Ancelotti: Szeretnénk elnézést kérni a teljesítményünkért

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti nyilatkozott azt követően, hogy a Bernabéuban csapatával 0-4-es vereséget szenvedett a Barcelonával szemben.

A játék menete

„Azzal, hogy Modrić a 10-es poszton játszott, a labdakihozatalokat szerettük volna segíteni, Rodrygoval, Valverdével és Vini Jr.-ral, pedig a Barcelona vonalai mögötti területet szerettük volna megjátszani. Ez az elképzelés nem működött. Nem készítettem fel kellően a csapatot ahhoz, hogy megszerezzük a győzelmet. A Barça volt a jobbik csapat és megérdemelten győztek. Nem esik nehezemre belátni, hogy nem készítettem fel kellően a csapatot. Van, hogy sikerül, de van olyan is, hogy nem. Ezúttal nem sikerült, de sokat tanultam belőle. Nagyon fáj ez a vereség, mivel pontosan tudjuk, milyen fontos a Barcelona elleni találkozó, különösen a szurkolóknak.”

„Szeretnénk elnézést kérni a teljesítményünkért, de nem szabad kizökkennünk a ritmusunkból. Keményen kell dolgoznunk a következő két hétre összpontosítva. Meg kell őriznünk a hidegvérünket és rendbe rakni a fejeket, mivel ez egy nagyon nehéz vereség volt ugyan, de nem szabad elfelejtenünk, hogy továbbra is kilenc pontos előnyünk van a másodikkal szemben. Egyensúlyban kell maradnunk. Most jól fog jönni ez a kis szünet. Karim és Mendy is visszatérhet a csapathoz. Lesz időnk feldolgozni ezt a vereséget, ami ahogy mondtam, nagyon fáj, de nem lankadhat a figyelmünk.”

A szurkolók

„A szurkolók példamutatóak voltak ma is, és még a vereség ellenére is velünk maradtak. Tudják, hogy egy rossz esténk volt és senki sem láthatja, mit hoz majd a következő pár hónap, de ez a két hét lehetőséget ad, hogy pihenjünk és felkészülten szállhassunk csatába a következő győzelemért. Van előnyünk, de arra kell törekednünk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. Nem hiszem, hogy ez a vereség nagy nyomot hagyna a csapatban. A felkészítéssel volt a baj. Egyszer velem is előfordulhat, de az már nagyon ritka, hogy ez másodjára is megessen.”

Ancelotti-El-Clásico

„Nem gondolhatjuk azt, hogy azért kaptunk ki, mert Karim nem játszott. Az egész ott kezdődött, hogy magasan letámadtunk, ők viszont nagyon ügyesen hozták ki a labdákat, az első gólt követően pedig még inkább nehezünkre esett visszaszerezni a labdát. Jól kezdtünk, utána viszont nem tudtuk visszaszerezni a labdát, ezért néha kockázatot kellett vállalnunk hátul. Lényegében az egész csapat szenvedett.”

Aubameyang szerelése Kroosszal szemben

„Nem tudom, egyszerűen nem értem, de nem is szeretnék belemenni, mert úgy tűnne, hogy csak kifogásokat keresek, amit nem akarok. Rosszul játszottunk, borzalmasan készítettem fel a csapatot, de most lesz időm visszanyerni az energiámat és felkészíteni a csapatot, hogy a szezon hátralevő hónapjaiban trófeákat emelhessünk a magasba. Figyelembe kell vennünk a jelenlegi helyzetünket és belegondolnunk, hogy az idény elején örömmel aláírtuk volna, hogy március 20-án kilenc ponttal vezessük a tabellát és ott legyünk a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között. Egy vereség mindig fáj, nekem is, és nagyon sajnálom, de egyensúlyban kell maradnom, azért pedig, hogy kilenc pont előnyünk van és a negyeddöntőben lehetünk, nagyon hálás vagyok.”

Az igyekezet hiánya

„Nem hiszem, hogy erről lenne szó, mivel a játékosok már régóta várták ezt az összecsapást, csakúgy, mint az ehhez hasonlókat szokták. Egyszerűen csak nem kedvezett a játék menete az elképzeléseinknek.”

Bale

„Tegnap az edzést követően nem érezte jól magát. Ma reggel ismét megnéztük, de nem vállalta a játékot. Most csatlakozik a nemzeti csapatához, ők pedig majd eldöntik, hogy játszik-e vagy sem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…