Beszámoló: Real Madrid – PSG (3-1): Megvan a továbbjutás!

A Real Madrid hatalmas akaraterőről tanúbizonyságot téve múlta felül a PSG együttesét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, 0-1-es hátrányból indulva végül 3-2-es összesítéssel búcsúztatta a francia klubot, köszönhetően Karim Benzema mesterhármasának. A Bernabéu közönsége újabb emlékezetes fordításnak lehetett tanúja.

A Real Madrid és Karim Benzema újabb olyan emlékezetes estén vannak túl, amely bekerül az európai futball történelemkönyveibe. Amikor Mbappé első félidőben szerzett gólja után már úgy tűnt, hogy minden elveszett, a Bernabéu feltüzelte a játékosokat, akik három gyors góllal reagáltak, így pedig továbbjuttatták a Madridot a BL negyeddöntőjébe. Benzema szerezte a hazaiak mindhárom találatát, 30-ra növelve az idényben lőtt góljainak számát, továbbá a Real Madrid 120 éves történelmének harmadik legeredményesebb labdarúgójává is vált, miután megelőzte a ranglistán Alfredo Di Stéfanót.

Carlo Ancelotti csapatának kockáztatnia kellett, és már az első percekben magas letámadással operált. A blancók rendszeresen labdát szereztek a pálya közepén, ám a PSG kontrákból veszélyt tudott teremteni, a vendégek így alakították ki legnagyobb helyzeteiket. A franciák első két helyzete a 8. és a 13. percben adódott, mindkét esetben Mbappé került szembe Courtois-val, azonban a belga hálóőr mindkétszer védeni tudott. A hazaiak Benzema révén veszélyeztettek a 25. percben, ám a francia kísérleténél Donnarumma volt résen.

Benzema

A mérkőzés meglehetősen nyílt volt, előbb Neymar és Messi játszott össze, ám az akciójuk végén Nacho tudott tisztázni. A hazaiak két Benzema-fejessel válaszoltak, az első Valverde beadása után esett a 35. percben, a másodiknál pedig Kroos volt az előkészítő. Az elsőnél Donnarumma védett, a második pedig néhány centivel kapu mellé ment. A mérkőzés nagy iramban zajlott, a szünet előtt pedig Mbappé lepte meg a Madrid védelmét a 39. percben. Carvajal veszített labdát az ellenfél tizenhatosánál, Neymarhoz került a játékszer, a brazil pedig azonnal indította a szélen meglóduló Mbappét. A francia kiválóság aztán remek mozdulattal lőtte el a labdát Courtois mellett. (0-1)

A második féliőre maradt az állás megfordításának feladata, amelyet a 61. percben kezdett meg a csapat. Karim Benzema zavarta meg a labdával bizonytalankodó Donnarummát, aki így Viníciushoz passzolt, a brazil középre játszott Benzema elé, aki pedig nem hibázott és a kapuba lőtt. 1-1.

3 perccel később Benzema megduplázhatta volna góljai számát Rodrygo keresztlabdája után, ám fejese kevéssel célt tévesztett. A Real Madrid továbbra is nyomást helyezett a PSG kapujára, Vini Jr. is gólt szerezhetett volna a 73. percben, ám az ellenféltől elé pattanó labdát kapu fölé vágta.

A Bernabéu hangulata egyre tüzesebb lett, az ezt követő percek történései pedig példa nélküliek voltak. A stadion szinte felrobbant, a csapat pedig nagy energiák mozgósításával reagált, ami két gyors gólt eredményezett. Mindkét találat Benzema nevéhez fűződik. Az első a 76. percben született, Modrić varázslatos megindulása után. A horvát nagyjából 70 méterre a kaputól kapott labdát, innen megindult, és számtalan ellenfelet maga mögött hagyva jutott el a PSG tizenhatosáig. Viníciushoz passzolt, a brazil néhány csel után aztán visszapasszolt a horvátnak, aki mindenkit meglepve egy okos passzal hozta helyzetbe Benzemátc, a francia pedig nem hibázott. 2-1.

Majd következett a PSG középkezdése, amely után Rodrygo azonnal labdát szerzett, Viníciusnak passzolt, ám Marquinhos közbeavatkozott, tisztázását azonban Benzema lefülelte és kapásból a kapuba lőtt. 3-1. A csapat a nehezén már túl volt, innentől kezdve a feladat az előny megőrzése volt, ami a Bernabéu közönségének támogatásával sikerült is. Egy újabb emlékezetes este került hát be a klub európai történetébe.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK