Ancelotti: Természetesen Karim nélkül is nyerhetünk

Az olasz mester az El Clásico előtt.

„Minden az elkötelezettségen, a fegyelmezettségen és a kvalitáson múlik. Ez egy rendkívül sokat követelő mérkőzés. Ez egy El Clásico, egy különleges meccs, amely során a legjobbunkat kell adnunk. A csapat jó formában van, keményen dolgoztunk és magabiztosak vagyunk a holnapi napot illetően.”

„Ez egy olyan meccs, ahol a legjobbunkat akarjuk adni. Egy minden szempontból erős teljesítményre lesz szükségünk, hiszen egy rendkívül erős ellenféllel kerülünk szembe. Nem gondolhatjuk, hogy ha egy dolgot jól csinálunk, akkor megnyerhetjük a meccset. Jól kell védekeznünk, jól kell letámadnunk, jól kell járatnunk a labdát, jól kell építkeznünk hátulról, direktnek kell lennünk. Mindenre kiterjedően kell jól teljesítenünk.”

Ancelotti

„A Barcelona csapatának nem változott az identitása, az sosem változik. A Barcelonának egy nagyon egyértelműen definiált játékstílusa van, Xavi pedig nagyon erősen megtestesíti ezt. A csapat sokat javult, jelenleg remek sorozatban vannak. Erős, kiváló csapat, amely képes remek futballt játszani, én pedig úgy gondolom, hogy remekül teljesítenek.”

„Benzema és Mendy nem lesznek bevethetők holnap, de itt maradnak velünk. Velünk kezdik meg a munkát a jövő héten. Soha nem kockáztattunk, ez a PSG elleni meccsre is igaz. Benzema nem fog játszani, mivel még nem edzett, még fájdalmat érez. Nem súlyos a dolog, de arra elég, hogy ne tudjon tőle edzeni, így pedig játszani sem.”

„Vannak lehetőségeink, hiszen ott van Mariano, Jović, de Isco és Rodrygo is játszott már ezen a poszton. Sok opció közül választhatunk, de én azt választottam, aki úgy gondolom, hogy erre a meccsre a legjobb megoldás.”

„Legutoljára, amikor a Bernabéuban játszottunk, felejthetetlen este volt, egy olyan este, amely mindannyiunk szívébe és agyába örökre beleégett. Szerintem képesek leszünk megismételni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön.”

„Ha nyerünk, akkor újabb három pontot gyűjtünk, amely még közelebb visz minket a bajnokság megnyeréséhez. Ha döntetlent játszunk, egy pontot szerzünk, ha pedig veszítünk, pont nélkül maradunk. Nem gondolhatjuk, hogy a Barcelona már kiszállt a küzdelemből. Úgy gondolom, hogy az utolsó pillanatig versenyezni fognak. Szerintem minden csapat harcolni fog az utolsó meccsig.”

„Hiszek abban, hogy Benzema nélkül is nyerhetünk. Benzema nyilvánvalóan nagyon fontos játékosa a csapatnak, aki remekül biztosítja az utolsó labdaérintést a csapat munkájához. Nélküle is ugyanazt a munkát kell beletennie a csapatnak, és keresni kell más megoldásokat. Nem aggódom Karim miatt. Persze 34 éves, de már megtörtént vele néhányszor, hogy a felépülése után újra ő jelentette a különbséget. Most lesz két hetünk, hogy dolgozzunk vele, utána pedig ismét meg fogja teremteni a különbséget. Az, hogy nem játszik holnap, nem tölt el aggodalommal, mivel van időnk arra, hogy újra játékba lendüljön.”

„A Real Madrid stílusának passzolnia kell a játékosok karakteréhez, én pedig úgy gondolom, hogy ezt minden csapatnak így kellene csinálnia. Ha olyan játékosaid vannak, akik képesek labdát tartani, akkor erre kell alapoznod. Ha remek védőid vannak, akik kiválóan bánnak a labdával, akkor meg kell próbálnod hátulról építkezni. De ha nincsenek ilyen védőid, akkor hosszú labdákkal operálhatsz. Semmit nem zárok ki. Karrierem során mindig megpróbáltam olyan játékstílust adaptálni, amelyben a játékosaim jól érzik magukat, nem fogok egy játékost olyan posztra kényszeríteni, ahol nem érzi jól magát. Számomra a futball nem egyetlen stílusról szól, szeretem, ha a csapataim többféle módon képesek játszani, mi pedig ezt meg tudjuk tenni, mivel a keretünk kiváló kvalitásokkal bír, mind támadásban, mind védekezésben. A középpályán is jó energiáink vannak, gyakran próbálunk ki több lehetőséget is egy-egy mérkőzésen a győzelem érdekében.”

„Fel kell mérnünk Benzema jövőjét, de szerintem megfelelő mennyiségű meccset játszott ebben az idényben. A távolléte nem hatott negatívan a csapatra, mivel továbbra is ő maradt a bajnoki góllövőlista élén, ha pedig nem sérült volna meg, adtam volna neki pihenőt. Korábban beszedett egy sérülést, de kihasználta az időt a felépülésre, visszatért, majd megteremtette a különbséget. Szerintem jókor jött ez a sérülés, abból a szempontból, hogy most két hetünk lesz, nem utazik el a válogatotthoz, velünk marad és amikor visszatér, frissebb lesz.”

Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Nagyon elégedett vagyok Nachóval. Mindenki tisztel engem. Igaz, hogy akik nem játszanak, többet szenvednek. Sajnos a munkám része az is, hogy olyan döntéseket hozzak, amelyek a játékosokat érintik, de sosem az embert. A játékosok igazi profik. Nacho egy kiegyensúlyozott személyiség. Tudja, hogy mi a szerepe a keretben, és nem számít, hogy játszik-e vagy nem. Mindig megőrzi az egyensúlyt, elképesztő profizmusról tesz tanúbizonyságot, függetlenül attól, hogy mi történik. Akár játszik, akár nem, legyen szélső védő vagy középső védő, mindig csúcsteljesítményt nyújt.”

„Hazard-ral és Bale-lel is elégedett vagyok. Az ő szintjükön álló játékosok a középpontban akarnak lenni, és csak az edző által rájuk osztott szerep határozza meg, hogy fontos szerepük lesz-e. Én nem adtam ezt meg nekik, más játékosokat választottam, de szakmailag maximálisan elégedett vagyok velük. Soha nem hagytak ki egy edzést sem, mindig lehet rájuk számítani.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…