Antonio Cassano: Courtois nem kifejezetten bátor

Antonio Cassano a DAZN munkatársának nyilatkozott a vasárnapi El Clásico előtt. Az egykori támadó méltatta a csapat játékosait, habár érdekes megjegyzéseket is tett, különösen Courtois kapcsán.

„Nagyszerű kapus, de megvannak a hibái” – mondta. „Nem kifejezetten bátor, nem szeret a tizenhatoson kívül játszani és nehezére esik a lábával kezelni a labdát. Ő, Oblak és Alisson igazi fenoménok a kapuban, de ha ki kell mozdulniuk a labdával vagy bátrabbnak kellene lenniük, sok hibát vétenek.”

A középhátvédekről sokkal pozitívabb véleményt formált, Luka Modrić pedig igazán elit társaságba tartozik véleménye szerint.

„Alaba a világ három legjobb középhátvédje közé tartozik, van Dijk és Koulibaly társaságában” – vélekedett, majd Militão kapcsán hozzátette: „Kedvelem őt. Nehéz feladat volt Ramos helyettesítése, ő azonban bátor, habár követett el hibákat. Tudom, hogy Madridban nehéz dolog ember ellen védekezni az egész pályán. Számomra ő nem topjátékos, de nagyon jól játszik.”

„Modrić Xavival, Iniestával és Pirlóval együtt a futballtörténelem legjobb középpályásai közé tartozik, Rijkaard talán csatlakozhat hozzájuk ötödikként. Egy géniusz.”

Az egykori olasz támadó arról is szót ejtett, hogy milyen fontos szerepet játszott Casemiro a csapat sikereiben.

„Mindenekelőtt gratulálnunk kell Beníteznek, ő akarta a csapathoz hozni. Az egyensúlyával és intelligenciájával engem Makélélére emlékeztet. Florentino imádta a Ronaldo Nazáriókat, a Figókat, Zidane-okat… Amikor Zidane Casemiro mellett tette le a voksát, három Bajnokok Ligáját nyert. Ez nem lehet véletlen egybeesés.”

Benzemáról is igazán impozáns véleményt fogalmazott meg a csapat korábbi játékosa.

„Nem akarok messzire menni, de ezt kell mondanom: Ronaldo Nazário, van Basten, Ibrahimović, Benzema és Lewandowski a legtechnikásabb kilencesek a futballtörténelemben. Benzema kilenc évet töltött el Ronaldo kiszolgálásával, olyan volt, mint Pippen Jordan számára, aztán átvette a helyét. Idén már 30 találatnál jár.”

Asensio és Vinícius is szóba került az interjú során, róluk már kritikusabb hangnemben alkotott véleményt.

„[Asensiót] A sérülése előtt sokkal jobban kedveltem, de azt követően elveszített valamit, félénkebbé vált. [Vinícius] Robinhóra emlékeztet. Tudja, hogyan kell jól játszani, beleáll a párharcokba, azonban, ha a kapu elé kerül, alig szerez gólokat. Nem tudja, hogyan kell jól lőni, amikor odaérsz, meg kell lennie a góllövő ösztönödnek, érezned kell a gólt.”

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK