, hogy mit vár el tőlünk az edzéseken. A távolléte ellenére is nagyszerű stábja van, de néha ő maga is részt vesz a csapat megbeszélésein, videokonferencia segítségével. Az edzői stáb nagyszerű munkát végzett Vigóban is.”

“Segíteni tudtam a csapatnak Vigóban, remélem, hogy holnap is megtehetem ugyanezt. Ha egy csapat címeket akar nyerni, akkor jó védelemre van szüksége, valamint jó kapusra is, hiszen csak így kerülheti el a kapott gólokat és indíthat ellentámadásokat a gólszerzés érdekében. Erről szól a modern futball. Vigóban a Celtának a második félidőben nem volt kaput eltaláló lövése a gólon kívül. Volt két jó védésem az első játékrészben, ami szintén segített számunkra a győzelem megszerzésében.”

“Pályafutásom egyik legjobb időszakában vagyok. Remélem, hogy továbbra is segíteni tudok azáltal, hogy nem kapunk gólokat, hogy fontos védéseket mutatok be. Ez elengedhetetlen lesz a párharc első meccsén is. Ahogy a PSG ellen is láttuk, a visszavágón minden lehetséges. Remélem, hogy jó eredményt érünk el holnap, ami előnyt jelentene a Bernabéuban is.”

“Megvannak ugyanazok a játékosaik, akikkel nagyot meneteltek az előző idényben. Idén talán kicsit jobban szenvednek, köszönhetően a klubnál kialakult helyzetnek is, de még mindig egy nagyon jó csapat, amit kiváló játékosok alkotnak. Tavaly is összecsaptunk, de remélem, hogy most jobb eredményt érhetünk el.”

“Lukaku nagyszerű csatár. Nem játszott túl sokat ebben a szezonban, de a benne rejlő minőség lenyűgöző. Nagyon sok gólt képes szerezni, de a Chelsea-ben több jó támadó is van, ami megnehezíti a helyzetét. Ha a csapat győztes szériában van, akkor az edző ugyanazokat a játékosokat preferálja. Ha ez az első éved egy klubnál, akkor alkalmazkodnod kell. Ugyanez történt velem is Madridban, egyáltalán nem volt könnyű.”

“Az edző az, aki eldönti, hogy milyen szisztémában játszunk. Ha ez nem így lenne, akkor nem is lenne szükségünk edzőre. Minden játékosnak lehet véleménye, de a döntéseket az edző hozza. Talán kikéri egy vagy több játékosának a véleményét, de végül ő dönt arról, hogy a széleken akarunk-e dominálni, labdát akarunk tartani, kontrázni, és így tovább. Az edzőnek megvan a terve, és ezen dolgozunk az edzések alkalmával.”

“Én csak annyit tehetek, hogy a lehető legjobban edzek, hogy a képességeimből a legtöbbet hozzam ki. Ugyanakkor csak a pályán nyújtott teljesítményed alapján ítélnek meg. Nem változtathatok mások véleményén, néhányan más kapusokat preferálnak, olyanokat akik jobban néznek ki, magasabbak, vagy ügyesebbek a talajon… Engem sokkal jobban érdekel a korábbi nagy kapusok véleménye, mint az újságíróké, mert az újságírók nem tudják, hogy milyen a két kapufa között állni egy mérkőzésen. Én a pályán érzem magam a legjobban, amikor segítem a csapatomat. Számomra ez a legnagyobb elismerés, a csapat.”

“Az, hogy nem kerültem be a legjobb kapusok közé, a statisztikusok és az újságírók véleménye. Egy spanyol talán azt mondja, hogy ott vagyok a legjobbak között, míg egy angol azt, hogy nem. Nincs szükségem arra, hogy bárki elmondja, hogy a legjobb vagyok-e, mert nem ez számít igazán. Én csak segíteni akarom a csapatomat, ez a legfontosabb. Hiszek a képességeimben, és én úgy gondolom, hogy a legjobbak között vagyok. Ez a felfogás segít, amikor a pályán vagy.”

“Az idegenbeli gól szabályának eltörlése némileg megváltoztathatja a dolgokat, ezt láttuk a PSG ellen is, hiszen tisztában voltunk azzal, hogy egy egygólos idegenbeli vereség azt jelenti, hogy kettőt kell szereznünk a visszavágón. 2-1-nél tudtuk, hogy hosszabbítás várhat ránk. Ugyanakkor a pályán nem gondolkodsz azon, hogy vajon kapsz-e gólt, vagy sem. Ha gólt kapsz, akkor a visszavágó nehezebb lesz, de ezen csak a meccs után kell gondolkodni. Úgy vélem, hogy ez a szabályváltoztatás egy jó dolog.”

“Benzema a világ legjobb támadója. Szükségünk van rá, a legjobb formájában, hogy jó teljesítményt nyújthasson és továbbjuttasson minket a következő körbe.”

“Jó szezonunk van, de tudjuk, hogy még vár ránk nyolc mérkőzés a bajnokságban. Mindig vannak kérdőjelek a bírói döntések körül, attól függetlenül, hogy van-e VAR vagy sem. Ilyen a futball, a dolgok nem mindig csak feketék vagy fehérek. Néha van egy szürke terület is, ahol a bíró a döntéseket hozza. Amikor ellenünk a Valencia három büntetőt kapott, senki sem mondott semmit, de ha velünk történik ez, akkor az emberek arról beszélnek, hogy a bíró segít minket a győzelemhez. Szenvedtünk Vigóban, de végül jó eredményt értünk el. Vannak jó támadóink, így nem annyira meglepő, hogy a védők néha eltalálják a lábaikat és büntetőt kapunk. Ehhez nincs szükség komoly szabálytalanságra, elég egy apró rúgás is.”

“Mindig hittem abban, hogy Hazard egy nagyon fontos játékos, köszönhetően a klasszisának és tehetségének. Nincs sok szerencséje, most újra megműtötték. Tudom, hogy jó a hozzáállása és jól halad a felépülése. A legfontosabb, hogy az előszezonra készen álljon. Remélem, hogy a világbajnokságra jó formában lesz. Szeretne ott lenni, hiszen az a torna különleges számára. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz még nagyszerű dolgokra a Real Madridban, és ezt a hitemet nem adom fel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK