Modrić: A Bernabéunak nagyon fontos szerepe lesz holnap este

A játékosok közül Luka Modrić állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a PSG elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt.

„Biztos vagyok benne, hogy a Bernabéu nagyon fontos szerepet játszik majd a játékunkban, hiszen mindig nagy dolog itthon játszani. Remek mérkőzés lesz. Sok hasonlót játszottunk már, a szurkolók támogatása pedig rendkívül fontos, szükségünk lesz rájuk, ahogy a Sociedad ellen is. Arra sarkallnak minket, hogy még többet beleadjunk, ahogy ezt a nagy meccseken mindig tették.”

„Minden mérkőzés más. A legfontosabb az, hogy menjünk ki a pályára és próbáljuk megvalósítani azt, amit az edző kér tőlünk. Meg kell mutatnunk a karakterünket, az energiánkat és az agressziónkat is, ahogy azt a Sociedad ellen is tettük. Ha ezt sikerül elérnünk, akkor nagyon jó esélyünk lesz a továbbjutásra. Mindent bele kell adnunk.”

Modric

„A felállásról az edzőt kell kérdeznetek, ő dönt ezzel kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy tudja, mit csinál, ki fog játszani és hogyan állunk fel. Azok, akik a pályán lesznek, mindent bele kell, hogy adjanak ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a továbbjutás érdekében.”

„Nagy a nyomás mindkét csapaton. Mindketten tovább akarunk jutni. Ők nagyon szeretnék megnyerni a BL-t, ami eddig nem sikerült nekik, ez pedig pontosan azt mutatja, hogy milyen nehéz feladat is ez. Mi négyszer is megnyertük öt év alatt, ezért úgy tűnhetett, hogy ez egy könnyű dolog, hogy ez teljesen normális. De ettől nagyon messze van. Sok forog kockán mindkét csapatnak. Két nagyszerű együttesről van szó. A történelem legjobb klubja vagyunk, folyamatos rajtunk a nyomás, nem számít, hogy milyen sorozatban játszunk, mindig nyerni akarunk.”

„Casemiro hiánya nagy kár, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mit ad a játékrendszerünkhöz, de vannak más játékosaink, akik képesek remek teljesítményre, ilyen Valverde és Camavinga is. Remélem, hogy Kroos játszhat, nekem pedig azt kell tennem, amit mindig, és még egy kis extrát is bele kell adnom, hogy Casemiro dolgából is átvegyek valamit, hiszen ő most nem lesz itt. Mindannyiunknak bele kell adnunk némi pluszt, különösen a védekezés tekintetében. Biztos vagyok benne, hogy bárki is lépjen pályára holnap, jól fog teljesíteni.”

„Mindannyian játszani akarunk ezeken a meccseken, de 100%-osnak kell lenned ahhoz, hogy pályára léphess. Ha Kroos játszik holnap, akkor az azt jelenti, hogy 100%-os. Ha pályára lépsz, 100%-osnak kell lenned, nem lehetnek kifogások. Mindent bele kell adnod.”

„Camavinga a minap remekül teljesített. Még mindig fiatal, folytatnia kell a fejlődést. Türelmesnek kell lennünk vele, de nekem tetszik, hogy erős egyéniség, fejben erős és nem fél semmitől. Mi, idősebb játékosok segítünk neki a tanácsainkkal, neki csak úgy kell teljesítenie, ahogy mostanában teszi. Egyre jobbá válik, fényes jövő vár rá, biztos vagyok benne, hogy nagy szerepe lesz a jövőben.”

„Nem akarok a szerződéshosszabbításomról beszélni, mivel sokkal fontosabb dolgok várnak ránk most, mint például a holnapi meccs, amely rendkívül fontos. Csak erre koncentrálok.”

„Napi szinten beszélek Ramosszal, jó lesz újra találkozni vele. Szerintem a Bernabéunak meleg fogadtatásban kellene részesítenie őt, mivel a klub egyik legendája, a futballtörténelem egyik legjobb védője. Véleményen szerint senkinek nem szabadna megsértődnie, és nem azért mondom ezt, mert jó barátom, hanem azért, mert ő legjobb védő, aki a Real Madridban valaha is játszott. Ha megnézed, hogy mit adott a csapatnak és mit reprezentált, akkor a Bernabéunak szeretettel kell fogadnia őt, én pedig biztos vagyok abban, hogy így is lesz. Megérdemli. Figyelembe véve azt, hogy mit jelentett a klubnak, csak így fogadhatják.”

„Mbappé sérülése szóba sem került. Csak magunkra gondolunk. Reméljük, hogy nem sérült meg, mert nem szeretnénk, ha bárki is sérült lenne. Ha játszik, akkor 100%-os lesz. Ha nem vagy 100%-os állapotban, akkor nem jó, ha pályára lépsz ezeken a meccseken. Nem tudom, milyen fogadtatásban részesül majd. A szurkolóink a végsőkig támogatnak majd minket, mindegy, hogy ki ellen játszunk.”

„Mindannyian játszani akarunk nagyszerű játékosok ellen, ő is ilyen. Szeretném, ha a csapatomban lenne, de a PSG játékosa. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Nagyon nehéz nekünk olyanokról beszélni, akik nincsenek a csapatban, mivel ez a többi klubot idegesítheti, félreértelmezhetik a szavainkat. Őt például bárki elfogadná a csapatában.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Neymar nagyszerű játékos. Nagyon kedvelem az olyan játékosokat, mint ő. Nagy veszélyt jelent ránk, ahogy a két másik játékos is, akiket bevetnek. Hosszú idő után tér vissza, de képes egyetlen mozdulattal is gondot okozni, mivel világklasszis játékos. Nagyon figyelnünk kell rá, de magunkkal kell foglalkoznunk, arra, amit mi csinálunk a pályán. Biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd.”

„A háború mindenki számára egy bonyolult téma. Remélem, hogy mielőbb vége lesz, mivel ez senkinek sem jó. Remélem, hogy az országok megegyezésre jutnak, hiszen a háborúk értelmetlenek. Én magam is megtapasztaltam háborút, nagyon nem tetszik, amit látok. Rendkívül szomorú mindenki számára, hogy ez ilyen közel történik. Szörnyű. Remélem, hogy a politikusok megegyezésre jutnak, mivel ez senkinek nem tesz jót. Ártatlan emberek halnak meg, ez pedig nagyon, nagyon rossz dolog.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK