2022. June 30., Thursday

MARCA: Mbappé még jövő péntek előtt aláír a Madridhoz

  • Gy. András
  • March 12, 2022, 8:27 a.m.
Az Mbappé szappanopera lassan a végéhez közeleg. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a hivatalos megegyezés a felek között, amely a francia támadót a Real Madridhoz köti majd, valamikor a jövő hét közepén születik meg.

Ez lesz az utolsó mozzanata az átigazolásnak, amely Florentino Pérez első számú prioritásának tekinthető, mindazok után, hogy tavaly nyáron számos kísérletet tett a játékos megszerzésére, amelyek azonban egytől egyig süket fülekre találtak Nasser Al-Khelaifi klubvezetőnél. Mbappé érkezése most valósággá válik.

Az elmúlt néhány napban a tárgyalások intenzívebbé váltak, és minden jel arra mutat, hogy jövő hét péntek lesz az a nap, amely bekerül a klub történelemkönyvébe. Az ügy másik fontos kérdése a hivatalos bejelentés időpontja, amely azonban a jelenlegi idény végéig várat majd magára. Mbappé még mindig harcban áll csapatával a francia bajnokságért.

Marca címlap
A MARCA címlapja (2022.03.12.)

A Real Madrid végig tiszteletben tartotta az időzítést és a formalitásokat. Január elsejétől megnyílt a lehetőségük arra, hogy szabadon tárgyalhassanak a játékossal, mielőtt június 30-án ingyen igazolhatóvá válik. A két klub BL-párharcának is fontos szerepe volt a tárgyalásokban, mivel Mbappé kifejezetten kérte, hogy amíg a két összecsapás nem zajlik le, addig ne tegyenek lépéseket az átigazolás ügyében. A játékos szerette volna elkerülni, ha az esetleges átigazolása miatt kialakult hangulat tovább fokozódjon.

A PSG nagy nyomást helyezett Mbappé vállára azzal, ahogy próbálták rávenni új szerződésének aláírására, azonban a fiatal franciának más gyerekkori álma van, mégpedig az, hogy magára ölthesse a habfehér mezt. A Real Madrid újra komoly hatást gyakorolhat a nemzetközi futballpalettára. A blancók minden más igazolással kapcsolatos ügyet háttérbe szorítottak (kivéve a szerződéshosszabbításokat), annak érdekében, hogy maximálisan erre a műveletre koncentrálhassanak.

Mbappé 60 és 80 millió euró közötti aláírási bónuszt kaphat, a fizetése pedig nagyjából évi nettó 25 millió euró lehet.


Hozzászólások

Tabella