Luka Modrić a PSG ellen: varázslat a középpályán

A szerdai fordításban oroszlánrészt vállalt a horvát mágus, Benzema második gólját az ő tökéletes passza előzte meg.

Luka Modrić varázslatos teljesítményt nyújtott a szerdai BL-találkozón a PSG ellen. Miközben a csapat a fordításon dolgozott, a horvát középpályás Viníciust látta meg a bal szélen, aki remekül tartotta meg a labdát, majd játszotta vissza csapattársának – Lukita ezután Kimpembe lábai között továbbította a játékszert Benzemának, aki megszerezte második gólját a mérkőzésen.
Mindössze két perccel később, miután Idrissa Gueye elveszítette a labdát, Modrić-tól indult a harmadik találatot megelőző támadás, a játékszer ismét Viníciushoz került a bal oldalon, ezúttal Rodrygótól. Marquinhos Benzema elé pöccintette a labdát, aki nem hibázott, 17 perc alatt hozta össze emlékezetes mesterhármasát.

Modrić 36 éves ugyan, de kora nem számít, ha szerdai statisztikáit vesszük alapul. Támadásban összehozott mutatói páratlanok: 69 passzt hajtott végre, 80 másodpercenként egyet, ezeknek 85%-a volt pontos. A 69-ből 42 a PSG térfelén zajlott, itt 79%-os pontossággal dolgozott. Ahogy már megszokhattuk, Modrić volt a központi alakja a csapatnak, rajta keresztül zajlott minden támadás.

Azonban nem csak a támadójátékban emelkedett ki a horvát mágus, összesen 11 párharcot nyert meg és minden szerelése sikeres volt. A madridi szurkolók emlékezetébe az egyik örökre bevésődhetett: 1-1-es állásnál Messivel sprintelt, majd becsúszva szerelte az argentin támadót. Hősies megoldás volt, amely a Bernabéu közönségét is feltüzelte. Érezhető volt a fordítás. A horvát játékos inspirálta.

Luka Modric

Modrić, a vezér

Mérkőzés utáni útját az öltözőbe a kamerák is felvették, az interneten pedig különösen nagy népszerűségnek örvendtek a videók, melyek bizonyítják, hogy Modrić nemcsak a pályán, hanem azon kívül is vezére a csapatnak. „Nem tudom, mit mondhatnék még róla, néha a középpálya jobb oldalán játszatom, néha a balon, mindig jól teljesít”nyilatkozta Ancelotti a mérkőzés után.

Szerdai teljesítménye annak tükrében is kiemelkedő, hogy Casemiro eltiltás miatt nem léphetett pályára, Toni Kroos pedig sérülése után egy óra játékidőt kapott. Fede Valverde szintén kiemelkedőt nyújtott a pálya közepén és Eduardo Camavinga is jól szállt be a kispadról.

Szerződéshosszabbítás

Modrić szerződése idén nyáron jár le, de várhatóan egy évvel meghosszabbítja kontraktusát. Amikor a mérkőzés előtt arról kérdezték, hogy megszületett-e az egyezség vagy aláírt már, így fogalmazott: „Nem akarok most erről beszélni. Vannak fontosabb dolgok is, például a holnapi meccs.” Ancelotti számára pótolhatatlan a horvát mágus, és ugyanez a helyzet a Real Madriddal is.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK