Verratti: 80% nem lesz elég

A PSG egygólos előnnyel érkezik a spanyol fővárosba azok után, hogy a Parc des Princes-ben Mbappé hosszabbításban szerzett találatának köszönhetően végül sikerült megszerezniük a győzelmet. Az előjelek jók, hiszen a Real Madrid az elmúlt tíz alkalommal, mikor a párharc első mérkőzésén vereséget szenvedett, nem tudott tovább jutni. Verratti azonban nyugalomra int, meglátása szerint neki és csapattársainak előre kell tekinteniük, a soron következő mérkőzésre kell összpontosítaniuk.

„Nem hinném, hogy túl sok időt kellene az előző mérkőzésen és az ott elért eredményen tűnődnünk. A helyzet az, hogy lejátszottuk a mérkőzés első félidejét, s a második még csak most jön. Persze, szert tettünk egy kisebb előnyre, de ez nem jelenti azt, hogy csupán a védekezésre kellene koncentrálnunk, már csak azért sem, mert nem ez a mi játékstílusunk. Azt sem tudjuk, hogyan kell ezt csinálni.”

„Azt hiszem, mentálisan kell erősnek lennünk és hűnek maradni önmagunkhoz. Arra törekszünk majd, hogy a saját játékunkat játsszuk és 100%-on teljesítsünk, legyen szó akár mentális, akár taktikai kihívásról. Egyénileg is készen kell állnunk, mert ez kulcsfontosságú lesz a védekezés és a középpálya kontrollálása szempontjából. A legjobb formánkat kell nyújtanunk, hogy tovább jussunk, hiszen a Real Madrid ellen 80% nem lesz elegendő. Nem adják magukat olcsón. Tovább szeretnénk jutni, győzni megyünk Madridba.”

„Kifogástalan teljesítményt kell nyújtanunk. Jobban kell játszanunk, mint ahogy azt tettük a Parc des Princes-ben, mert tudjuk, hogy hazai pályán a Real Madrid is egészen másképp fog teljesíteni. Tudjuk, mi szükségeltetik egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez. Úgy hiszem, hogy a rendelkezésre álló játékosokkal képesek leszünk irányítani a meccset.”

„A csapat – köszönhetően a gyors támadósornak – képes a kontrajátékra. Messi, Di María, Neymar és Kylian személyében olyan kivételes játékosaink vannak, akik jól járatják a labdát, pontosan passzolnak, s ha van terület előttünk, még kíméletlenebbek tudunk lenni. Ismerjük az ellenfelünket, jól felkészültünk az előttünk álló mérkőzésre, akárcsak az első találkozóra. Biztosra veszem, hogy készen állunk.”

„Alig várom ezt a találkozót! Az első mérkőzésen a szurkolóink hihetetlenek voltak. Borzasztóan örültem Kylian találatának, hiszen a szurkolóink megérdemelték a győzelmet. Az első meccsen történtek jó alapot szolgáltatnak az újabb kihíváshoz, ahhoz, hogy teljes erőbedobással érkezzünk meg Madridba. Mindent bele akarunk adni. Jómagam izgatottan várom az ilyen és ehhez hasonló mérkőzéseket: ezzel a csapattal a legjobb játékosok ellen, a legjobb pályákon, a legfontosabb sorozatokban.”
 

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

Forrás: psg.fr
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK