Benzema: Ez lehet az eddigi legjobb idényem

A francia támadó a RealmadridTV munkatársával beszélgetett.

„Nem néztem vissza a PSG elleni meccset, de láttam a helyzeteket és a gólokat. Szerintem felejthetetlen este volt, köszönhetően a továbbjutásnak, a hangulatnak, a góloknak és a fordításnak.”

„Az odavágó után maximálisan koncentráltam és készen álltam a visszavágóra. Nagy elánnal kezdtem a meccset, remek hetet tudhattunk magunk mögött az edzéseken, mindenki szeretett volna jó teljesítményt nyújtani ezen az estén.”

„Egy álmom vált valóra azzal, hogy megdöntöttem Di Stéfano rekordját. Emlékszem az első napomra, ő is az elnökkel volt, odajött hozzám és megölelt. Ő egy igazi legenda. Az, hogy ott lehetek mellette, hihetetlenül büszkévé és boldoggá tesz, arra sarkall, hogy menjek továbbra is előre. Annak idején azt tanácsolta nekem, hogy élvezzem ki ezt a csodálatos klubot.”

Benzema

„Büszke és boldog vagyok. De az egész csapatnak köszönhető a siker, ez mindenki erőfeszítéseinek eredménye. A csapat, a srácok, akik pályára léptek és azok is, akik nem, mindig segítik a csapatot. Aztán az edzők, a szurkolók. Varázslatos este volt, mindenki kivette a részét belőle.”

„Nem tudom, hogy ez-e a legjobb teljesítményem, mivel emlékszem még a Liverpool elleni BL-döntőre. Ha ez volt, akkor talán a gólok miatt, mivel hármat is lőttem egy nagyon fontos meccsen. Fordítottunk, 2-0-s hátrányban voltunk a párharcban. Fantasztikus teljesítmény volt ez, de mindenkié az volt, aki pályára lépett. Ez lehet az eddigi legjobb idényem, minden évben próbálom felülmúlni az előzőt, ami eddig egészen jól megy.”

„Ancelotti önbizalmat ad nekem, motivál abban, hogy segítsem a társaimat és a csapatot. Sok szempontból megadja azt a kis pluszt, aminek köszönhetően jobban tudok teljesíteni a pályán, azokért, akik kijönnek a meccsre, akik nézik a mérkőzéseinket és akik szurkolnak nekünk. Nagyon boldoggá tesz engem.”

„Mindig vannak olyan játékosok egy csapatban, akik képesek megteremteni a különbséget, egyedül azonban senki nem képes erre. Szükségünk van a többi játékos segítségére, akik remekül passzolnak és jól mozognak. Mindig a csapatomról beszélek, mert tudom, hogy ha ők brillíroznak, akkor én is.”

„Minden egyes nap sokat dolgozom, most még többet mint valaha. Egész jó számokat hozok. Mindenekelőtt azért írtam alá ehhez a klubhoz, hogy trófeákat nyerjek. Nem gondoltam, hogy olyan sok gólt fogok szerezni, mint most, de szerettem volna bekerülni az emberek fejébe, hogy beszéljenek rólam a madridisták, és úgy gondolom, hogy eddig jól sikerült.”

„14 gólra Raúltól? Nagyon szeretnék trófeákat nyerni, mert tudom, hogy ha címeket nyerek, akkor sok gólt is lövök. Majd ha közelebb kerülök hozzá, akkor beszéljünk újra. Most csak a munkára koncentrálok, próbálom kihozni a legtöbbet a gólhelyzeteimből.”

„Amikor megérkeztem ide, nagyon fiatal voltam, nem tudtam, mit jelent a Madrid, a világ legnagyobb klubja. Lyonból érkeztem, fiatal srácként teljesen le voltam nyűgözve. De mindig szerettem volna itt sikeres lenni. Most már nagyon jól értem, hogy mit jelent a Madrid, jó úton haladok. Itthon érzem magam. Imádom Madridot, az embereket, az országot. Az emberek csodásan bánnak velem, nagyon élvezek itt minden egyes napot, az edzéseket és a meccseket is.”

„A Mallorca elleni meccs? Ez a LaLiga, pontokat akarunk szerezni. Vezetjük a tabellát, de nem állhatunk le. A PSG elleni meccs után dagadunk az önbizalomtól, de most újra a bajnokság következik. Ez egy másik sorozat, más ellenfél.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK