Kroos: Különleges érzés lengi körül a Bernabéut az ilyen mérkőzések előtt

A német középpályás a Realmadrid TV-nek adott interjút a hétvégi Clásico előtt.

„Ez az időszak kifejezetten jól alakul számunkra, köszönhetően az elmúlt 8-9 hónap kemény munkájának. Mindig vannak jobb időszakok és vannak nehezebbek, most jól érezzük magunkat, de tudjuk, hogy a futballban nagyon gyorsan változhatnak a dolgok. Figyelnünk kell erre és továbbra is keményen kell dolgoznunk.”

„Bizonyos fokig a Clásicót az fogja eldönteni, hogy milyen lábbal kelünk ki az ágyból, mert nem mondhatjuk azt, hogy az egyik csapat minőségibb lenne a másiknál. Két nagyon jó együttesről beszélünk és mindig szerepe van annak is, hogy éppen milyen napunk van. Nagyon fontos lesz természetesen az is, hogy taktikailag hogyan állunk a mérkőzéshez, de gyakran csak az apró részletek döntenek egy ilyen találkozón. Folytatnunk kell azt, amit az előző mérkőzéseken csináltunk, fegyelmezettnek kell lennünk, figyelembe kell vennünk a meccs fontosságát, nemcsak a bajnokság, hanem a szurkolóink szempontjából is. Szorgalmasan kell készülnünk, fegyelmezett védekezésre van szükségünk, elöl pedig helyzeteket kell kialakítanunk, de ezeket a meccseket az apró dolgok döntik el, sosem lehetünk biztosak abban, hogy mi is fog történni.”

19. Clásicója

„Még mindig különleges, mindig is az volt. Emlékszem az első Clásicómra, 3-1-s győzelmet arattunk hazai pályán 2014-ben. Az első Clásicódra mindig emlékezni fogsz, különösen, ha meg is nyerted azt. Tényleg érzed ennek a meccsnek a fontosságát, csapaton belül és kívül is, nagyon motiváltan vágunk neki a találkozónak. Elég megnézni, hányan követik figyelemmel ezt a rangadót világszerte, ez mindent elmond. Minden évben erre a mérkőzésre vár mindenki, magunkat is beleértve. Néha a nagy játékosok elhagyják az egyik vagy másik csapatot, de a Real Madrid és a Barcelona összecsapása mindig is különleges lesz.”

Toni Kroos

A Bernabéu

„Mindig különleges érzés lengi körül a stadiont egy ilyen nagy rangadó előtt, ezt idén is érezhettük, ahogy mindig. Sok mérkőzésre emlékszem innen az elmúlt nyolc évből, BL-nyolcaddöntőkre és negyeddöntőkre. Játszottunk itt visszavágókat, a szurkolók pedig mindig rengeteg energiát adtak nekünk, ez az egyik oka annak, hogy annyi döntőben vehettünk részt az utóbbi években.”

„A vasárnapi El Clásico is egy döntő lesz. Jól emlékszem a két évvel ezelőttire, mert azt követően 18 hónapig szurkolók nélkül játszottunk, a mérkőzés pedig különleges volt, két második félidei találattal nyertünk. Remélhetőleg vasárnap is a segítségünkre lesznek.”

Az idény alakulása

„Jól teljesítünk és én is jól érzem magam. Az elején a sérülésem miatt nehéz volt. Az idény első pár mérkőzését ki kellett hagynom, ilyen még sosem történt velem. Ezt követően sikerült visszanyernem az erőnléti állapotom, jól érzem magam és szeretném végigjátszani az utolsó két hónapot, mert két sorozatban is jól állunk és szeretnék a csapat segítségére lenni abban, hogy az idény végén nyerjünk valamit.”

Több, mint 350 mérkőzés a csapat színeiben

„Nagyszerű, hogy ilyen sok találkozón szerepelhettem a világ legjobb csapatában, de végső soron ezek csak számok. Szeretnék továbbra is jól játszani, címeket nyerni. Inkább a trófeákat számolom, mint a pályára lépéseket. Ugyanazzal a vággyal szeretném folytatni, ami az elmúlt nyolc évben is jellemzett.”

Győzelem az utolsó öt Clásicón

„A vasárnapi mérkőzésen nem segít minket az utolsó öt összecsapás eredménye, de magabiztosságot ad. Szeretnénk folytatni ezt a győzelmi sorozatot, éhesek vagyunk a hatodik sikerre.”

Üzenet a szurkolóknak

„Egyedül a segítségüket kérhetem, tudjátok, mennyire fontos ez a mérkőzés számunkra, és mindent bele fogunk adni, ahogy mindig is tesszük.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…