2022. June 30., Thursday

Továbbra sincs megállapodás Asensio új szerződése kapcsán

  • Zs. Csaba
  • March 31, 2022, 5:09 p.m.
Kritikus pillanatok következhetnek a spanyol támadó jövőjét illetően, hiszen hamarosan eldől, hogy a Real Madridban folytatja-e a jövőjét, vagy inkább új csapatot keres magának.

Marco Asensio jelenlegi szerződése 2023 júniusában jár le, ami azt jelenti, hogy a télen szabadon igazolhatóvá válik. A szerződésének meghosszabbítását illetően a tárgyalások lényegi részei azonban még el sem kezdődtek, pedig a kapcsolat közte és a vezetőség között kifejezetten jó. 

Annyit azonban lehet tudni, hogy a támadó és a klub képviselete egyetértettek abban, hogy hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek, igaz, ennek pontos dátuma egyelőre még nem került kitűzésre. Nem egyszerű ez az időszak a klub számára, hiszen nem elég, hogy a mindennapi feladatok ellátása teljes figyelmet igényel, most mindennél fontosabb a jövő aktív tervezése is. 

Asensio elsődleges célja a jelenlegi szerződés meghosszabbítása. A klub vezetői tisztában vannak a játékos szándékaival, azonban azzal is, hogy amennyiben nem kerül pont az új szerződésre a következő hónapok során, akkor Asensio hamarosan szabadon igazolhatóvá válik. A felek optimisták, a klub is bízik benne, hogy sikerül megállapodásra jutni. 

A legfőbb cél viszont az, hogy ne történjen semmi őrültség a pénzügyeket illetően. Ez az egyik legfőbb szempont a klubnál a pandémia kezdete óta. Éppen ezért ott vannak annak az esélye is, hogy Asensio helyzete hasonló lehet Varane-éhoz, aki végül távozott is a klubtól. A szerződéshosszabbításra hatással lehet Kylian Mbappé esetleges érkezése, valamint Håland megszerzésének lehetősége is. 

A klub tisztában van azzal, hogy Asensio kap majd máshonnan is ajánlatokat, hiszen a Tottenham és a Milan is szívesen látná őt, már tavaly nyáron is kimutatták érdeklődésüket, azonban a játékos akkor jelezte, hogy számára a Real Madrid a prioritás. 

Igaz, hogy folyamatosan érik kritikák a játékát, de Asensio meglehetősen gólerős idényt fut, 10 gólnál jár, ennél többet csak Vinícius és Benzema tudnak felmutatni. Emellett ott van a neve mellett egy assziszt is. A jelenleg is futó idényben 1652 percnyi játéklehetőséghez jutott eddig. Kíváncsian várjuk a folytatást, minden tekintetben. 


Hozzászólások

Tabella